1994 4.0 16 - ZJ Yakıt Tüketimi Nedir

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan enrico1357 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 135
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,888
Ynt: 1994 4.0 16 - ZJ Yakıt Tüketimi Nedir

Evet sevgili ZJ severler size son güncel UZUN YOL yakıt tüketimim yazıyorum. 100 TL lik lpg ldım Km yi sıfırladım.Tam 280 km sonra LPG depom boşaldı.Bu arada ortlama hızım 100-140 arası değişti biraz da bastım yani.

Etiketler

Oktay Bey,
Aldığınız LPG nin birim fiyatını hatırlıyor musunuz?
Şu anda 357 kuruş gibi bir rakam çıkıyor,
Ankara ortalama fiyatları ile 20 litre yakıt tüketimi (Litre fiyatı 1,77 TL kabul ettim)
ancak 2,05 kabul edersek 17,4 litre gibi bir sarfiyat çıkar.
Bu neden ile birim fiyat onem arz ediyor.
17,4 lt sizin belirtmiş olduğunuz sürat değerlerinde makul ama 20 lt bana biraz fazla geldi.

Selamlar, saygılar,

Burak

barbecue' Alıntı:
Oktay Bey,
Aldığınız LPG nin birim fiyatını hatırlıyor musunuz?
Şu anda 357 kuruş gibi bir rakam çıkıyor,
Ankara ortalama fiyatları ile 20 litre yakıt tüketimi (Litre fiyatı 1,77 TL kabul ettim)
ancak 2,05 kabul edersek 17,4 litre gibi bir sarfiyat çıkar.
Bu neden ile birim fiyat onem arz ediyor.
17,4 lt sizin belirtmiş olduğunuz sürat değerlerinde makul ama 20 lt bana biraz fazla geldi.

Selamlar, saygılar,

Burak

Burak bey inanın LPG fiyatından haberim yok.Hem zamda gelse ben hep 50 veya 100 tl lik alıyorum ;D ;D Böyle bir KARADENİZ fıkrası vardı aklıma geldi.Sanırım Çanakkale de 2 tl nin üzerinde LPG fiyatı ama dediğim gibi tam hatırlamıyorum.Fakat bu değerleri sert kullanarak yakaladım.90 ı geçmeseydim yakıt bayağı düşerdi 120-140 filan gittim hep.

JAMES BROWN' Alıntı:
Burak bey inanın LPG fiyatından haberim yok.Hem zamda gelse ben hep 50 veya 100 tl lik alıyorum ;D ;D Böyle bir KARADENİZ fıkrası vardı aklıma geldi.Sanırım Çanakkale de 2 tl nin üzerinde LPG fiyatı ama dediğim gibi tam hatırlamıyorum.Fakat bu değerleri sert kullanarak yakaladım.90 ı geçmeseydim yakıt bayağı düşerdi 120-140 filan gittim hep.

Oktay Bey,
Anladım, hard kullanımda yakıt sarfıyatınız ortalama %20 belki daha fazla artmış olsa vede sizin tüketim bu hali ile 17,4 lt (LPG birim fiyat 2,05 TL kabulu ile)
test değeri 90 km/h da 14,5 lt/100 km çıkar ki bana gore bu araçlar için mukemmel sonuç.

benim var olan eski 1996 Blazer da, 4.3 lt V6 Vortec, Ankara _ Kayseri arası uzun yolda ve 100 km/h hızı geçmeden yapmış olduğum sarfiyat 15 lt/100 km, LPG idi.
Bana gore sarfiyatınız çok çok iyi
Saygılar,

Burak

barbecue' Alıntı:
Oktay Bey,
Anladım, hard kullanımda yakıt sarfıyatınız ortalama %20 belki daha fazla artmış olsa vede sizin tüketim bu hali ile 17,4 lt (LPG birim fiyat 2,05 TL kabulu ile)
test değeri 90 km/h da 14,5 lt/100 km çıkar ki bana gore bu araçlar için mukemmel sonuç.

benim var olan eski 1996 Blazer da, 4.3 lt V6 Vortec, Ankara _ Kayseri arası uzun yolda ve 100 km/h hızı geçmeden yapmış olduğum sarfiyat 15 lt/100 km, LPG idi.
Bana gore sarfiyatınız çok çok iyi
Saygılar,

Burak

Burak bey uzun yolda sakin kullanım da yani 90 km yi geçmeden sağlıklı bir ZJ 30-35 kuruş yakmalı.Benim aracımla bu 3. şehirler arası testim oldu.Fakat şehir içinde 50 kuruş altına hiç inemedim.Bu da ayrı bir konu .

lada niva da 500-550 krş yakıyor arkadaşlar araçlarınızın kıymetini bilin V8 bi araca 500 krş şehir içi çok değil bence haksızmıyım birazda agresif kullanıyorsunuz herhalde motorun sesini duymamaya çalışıverin tavsiyem

Oktay bey,
Şehir içine bende katılıyorum, bende zamanında LPG de 20 lt lerin altına inememiştim,
Aracımda var olan sistemde Prins ti ve uyumu mükemmeldi.
Genede eskime payı, bozulan ayarlar vs üst üste eklenince 300 veya 350 kuruş çok anormal gelmemeli bence.

Selamlar,
Burak

Uzun zamandır bu konuyu takip etmekteyim.Av merakım olduğu için aracımı her hafta sonu aynı bölgeye ava giderek defalarca test yapma imkanım oldu.Yeni satmış olduğum 4.0 I6 Zj aracım 31x10.5x15 federal mt lastiklerle şehirler arası yolda Ankara fiyatlarıyla380 krş yakmaktaydı.Saatte 100_110 km hızla.120-140 km hıza çıktığımda 450 krş yakmaktaydı.Lpg fiyatı 1.840.Siteden birkaç arkadaşın200_ 250 krş aralığında yaktığını duyunca Levent kardeşimizinde tavsiyesiyle hemen MT lastikleri çıkarıp AT lastikleri taktım.3 hafta boyunca yine test ettim 290 krş yaktı.Dedimki bu yakıt daha da düşmeli.Bujileri,oksijen sensörünü,buji kablolarını,termostadı,hava filitresini arızalı olup olmadığına bakmaksızın değiştirttim.Ben yakıtın iyice düşmesini beklerken tam tersine arttı.Yine şehirlerarası 350 krş yakmaya başladı.Aracımı satmaya yakın aracın bir yerlerden hava aldığını anladık.Aracımı kuzenime sattım yani araç hala bizde.İşin ilginç olanı şimdi yakıt yine düşmeye başladı.Bunda benim yorumum şu yönde oldu.Bu araç sürekli bir yerlerden hava almakta.Eski filitre tıkalı olduğu için başka yerden aldığı hava düzensiz ama yeterli gelmekte idi.O anda yakıt normalin biraz üzerinde.Filitreyi değiştirince hava fazla almaya başladı ve yakıt yine arttı.Şimdi filitre yavaş yavaş tıkanmaya başladı yakıt düşmekte.Uzun sözün kısası benim bu araca yaptırdığım bakımı kolay kolay kimse yapmaz.En ufak bir şeyden kıllanır tamire götürürüm aracımı.Ama usta bu arızayı tespit edemezse senin gibi bir müşteriyi kaçırmamak için aracın gayet iyi dört dörtlük,bu modeller zaten böyle gibi laflarla avutur durur.Sende bunlara inanırsın.Eminim ki aracım bakımlı benimki bile bu yakıta düşmedi diyen arkadaşlarımızın durumu bence bu.ZJ lerin normal kullanımda şehir dışında az yaktığı ancak şehir içinde dur kalkların çok olduğu durumlarda da çok yaktığı benim bilgilerimde kayıtlara alınmıştır.Saygılar.

abim ''benim bu araca yaptırdığım bakımı kolay kolay kimse yapmaz'' diyorsun ! ''başka yerlerden hava alıyor'' diyorsun ;D ... kirli/tıkanmış bir hava flitresi %15'e kadar yakıtı etkiler ve çekiş düşüklüğüne sebep olur ...

mirkan' Alıntı:
abim ''benim bu araca yaptırdığım bakımı kolay kolay kimse yapmaz'' diyorsun ! ''başka yerlerden hava alıyor'' diyorsun ;D ... kirli/tıkanmış bir hava flitresi %15'e kadar yakıtı etkiler ve çekiş düşüklüğüne sebep olur ...
Sorunda burda zaten.Ben sanayiden çıkmıyorum ama bi tane usta çıkıpta bu araba şuradan hava alıyor diyemedi.Yakıtın çok olması ve çekiş düşüklüğü sebebinden kapısını çalmadığım usta kalmadı Dedikleri yada bildikleri tek laf( bu modeller zaten böyle),(bunlar zaten yakar).Jeep cherokee servisine gidiyorsun yetkili yada yetkisiz ,adamın kendi bindiği araba 88 model Audi.Birde bunlar zaten böyle çok yakar dedikleri zaman delirmemek elde değil.Şimdi sen diyeceksinki iyi servise gitmiyorsun o zaman.Gittiğim yerler gezenbilir sitesinden de bilinip tavsiye edilen yerlerdir.Tavsiye edilmeyen yere gitsem nasıl olur Allah bilir.Yetkili servislerinde farkı yok zaten.Tamamen para tuzağı.
Senin anlayacağın Mirkan kardeşim ben iyi bakım yapılması için gerekeni yapıyorum ama adam gibi usta olmayınca durum böyle oluyor.

Selamlar....
99 model XJ sahibiyim 6 silindir 4.0 lt 31" *10.5"AT lastik ,aracta cok fazla ekstra agırlık yok LPG Tomessetto 1 hafta önce takıldı araç çok temiz bakımları yeni yapılmış yakıt değerleri şöyle;

1 ) ortalama 110 -120 km hızla otobanda 21 lt (100 km de) ( 1.83 TL/lt ankara lpg fiyatı hesaplarsak 0.395-TL/km)
2 ) Şehir içinde 110 km yi geçmeden 24-25 lt ( 100 km de) ( 1.83 TL/lt ankara lpg fiyatı hesaplarsak 0.450-TL/km)
Ölçümleri yaparken çok hassas davrandım hatta aynı istasyon aynı pompadan depoyu fulledim basınc farkı olmasın dıye ,
Bu değerler biraz fazla geldi eski 91 model Xj'em sehır ıcınde 20 lt sehırler arasında 17 lt yakıyordu ama ondaki lastik standarttı ,

ayrıca 31" lastık ortalama % 10 gıbı fazla yol gıttıgı halde km gosterge panelinde az km yapmıs gıbı gorunur ( lastık capından olayı) ve yıne buyuk caplı lastıgın motoru lastıgın donme moment artısı nedenıyle zorlandıgnı ve bundan dolayı aracın fazla yaktıgı kanısındayım (ozellıkle kalkıslarda) hatta bu lastık standart lastıge gore hızlanma ıvmesı performansını azaltıyor ( ozellıkle yokusta) .. yukarıdakı paragrafta belirtiğim bu yakıt sarfıyatları lastıgın capı vs gıbı az once belırttıgım olumsuz etkıler goz onune alınmadan verılmıstır. tahmınımce bu olumsuz etkıler dusunuldugunde yakıt sarfıyatı % 20 azalacaktır. Teşekkürler....

nazifayvazoglu' Alıntı:
Senin anlayacağın Mirkan kardeşim ben iyi bakım yapılması için gerekeni yapıyorum ama adam gibi usta olmayınca durum böyle oluyor.

Nazif abim , aradığın ustayı ( usta denilebilecek insanı ) bulamamışsın anladığım kadarı ile , bu arabanın sorunu var bunu yapacaksınız ! en ufak vidasına kadar kontrol edin '' mantığı ile servise gidip baskı kuracaktın ... benim yaşım 23 daha acemi sayılırım ama senin bunu uygulaman gerekirdi ...

bu arada ;D yakıtımız 27kr'dan 30-32kr'a kadar yükseldi ! bakımını yaptırıp bagajı boşaltınca ölçer yazarım ...

Öncelikle zırt pırt yakıta zam gelen bir ülkede neden sürekli TL/Krş üzerinden hesap yapılır anlayamamakla beraber :smiley:
Sizlere yardımı olması açısından sürekli güncel ve illere-ilçelere göre yakıt fiyatlarını görebileceğiniz ve hatta geçmişe dönük fiyatlarıda öğrenebileceğiniz bir adres veriyorum.
Selamlar..
http://gm.poas.com.tr/pompafiyat/pompafiyatgrid.aspx

mirkan' Alıntı:
Nazif abim , aradığın ustayı ( usta denilebilecek insanı ) bulamamışsın anladığım kadarı ile , bu arabanın sorunu var bunu yapacaksınız ! en ufak vidasına kadar kontrol edin '' mantığı ile servise gidip baskı kuracaktın ... benim yaşım 23 daha acemi sayılırım ama senin bunu uygulaman gerekirdi ...

Sen hakkaten tecrübesizsin bu konularda belli. :D.Ustaya bu şekilde gidersen motorda bozuk sağlam ne varsa değiştirir senin cebinin haricinde kasanıda boşaltır. ;D ;D ;D

KanyaK' Alıntı:
Öncelikle zırt pırt yakıta zam gelen bir ülkede neden sürekli TL/Krş üzerinden hesap yapılır anlayamamakla beraber :smiley:
Sizlere yardımı olması açısından sürekli güncel ve illere-ilçelere göre yakıt fiyatlarını görebileceğiniz ve hatta geçmişe dönük fiyatlarıda öğrenebileceğiniz bir adres veriyorum.
Selamlar..
http://gm.poas.com.tr/pompafiyat/pompafiyatgrid.aspx
sevgili kanyak kardeşim verdiğin bilgiler çok faydalı teşekkür ederiz.Yalnız biz normal yakıtlara göre değil LPG ye göre konuşuyoruz.Verdiğiniz linktede LPG yok. :smiley:Benzin nasıl bi şey unuttuk. ;D ;D ;D

nazifayvazoglu' Alıntı:
Sen hakkaten tecrübesizsin bu konularda belli. :D.Ustaya bu şekilde gidersen motorda bozuk sağlam ne varsa değiştirir senin cebinin haricinde kasanıda boşaltır. ;D ;D ;D

;D boşaltsa keşke ;D adamlar tek kelime biliyor o da ''idare eder'' ;D ulan idare etse sana niye getireyim dengesiz ;D
vala cebimi cüzdanımı boşaltsınlar , ne ? ne kadar tutar ? az çok biliyorum , ama ben istediğimi alayım ! keyifle kafam takılmadan bineyim ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,036
Kayıtlı Üye Sayımız
166,783
Kaydolan Son Üyemiz
Sinan1313

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR