1990 Defender; Sürekli 4 Çekerden Çıkma?..

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan itfaiyeci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,848
Ynt: 1990 Defender; Sürekli 4 Çekerden Çıkma?..

Yani benim yazdıklarım boşa gitti boşyere bukadar şeyi yazmışım :smiley:

Bir yanlışı daha düzelteyim
Defender ilk hareketi ön akslara verir diye dir sistem yok herhangibir aksa yada 4 aksa birden verebilir ancak herhangibir aks boşta kalırsa araç ilerlemez dif lock konumunda önden 1 ,arkadan 1 aks sabit döner
 

Etiketler
Ynt: 1990 Defender; Sürekli 4 Çekerden Çıkma?..

Yusuf arkadaşım ön şaftı çıkartırsanız araç yürümez arka şaftı çıkartırsanız araç yürür buna ne dersiniz.
 

Ynt: 1990 Defender; Sürekli 4 Çekerden Çıkma?..

Arkadaşlar land ı ilk aldığım günlerdi yazın ortasında gerek olmaz diye yakıttan tasarruf amacı ile ön şaftı söktüm sökmez olaydım araç yürümedi lock konumuna aldım sanayii sitesine herzaman 4. vitesle gittiğim iniişli virajlarda inanın 2. vites ile zor indim inanılmaz bir savrulma ve dengesizlik oluştu bunun için land kullanıcıları bunu akıllarına bile getirmemeliler yakıtta tasarruf etmezde yakıt fark etmezde landlar çok dengeli araçlardır boşa aldığımda tek başıma bile itekleyip hareket ettirebiliyordum... bu şu demek ön diferansiyel aracı tutmaz yürümesine zorluk çıkarmaz.
selamlar...
 

Ynt: 1990 Defender; Sürekli 4 Çekerden Çıkma?..

servetinsel' Alıntı:
Yusuf arkadaşım ön şaftı çıkartırsanız araç yürümez arka şaftı çıkartırsanız araç yürür buna ne dersiniz.
Yusuf diye başka biri yok galiba heralde Yunus diyecektiniz :smiley:
Ben o şanzımanın içini bildiğim için yanılıyorsunuz demekten başka bişey diyemem

SDC10632-1.jpg
 

Ynt: 1990 Defender; Sürekli 4 Çekerden Çıkma?..

Defenderi
seri 1-2-3 yada jeep cj 5-6-7-8- yada dodge as100-200 lerle karıştırmayalım bu saydığım araçlar sürekli arka çeker oladar imal edilmiştir 4x4 konumuna alındığında orta kilit devreye girmiş olur yani ortada 3. bir diferansiyel yoktur
Defenderde arazi şanzımanında 3, difeansiyel vardır dif lock konumunda bu orta diferansiyel kilitlenmiş olur
 



Ynt: 1990 Defender; Sürekli 4 Çekerden Çıkma?..

Yunus arkadaşım elindeki arazi şanzımanının içini bende biliyorum ama tecrübe edilebilir birşey var daha öncede söyledim ön şaftı çıkarın ve deneyin.
 

Ynt: 1990 Defender; Sürekli 4 Çekerden Çıkma?..

servet ağabey denemeye gerek yoooook.....

Defender,disco,Rr sürekli dört çeker olarak tasarlanmıştır,ön şaftın çıkarılması halinde yürümez,şanzumanla filan oynayarak yürütmek mümkün değildir.Bir de hadi oldu diyelim aracın tek çekere düşürülmesinin yakıtta çok fark yaratacağını hadi yarattı diyelim 110 gibi uzun ve ağır bir aracın yalnızca arka çekerde ne kadar güvenli olacağını da hesaplamak gerekir......

Bir de ; 4x4 sever ata sözü vardır unutmamak lazım....... "çok yakan 4x4 yoktur,sahibi az kazanan 4x4 vardır" :smiley:)) Kim ne derse desin arazi araçları çok yakar..

herkese selam LR ye devam
 

Ynt: 1990 Defender; Sürekli 4 Çekerden Çıkma?..

Gökhancım lastikler için teşekkürler. Gerçekten çok güzel bana soran arkadaşlara tavsiye edecem defender kullanıcılarının lastik ihtiyacı varsa mutlaka bu ürünü almalarını öneririm.
 

Ynt: 1990 Defender; Sürekli 4 Çekerden Çıkma?..

Rica ederim Servet abi.... güle güle kullan. Cmtesi ve Pazar Erkan lada tanıştık .Gezenbilir Toyota Sapanca buluşmasında idim eğlenceli bir iki gün geçirdik..

selamlar
 

Ynt: 1990 Defender; Sürekli 4 Çekerden Çıkma?..

Selamlar,
Ne kadar işinize yarar bilmem ama ön şaft koptuğunda tecrübe ettim.
2000 model Range Rover hiç bir güç kaybı olmadan yürüyor, özellikle hareket halindeyken araç çok daha rahat oluyor.
Tek sıkıntı kalkış esnasında viscous coupling ön şaft kaplinin boşa döndüğünü anlayana kadar alt taraftan hızla dönen kaplinin çıkarttığı ses geliyor ama araç kalkıyor. Eğer yüklenmeden kalkarsanız bunu hissedemezsiniz bile.
Ben 2-3 hafta önce şaftı yaptırdım İkiltelli'de, yaz başından beri ön şaft olmadan kullanıyordum. Ve bu bende bir fikir yarattı.
Araştırmaktayım şu anda, şaft açıları kurtaran seçilebilir 4WD bir arazi şanzımanı koymayı planlıyorum. Böylelikle yazın asfaltta giden araba hem ön diferansiyelin mukavemetinden kurtulur, hemde ekstra olarak daha düşük bir yakıt tasarrufu olur.
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,096
Mesajlar
1,528,671
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

SON KONULAR



Geri
Üst