1994 model Vitara yedek parça yardım.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan trink Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,035
Ynt: 1994 model Vitara yedek parça yardım.

trink' Alıntı:
Gerçekten de görüntü çok değişti çünkü ön göğüste yıpranan tek parça orası. Şimdi bütünlük sağlandı. Çok memnunum. Birde kapı pandizotlarını çözebilsem dört dörtlük olacak. Pandizotlarıda sordum adedi 1200 tl. Onlara başka çare bulmam gerekiyor.

Kapı panzotları için 1200 TL verilmez. Gerekirse söküp kendim kaplarım. Biz başka bir çözüm bulduk. Hayvanlara olan düşkünlüğümüz nedeniyle eşimin de benim de araçlarımızın üzerinde pati desenleri var. Aynı desenlerden panzotların aşınmış yerlerine de yapıştırdık, görüntü çok da güzel oldu.

Jeep400x300.jpg

Suzy004.jpg

Etiketler

Buggy' Alıntı:
Kapı panzotları için 1200 TL verilmez. Gerekirse söküp kendim kaplarım. Biz başka bir çözüm bulduk. Hayvanlara olan düşkünlüğümüz nedeniyle eşimin de benim de araçlarımızın üzerinde pati desenleri var. Aynı desenlerden panzotların aşınmış yerlerine de yapıştırdık, görüntü çok da güzel oldu.
Bencede verilmez. Düzgün kaplama yapana rastlamadım özellikle bombeli ve çukur yerlerde potluk yapıyorlar buda hoş görünmüyor işin ehlini bulmak lazım. Bu arada CJ-7 niz gayet güzel görünüyor güle güle kullanın. Orjinal 7i mi yoksa 6 veya 8 den kesmemidir.

trink' Alıntı:
Bencede verilmez. Düzgün kaplama yapana rastlamadım özellikle bombeli ve çukur yerlerde potluk yapıyorlar buda hoş görünmüyor işin ehlini bulmak lazım. Bu arada CJ-7 niz gayet güzel görünüyor güle güle kullanın. Orjinal 7i mi yoksa 6 veya 8 den kesmemidir.

PVC katkılı, yani suni deri diye geçen malzeme çok geliştirildi ama ne yazık ki ucuz olduğu için döşeme ustaları hala eski tip vinil malzeme kullanıyorlar. Zamanla sertleşip sıcak presle yapıştırıldıkları bombeli yerlerden ayrılıyorlar. İyi bir araştırmayla otomobillerde fabrikasyon olarak kullanılan malzemeye ulaşabiliriz sanıyorum. En kötü ihtimalle süet veya nubuk ince deri kullanılabilir. Yıllar önce vw kaplumbağam için ön göğüslük kaplaması yapmıştım. VW ler, göğüslük kıvrımları en sorunlu olan ve sürekli günışığına maruz kalan araçlardır. Bit pazarından çok uygun fiyata maxi boyda süet etek buldum. Islatarak üzerine yerleştirdim ve birkaç gün güneşte bıraktım. Süet, göğüslüğün şeklini alıp kuruduktan sonra sıcak hava tabancası yardımıyla tangit diye bir yapıştırıcıyla yapıştırdım. Yıllar boyu hiçbir bozulma olmadığı gibi görüntü de orijinalinden çok daha güzel olmuştu. Geçtiğimiz yıllarda da kendime çok cepli bir yelek yapmak için süet deri araştırdığımda gittigidiyorda 30 liraya bayan elbisesi bulmuştum ama o ara ilgilenme fırsatım olmamıştı. Yani araştırılırsa uygun malzeme bulunabilir.

CJ7 orijinal. 79 Nisanında Aydın'lı bir çiftçi için siparişle USA'dan ithal edilmiş, ben ikinci sahibiyim. 1999'dan beri bende.

İyi günler, keyifli sürüşler dilerim.

Direksiyon mili plastik kaplamasının siparişini verdim, 15-20 günde elime geçecekmiş. Çorlu Suzuki servisi Bülent bey çok ilgilendi, sağolsun.

Yönlendirme için Erkan arkadaşımıza çok teşekkür ederim.

Buggy' Alıntı:
PVC katkılı, yani suni deri diye geçen malzeme çok geliştirildi ama ne yazık ki ucuz olduğu için döşeme ustaları hala eski tip vinil malzeme kullanıyorlar. Zamanla sertleşip sıcak presle yapıştırıldıkları bombeli yerlerden ayrılıyorlar. İyi bir araştırmayla otomobillerde fabrikasyon olarak kullanılan malzemeye ulaşabiliriz sanıyorum. En kötü ihtimalle süet veya nubuk ince deri kullanılabilir. Yıllar önce vw kaplumbağam için ön göğüslük kaplaması yapmıştım. VW ler, göğüslük kıvrımları en sorunlu olan ve sürekli günışığına maruz kalan araçlardır. Bit pazarından çok uygun fiyata maxi boyda süet etek buldum. Islatarak üzerine yerleştirdim ve birkaç gün güneşte bıraktım. Süet, göğüslüğün şeklini alıp kuruduktan sonra sıcak hava tabancası yardımıyla tangit diye bir yapıştırıcıyla yapıştırdım. Yıllar boyu hiçbir bozulma olmadığı gibi görüntü de orijinalinden çok daha güzel olmuştu. Geçtiğimiz yıllarda da kendime çok cepli bir yelek yapmak için süet deri araştırdığımda gittigidiyorda 30 liraya bayan elbisesi bulmuştum ama o ara ilgilenme fırsatım olmamıştı. Yani araştırılırsa uygun malzeme bulunabilir.

CJ7 orijinal. 79 Nisanında Aydın'lı bir çiftçi için siparişle USA'dan ithal edilmiş, ben ikinci sahibiyim. 1999'dan beri bende.

İyi günler, keyifli sürüşler dilerim.

Güneşte kuruyup şekil aldırma işi aklıma yattı, yaz sıcağında deneme yapmak lazım.
Orjinal CJ-7 türkiyede sayılıdır ve CJ serisinin en verimli serisidir bence. Jeep'in kıymetini bil diyeceği ama gerek yok sanırım kıymetini bildiğin anlaşılıyor.

trink' Alıntı:
Güneşte kuruyup şekil aldırma işi aklıma yattı, yaz sıcağında deneme yapmak lazım.
Orjinal CJ-7 türkiyede sayılıdır ve CJ serisinin en verimli serisidir bence. Jeep'in kıymetini bil diyeceği ama gerek yok sanırım kıymetini bildiğin anlaşılıyor.

Biraz fazla ilgileniyorum galiba, ev ahalisi bu konuda şikayetçi. Vitara'yla vosvoslara gerekli ilgiyi göstermiyormuşum :smiley:
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=85216.0

Buggy' Alıntı:
Direksiyon mili plastik kaplamasının siparişini verdim, 15-20 günde elime geçecekmiş. Çorlu Suzuki servisi Bülent bey çok ilgilendi, sağolsun.

Yönlendirme için Erkan arkadaşımıza çok teşekkür ederim.

Direksiyon kapağı elime geçti, yarın yerine takacağım.
Konuyu başlatan ve vitara'nın görüntüsünün değişmesini sağlayan Erkan arkadaşımıza ve Çorlu Suzuki Servisinden Bülent Bey'e çok teşekkür ediyorum.

Buggy' Alıntı:
Direksiyon kapağı elime geçti, yarın yerine takacağım.
Konuyu başlatan ve vitara'nın görüntüsünün değişmesini sağlayan Erkan arkadaşımıza ve Çorlu Suzuki Servisinden Bülent Bey'e çok teşekkür ediyorum.
Yeni parçanız hayırlı olsun. Benim aracımın görüntüsü çok değişti. Gezenbilir ailesinde bir kisiye bile az da olsa faydam olduysa çok mutlu oldum. Bülent Beye alakasından dolayı bende tekrar teşekkür ediyorum.

bir şey sorabilir miyim? bu kapak bütün suzukilerde aynı mıdır? 92 model 3K jlx model vitara'da uyum sorunu yaşanır mı?

erdemkestep' Alıntı:
bir şey sorabilir miyim? bu kapak bütün suzukilerde aynı mıdır? 92 model 3K jlx model vitara'da uyum sorunu yaşanır mı?

Bence uyar. Tam emin olmak istiyorsanız Bülent bey le görüşüp öğrenebilirsiniz.

BÜLENT DEMİR
ERTUĞRUL OTOMOTİV
TEL:282 684 64 63

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.