1998 Honda CRV Motor Bakım Periyodu Nedir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CANADALI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,560

CANADALI

Kamp II
Yer
İSTANBUL/idealtepe
Merhaba dostlarım ;
en sonunda 1998 model honda crv ile anlaştım. ama araç 168.000 km'de ( ? )
bu araçların motor bakım periyotları hakkında bilgi sahibi olan varmı ? bana yardımcı olabilecek birisini var mı :-\

Etiketler
Ynt: 1998 Honda CRV Motor Bakım Periyodu Nedir?

Aracınız hayırlı olsun, en doğru bilgiyi yetkili servislerden ya da uzmanlığı Honda olan özel servislerden alırsınız; zira bakım detayları ülkelere göre farklılık gösterebilmektedir, bu nedenle internetten ya da bazı servis programlarından bulduğunuz bilgiler tam olarak doğru olmayabilir.

Tavsiyen için Sagol BOLBUZJACK ;
HRV adlı yazını okuduktan sonra pathfinder’dan vaz geçtim.. hrv ve crv arasında kaldım aslında hrv çok istedim ama olmadı.. ama crv de benim için iyi oldu diyorum çünkü bagaj kısmı bayagı bir geniş meganı aratmaz bana.. bakım arazide nasıl özellikle kumda ( plajda merak ediyorum. )

Arazide çok fazla beklentiniz olmasın özellikle asfalt lastikleriyle kum, çamur gibi zeminlerde ama doğa gezileri falan için yüksekliği, dört çeker olması işinizi görecektir. Bagajı çok kullanışlıdır, içide çok ferah ve rahattır. Geçenlerde bir Honda özel servisindeydim, bi amcayla muhabbet ettik, 1998 model CR-V vardı kendisinde, ilk sahibiymiş; araç 220 bin km.de idi ve bugune kadar periyodik bakım haricinde tek kuruş masraf çıkarmamış. Aracınızın km.si orjinalse ve düzgün kullanılıp bakımları iyi yapılmışsa size uzun süre hiç masraf çıkarmadan hizmet edecektir.

BOLBUZJACK ;
Valla lastiklerine özellikle baktım 500 km yol yapmamıştır. Yokohama marka ama asfalt lastıgı olmadığı kesın geolandara A/T –S yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam..4 mevsim lastiğine benziyor..ilk fırsatta ( kurban bayramında ) sarozdaki yazlığımıza gidip aracı plaja sokmayı düşünüyorum. Tabi kenardan kenardan. Paralel bir şekilde.
Birşey daha sormak istiyorum.. zannediyorum sizde hrv var.. dimi..crv’nin önüne cj veya xj’lerdeki gibi vinç takma sansımız var mı... sizin hrv de böyle bir uygulama var mı ?

HR-V'de vinç yok benim, CR-V'yi hiç incelemedim böyle bir şey için.

http://www.hondasuv.com/

Bu sitede CR-V ile ilgili bir çok uygulama görebilirsiniz. Bir diğer not daha, ben şahsen aracımı deniz suyundan ve kumundan uzak tutuyorum, tuzlu su ve kum bence araçlar için sinsi tehlikelerden biri, rulman sorunları ve pas yalıtımsız tüm aksamın uzun vadede yaşayaması muhtemel hasarların nedeni bence.

hımmmm.. bakın ben bunu hiç düşünmemiştim..4x2 kullanıcısı olarak... kesinlikle haklısınız...
siteyede hemen şimdi bakıyorum....verdiğiniz bilgiler için tesekkur ederim..
34 HLL 01 sizin araç mı ....resimlere baktım.. çok güzell .. özellikle orman olan resimer yer olarak neresi
tarif edebilirmisiniz..istanbulmu orası ben idealtepeliyim..istanbul sınırları içinde ise en kısa sürede vakit ayırmak isterim..

Evet o araç benim, resimler genelde Kırklareli Demriköy-Kıyıköy ve Bolu civarlarından. Özellikle Kırklareli Kıyıköy - Demirköy - İğneada üçgeni çok keyifli gezi parkurları barındıran bir bölge. Bölgeye Gezenbilir olarak yaptığımız geçen hafta ki gezinin fotoğrafları aşağıdaki linkte.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=19206.0

Off-road aracı istemeyecek, standart dört çekerlerin katılabileceği geziler arada bir yapılıyor, siteyi takip ederseniz bu gezilere katılıp hem gezme hemde Gezenbilir ailesiyle tanışma imkanı bulursunuz.

En çok arzuladığım sizlerle tanışmak tabi... formu takip ediyorum. Yer ve zaman uygun olduğunda MUTLAKA tanışacağız..
Bu arada forumda yazıştığım ilk kişide sizsiniz. Bununda benim için ayrı bir yeri var... Araç plakanızdan istanbullu olduğunuzu düşünüyorum.. yer olarak nerdesiniz..
Yaş kaç ,, Ben 1975 istanbul doğumluyum .. Ama aslen kastamonu kütük orda kaldı..:smiley:)

Ben 73 doğumluyum, İstanbul Anadolu yakasındayım, uzun zamandır Honda SUV kullanıyorum, bir yıldırda Jeep kullanıyorum. Ama HR-V'nin yeri ayrı, biraz daha güçlü olsa mükemmel olurdu ama o zamanda bu kadar ekonomik olmazdı. Gezenbilir'de Honda ile ilgili pek kimse yok, Jeep ya da Land Rover olsaydı farklı olurdu durum ;D Bir etkinliğe katıldığınızda burada yazışacak çok fazla değerli insanın olduğunu göreceksiniz ;)

Teşekkür ederim verdiğin bilgiler için ; tekrar görüşmek üzere şimdilik hoşça_ kal diyorum..
Malüm.. iş beklemez.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,062
Kayıtlı Üye Sayımız
166,963
Kaydolan Son Üyemiz
davidavov

Çevrimiçi üyeler