1996 grand cherokee

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan asyaasrın Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,359
Ynt: 1996 grand cherokee

Ben herzaman 80-90 km le gitmiyorum istesemde gidemem araba fena gaza getiriyo amacım sadece aracı denemekti bassam zaten okadar km gidemem 25 liralık gazla

Etiketler

Arkadaşlar , uzun yolda 80 le giderken ayağını gazdan çek anlık yakıtın 14 litre olarak gösteriyor,sadece ışıklarda kalkarken başını kaldırıp bak 38 lt bu nasıl bir iş anlmadım 40 yıllık e, b,a2 ehliyet sahibi olarak istanbul trafiğindeyim.Bizim araçların fab verileri ve 2 kez ayrı ayrı serviste yakıt ölçümü yaptırdım 19 lt benzin olarak ve lpg benzine göre 0/25 fazla yakar ki eder25 lt hesabı ortada , bu arada benimki neden fazla yakıyor diyecek , arkadaşlar sakın aracınızın boş yere ayarını kurcalatmayın ,çünkü 70 km ile giderken ayak gazdan çekildiğin de ZJ lerin hepsi yol bilgisayaranıda 14 lt bile gösterebiliyor..Benim araç 12 lt lpg yakıyor desem çocuklar bile güler.

GEZGİN' Alıntı:
Mil zannedicek bi durum yok ki sonuçta yaşadığımız yer km yi zaten biliyoruz izmit karamürsel git-gel 70 km birazda karamürselden yalovaya doğru gittik 98 km aracım avrupa versiyonu ve gösterge km bi yanlışlık yok bizim peugeotlada aynı km yi yapıyo dediğim gibi tek fark istanbuldaki yoğun trafik araçlarınızı bizim burda kullanın emin olun sizde aynı yakıcaksınız...

Ugur umarim yanlis anlamadin o cumleler isin sakasiydi. Ama cidden cok az yalkiyorsun maasallah diyelim.

Hos benim depo 60 litre full oldugunda (50 litre) yaptigim yol 90 mil dun bir ufaktan sehir disina ciktim su anda 100 mil oldu git gel ki bunun yaklasik 30 mili sehir ici. Hala 30 mil gidecek kadar gaz var.

Yok abi estağfurullah olurmu hiç yanlış anlamadım istanbulda bende 2 sene yaşadım kadıköyde oturdum ya trafik çok keşme keş ozaman bile eve zor atardım kendimi bizim jeepler sonuçta v8 motor ve istanbulda gene ii yakıyo şuan karamürseldeyim burlarda emin olun verdiğim değerleri sizde yakalayabilirsiniz bu araçlar zaten tüketimin çoğunu kalkışta yapıyo dur kalk içiyo gazı benzini bir yere gidicekken acelem varsa basarım ama yoksa asla basmam ince ince diye bir tabir varya ozaman 260 krş yakıyo işte işin tek püf noktası var az dur kalk...

Arkadaşlar tabi ki işin şakası ,ama bizimde araçlarımız son derece bakımlı olmasına rağmen ,yinede çok şikayetçi değiliz çünkü ZJ ye binen yakıtına katlanacak. fakat ölçüm olaylarında yinede hata var .bırak şehir içi, şehir dışı12 lt lpg mümkün değil.karamürsel yalova yolunu biliyorum o kadarda boş değil.

mertbirincioglu' Alıntı:
yok artık ya....5.2 V8 ve 25 tane trafik ışığı diiyorsun. şehiriçinde 250 krş ya yanlış hesap yan benim araçta sorun var. lpg litresi kaça aldınız. ne marka lpg sisteminiz var. ön şaft yerinde mi...silindirlere baktırdınız mı eksiksiz çalışıyor mu. enjektörleri ne zaman değiştirdiniz oksijen sensörü ne zaman değişti. katalitik konvertör var mı? buji ve buji kablolarınız ne marka ne zaman değişti. bilgi verirseniz çok sevinirim.
mertcim merhaba
25 trafik ışığını durmadan transitte geçmiş olabilir :smiley:), ön şaftla hiçbir alakası yok zira o 1-2 salak ustanın sallaması yok öyle bi saçmalık, çook bakımlı ise güzel bir lastik varsa 225 235 felan zorda olsa mümkündür..

tayfun61' Alıntı:
mertcim merhaba
25 trafik ışığını durmadan transitte geçmiş olabilir :smiley:), ön şaftla hiçbir alakası yok zira o 1-2 salak ustanın sallaması yok öyle bi saçmalık, çook bakımlı ise güzel bir lastik varsa 225 235 felan zorda olsa mümkündür..
tayfun abi evet uzun yolda sabit hızda sıkıştırmadan mümkündür eğer çok bakımlıysa bencede....ben nisan ayında boludan gelirken bu değeri yakaldım ama çok sıkıcı bi yolculuktu 90 km hız 1400 devir falan bunaldım valla....bi daha da olmadı zaten o değerler...25 tane trafik ışığı deyince şehiriçi gibi dur kalk düşündük ama arkadaş açıkladı durumu saolsun yoksa bunlama girecektim.

27istanbul27' Alıntı:
Arkadaşlar , uzun yolda 80 le giderken ayağını gazdan çek anlık yakıtın 14 litre olarak gösteriyor,sadece ışıklarda kalkarken başını kaldırıp bak 38 lt bu nasıl bir iş anlmadım 40 yıllık e, b,a2 ehliyet sahibi olarak istanbul trafiğindeyim.Bizim araçların fab verileri ve 2 kez ayrı ayrı serviste yakıt ölçümü yaptırdım 19 lt benzin olarak ve lpg benzine göre 0/25 fazla yakar ki eder25 lt hesabı ortada , bu arada benimki neden fazla yakıyor diyecek , arkadaşlar sakın aracınızın boş yere ayarını kurcalatmayın ,çünkü 70 km ile giderken ayak gazdan çekildiğin de ZJ lerin hepsi yol bilgisayaranıda 14 lt bile gösterebiliyor..Benim araç 12 lt lpg yakıyor desem çocuklar bile güler.

lpg benzine göre 1.1 kat yani %10 fazla yakar %25 değil , bilmeden konuşmayalım ( kullanılan lpg sistemine göre değişir tabiki ama optimum şartlarda %10 fazla tüketir ). ben 90 km sabit hızda benzinde 12 13 lt görüyorum şehirlerarası yolda. lpg taktırdığımda 13.5-14.5 litre lpg yakar. 27 28 kuruşa gelir. hele ankaradaysanız lpg 1.75 e satılıyor. düşünün yaktığını. aracın orj,nal katalogunda şehir dışı tüketim 13.1 lt yazıyor. şehir içi tüketim ise 24.1 lt. yani şehir içi dur kalk vs.. ele aldığımızda 47.5 50 kuruş yakar. şehir içi trafiğe takılmazsak ve uslu bir çocuk olup gaza çok basmazsak 20 litre civarı lpg yakarız. yani şehir içi ankarada 35 kuruş :smiley: insanları değerlendirirken yalancı olarak ele almayın lütfen.

mertbirincioglu' Alıntı:
tayfun abi evet uzun yolda sabit hızda sıkıştırmadan mümkündür eğer çok bakımlıysa bencede....ben nisan ayında boludan gelirken bu değeri yakaldım ama çok sıkıcı bi yolculuktu 90 km hız 1400 devir falan bunaldım valla....bi daha da olmadı zaten o değerler...25 tane trafik ışığı deyince şehiriçi gibi dur kalk düşündük ama arkadaş açıkladı durumu saolsun yoksa bunlama girecektim.
:smiley: sevgili mert sana katılıyorum bende ankaraya giderken 3-4 defanın dışında bende aynı hızla gittim sırf ölçüm diye, sonuç gidiş dönüş toplam 1800 km 600 tl benzin -bilmeyenler için söylüyorum bende tüp yok-, nıhahaa nası hava atıyom ama :smiley:, arkadaşın dediği doğru anlık yakıt 12-13 ama benim karaoolumn 10-11 olmadığında huylanıyodum, şimdi 12-13 zira üstünde 245-16 duratraclar mevcut ve ağır bir lastik, ayrıcada bu canavarlar yakacak işte hala daha ne soruluyo bu anlamadım valla, sanki dersin 2000 motor makine kullanıyoruz, yakıyo işte mübarek, bu şuna benzedi: ben bildim bileli ramazanda sakız çiğnemek oruç bozuyomu diye sorulur, hala daha soruluyo...:smiley:)))

mjeliada' Alıntı:
lpg benzine göre 1.1 kat yani %10 fazla yakar %25 değil , bilmeden konuşmayalım ( kullanılan lpg sistemine göre değişir tabiki ama optimum şartlarda %10 fazla tüketir ). ben 90 km sabit hızda benzinde 12 13 lt görüyorum şehirlerarası yolda. lpg taktırdığımda 13.5-14.5 litre lpg yakar. 27 28 kuruşa gelir. hele ankaradaysanız lpg 1.75 e satılıyor. düşünün yaktığını. aracın orj,nal katalogunda şehir dışı tüketim 13.1 lt yazıyor. şehir içi tüketim ise 24.1 lt. yani şehir içi dur kalk vs.. ele aldığımızda 47.5 50 kuruş yakar. şehir içi trafiğe takılmazsak ve uslu bir çocuk olup gaza çok basmazsak 20 litre civarı lpg yakarız. yani şehir içi ankarada 35 kuruş :smiley: insanları değerlendirirken yalancı olarak ele almayın lütfen.

Sevgili Ada Hanim kizim

Eger biraz daha dikkatinizi okudugunuz dokumana yogunlastirirsaniz goreceksiniz ki o verilen deger Extreme Urban icin gecerli olan degerdir

Extrene Urban 13 litre lutfen dikkat ediniz

Saygilar......

Herkese Merhaba...
Uzun yolda anlarım 300 krş. ları ama şehir içinde 400 krş. altında yakıyor diyene inanasım gelmiyor ben defalarca denedim araç şehir içinde 420 - 450 yakıyor aşası hiç gaza dokunmazsan 400 krş ama aşası imkansız bana göre, bahsetiğimiz araçlar 5.2 v8 araç 400 krş aşası trafikde NERDE O GÜNLER derim, keşke derim...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

Geri