1991 Model Kare Kasa Modifikasyonu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sersu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,596
Ynt: 1991 Model Kare Kasa Modifikasyonu

engüzel cevap mert kardewşimizden geldi kafana yatıyosa sıkıntı yok ayrıca anlattıklarında çok mantıklı çamurlukları dodikle şişireceksen jant kesin değişecek bilgin olsun dodik yapılınca çok biçimsiz duruyo canlı yaşadım ;D ya hiç yaptırma yada jantı değiştir yoksa şekli bozarsın

Etiketler

hemen hepsini bir anda yapman gerekiyor mu?

benim anladığım kadarıyla arkadaş için işlerlikten ziyade görsellik ön planda,
şimdi baktım taroto yükseltme kiti 1.250 dolar ortalama 1.750 lira + işçilik
4+1 stepne ile birlikte lastik 1500 lira civarı artı eksi
şimdiden 3000 lirayı geçti maliyet işçilik hariç,

önce yükseltme ve lastik al bir süre bu şekilde kullan bak bakalım hoşuna gidiyor mu? eğer tamam dersen geçen zaman da bütçeye biraz daha katkı yaparak diğer gereksinimleri karşılarsın.
ayrıca araçta görünmeyen önceden kestirilemeyen arıza ve değişimlerin yapılması gerekliliği de olası

şahsi fikrim yeni başlayan birisinin (benim gibi) her modifikasyonu yavaşça ve sindirerek yapması, kendini test etmek önemli.
çünkü bir hevesle başlayarak yapılan modifiyeler bir süre kişinin arazi ve offroadu kendine uygun görmemesi yüzünden boşa gitmiş oluyor.

benim naçizane tavsiyem bu.

off road merakım yok..... mesleğim orman sahalarının kesimi ile alakalı egede ki bütün orman lara cıktım cıkıyorumda... araziye cıkacağım ama off road icin değil. arka makasları gecenlerde değiştirdim epey yüksek önlere helezon yay taktırcam yükseltmeyi böyle cözerim diyorum..benim jantlar adam olmaz mı temizletsem falan..

kafam daki projeye göre sonuca

1. aracı beyaza boyatarak başlıyacağım 2000 tl

2.üste antalya da cadır kurduracağım 1000 tl

3. sineklik, ve güneşlk taktıracağım 750

4 arkada stop lamlarını değiştireceğim ikisi 130 tl
icine 500 tl gibi bir masraf,, sonra duruma göre dodikler. sonra lastikler... cantları değiştirmiyeceğim sizce nasıl olur bu proje

jantları temizletip kullanabilirsin hatta siyaha boyarsan sanki daha güzel bi kontrast yakalarsın gibi geliyor beyaz araca bence siyah jant yakışıyor ama zevk senin tabi. elinde güzel jantların varken onları depoya kaldırıp veya 3 kuruşa satıp heba etme. ya temizlet ya boyat kullan benim fikrim. diğer dediklerin göze hoş geliyor ama uygulamada bütçenin en az %20 üstüne çıkacaksın çünkü yapmışken bu da olsun bu da güzel diyip tatmin olmaya çalışacaksın yeterli kredi kartı limitin varsa eyvallah :smiley: acele etmezsen önce dediklerini yap sonra bikaç ay sonra ufak ufak yaparsın her seferinde ayrı bi mutluluk vesilesi olur. ama bi kerede yapıp bitirirsen aradaki aşk zayıflayabilir bence....

yükseltme işini iyi bir bilene danışmak gerek

ne kadar offroad yapmayacaksanız da kışın orman yollarında en azından m/t lastik takmanız gerek. jantlarınız sizin istediğiniz bushwacker model dodiklerin altında küçük kalabilir ama spacerle çözülebilir mesela jantlar dışarı alacağı için görsel olarak aynı etkiyi yaratır diye tahmin ediyorum.

ilk akdeniz teknik terimlerden pek anlamıyorum biraz daha geniş bir bicimde anlatırsan sevineceğim... mert aracı kesin beyaza boyacağım , peki cantları nasıl siyaha cevireceğim normal bya tutmaz sanıyorum.. yaaa birde diyorum dodiklerden vazmı geczem o zaman lastiğide gerek kalmıyacak, fakat nasıl bir görüntü olur

sersu' Alıntı:
ilk akdeniz teknik terimlerden pek anlamıyorum biraz daha geniş bir bicimde anlatırsan sevineceğim... mert aracı kesin beyaza boyacağım , peki cantları nasıl siyaha cevireceğim normal bya tutmaz sanıyorum.. yaaa birde diyorum dodiklerden vazmı geczem o zaman lastiğide gerek kalmıyacak, fakat nasıl bir görüntü olur

sanayide sen iste aracını baştan yaratırlar hayalgücünün alabileceği herşeyi yapar türk oto sanayileri merak etme. nasıl olduğunu bilmiyorum ama birkaç yer dolaşsan söylerler boyama işini zor olacağını sanmıyorum. dediğin gibi dodiklerden vazgeçersen lastik ve jant maliyetini başka yerlere kullanırsın. bütçe kısıtlı ise acele etme bu sene böyle kullan seneye bakarsın dodik jant lastik ne olur ne biter karar verirsin. sana maddi olarak delik açtıktan sonra keyfi falan kalmaz. sanki aracı 6 ay sonra satacakmışsın gibi acele ediyorsun gibi geldi bana. bazılarını zamana bırak bi anda olup bitmesin herşey. bir kızı tavlamak gibi düşün. ilk günden öpüşmeyi başarırsan anlamı kalmaz. önce bi çay kahve için sonra pastane sonra romantik bir yürüyüş. bir ay sonra elini tutarsın 6 ay sonra öpersin. geç gelen öpücük daha kıymetlidir. Bitirme arabanı hemen yavaş yavaş...:smiley:

mertbirincioglu' Alıntı:
sanayide sen iste aracını baştan yaratırlar hayalgücünün alabileceği herşeyi yapar türk oto sanayileri merak etme. nasıl olduğunu bilmiyorum ama birkaç yer dolaşsan söylerler boyama işini zor olacağını sanmıyorum. dediğin gibi dodiklerden vazgeçersen lastik ve jant maliyetini başka yerlere kullanırsın. bütçe kısıtlı ise acele etme bu sene böyle kullan seneye bakarsın dodik jant lastik ne olur ne biter karar verirsin. sana maddi olarak delik açtıktan sonra keyfi falan kalmaz. sanki aracı 6 ay sonra satacakmışsın gibi acele ediyorsun gibi geldi bana. bazılarını zamana bırak bi anda olup bitmesin herşey. bir kızı tavlamak gibi düşün. ilk günden öpüşmeyi başarırsan anlamı kalmaz. önce bi çay kahve için sonra pastane sonra romantik bir yürüyüş. bir ay sonra elini tutarsın 6 ay sonra öpersin. geç gelen öpücük daha kıymetlidir. Bitirme arabanı hemen yavaş yavaş...:smiley:

Bu nasil bir teşbihdir be Mert sabah sabah gülmekten öldüm. Sen beni güldürdün Allah ta sana Procomp Jant Bushwacker Dodik Warn vinç Iron Rock 7 inch Lift Kit Baja Claw TTC lastk ihsan eylesin

Mert arkadaşım olayı zaten mümkün olduğunca basit ve teknik bir dille anlatmış ;D ;D

bir önceki mesajımda yazdığım "teknik" terimler;
m/t lastik: (m/t = Mud terrain) bildiğin dişli çamur lastiği
bushwacker: senin beğendiğin dodiklerin yani çamurluk kaşlarının üretici firmasının ismi, bizdede bunun birebir aynısını yapan arkadaşlar mevcut, dodiği tanımlamak için kullanıyoruz.
Spacer: Lestikleri biraz daha dışarı almak ve yol tutuşunu arttırmak için akslara takılan farklı boyutlardaki parça google dan aratırsan fikir sahibi olabilirsin

s40euro' Alıntı:
Bu nasil bir teşbihdir be Mert sabah sabah gülmekten öldüm. Sen beni güldürdün Allah ta sana Procomp Jant Bushwacker Dodik Warn vinç Iron Rock 7 inch Lift Kit Baja Claw TTC lastk ihsan eylesin

amiiiiin ;D

doğruya doğru abicim standart her akıllının kullanacağı mantıklı araçlar kullanmıyoruz. bunun tek sebebi aşk...onu da ekonomik kullanmak lazım

Beyaza boyatmak yerine beyaza kaplatırsanız daha uygun fiyata çıkarsınız işin içinden...
Hemde komple boyanmamış olur...

mert acıklaman ve anlatımın benim gibi algılaması zayıf olan bir insan icin süper tşk ler....
arabayı 2008 sonunda aldım, satmayı düşündüm hoşuma gitti, tpü taktırdım, sonra motor yaptırdım, sonra aw4 şanjuman taktırdım.. derken depo ve pompa değişti, sonra radyatör 3 lü oldu.. sonra istafrozlar motor kulakları eksoz tertibatı, sonra arka makaslar, buji ler bütün yağlar filitreler jvs set derken derken bir baktım 10000 liradan fazla cıkmış... anladım ki ben bu arabayı satmıyacağım,,, şunu bari iyi bir hale getireyim... 225 75 15 üstündeki lastik ebadı jant ta 15" peki ben bu şanta 275 75 16 takabilirmiyim, yada buna yakın bir lastik araba 15 ekimde boyaya giriyor komple soyulacak,,, boyanmadan önce alıp taktırmam doğru olan parcalar nelerdir.. mesela güneşlik rüzgarlık sineklik.. birde ibrahim usta diye birisi varmış ön tanpon arka tanpon 700 tl ye yapıyormuş. vinc i alıp monte etmesi kalıyormuş sizce vinc aric fiyat nasıl bana güzel geldi... arkadaşlarınızda ibrahim ustaya tanpon yaptıran varmı... üst sepeti en ucuz kaca alabilrim,,, antalya da ahmet ustaya cadır koyduracağım nasıl bir şey olur sizce........ bu arada bana verdiğiniz altın değerindeki bilgiler icin cok tşk ler..

Hep off road yapmıyacaqım sadece doğa turuna çıkacağım diye başLayan işLerden bir tanesi. Sen o aracın koLtuguna oturduqun an bitecek. En az 10 gider beyeaza benzemesi için. Arazi modifikasyonLarı hariç.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR