1998 Pathfinder 3.3 te Difranseyel Kiliti Mevcut mu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CANADALI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,178
Ynt: 1998 Pathfinder 3.3 te Difranseyel Kiliti Mevcut mu?

G.V. 2.5 V 6'nın arkasında 300 kilogramlık römork, 5.71 ayna mahruti ve 32'' (235/85/16) lastiklerle, sakin kullanımda, uzun yolda ortalaması 15 litre benzindir.
Bu değer standart araçta 10-11 litre gibi olur tahminen.

Etiketler

grand chorekee' Alıntı:
slm canadalı onu ogrenmenın kolayı var arka sag veya sol tekerı krıko ıle kaldır arabayı calıstır ve hareket et eger kaldırdıgın teker bosda donuyosa kılıtlı degıl eger hareket etmenle arac hareket edıyorsa yanı aracı ıtıyosa kılıtlı dıfransıyel sıstemı vardır bu denemeyı normal durumda denıyosun yanı asfalt pozısyonunda.

grand chorekee ; Verdiğin bilgiler için tesekkür ederim

kalkarken sert bir sağ yada sol dönüş yaptığınızda arabanın arkası yanınıza geliyorsa, patinaj yaparak, kilitli defransiyel vardır ve lsaitkler bitmiştir :smiley: yavaş hızda, düz toprak zeminde deneyin tabiki :smiley:

KLL' Alıntı:
o arkadaş benim sanırım. 99 model bir pathfinderim var. şampanya rengi. burada biryerde fotosu olacaktı sitede. ortalama ankara trafiğinde benzin tüketimim o şekilde. çok sakin hızlanıp sabit hızımı korurum. genel sürüş tekniğim o şekilde.

12.5 litre civarında çayyolundan ivediğe hergün gidip geliyordum ki kavşaklar henüz yapılmamıştı.
uzun yolda ise 80 km sabit süratte 8.6 litre ye kadar düşmüştü ki inanılmaz bir değer.

LPG de ise şehir içinde 14-17 litre yakıyorum. şehir dışı 11 litreye kadar düşüyor. Eğer daha aceleci kullanırsanız bu değerler rahatlıkla %25 - %40 artıyor ki eşim kullanadığı zaman tamamen bu şekilde oluyor. Şehir içi 16 17 litre şehir dışı 11 12 litre benizn düketiyor. LPG de ise durum daha vahim. Şehir dışı 120km ve üzeri hızlarda giderseniz 16-20 litre aradı lpg yakıyor rahatlıkla. Bu aracın hangi yakıt olursa olsun en ekonomik olduğu hız 88 km. 2000 devir civarı. Zaten 2800 devirde max torkunu verir. LPG takılmamış olanlarına benimki gibi LPG dışarıdan STEPNE yerine arabanın altına muhafaza ile takılabilir. Bende 45 litrelik bir tank var 38 litre civarı yakıt alıyor. 160 mil kadar götürüyor. LPG sistemi normal tipte. Sıralı sistem daha zor ayarlanıyor ama ayarlandığında daha doğru çalışıp sizi ayarlarla uğraştırmaz.

piyasada pek olmayan bir araç. 3.3 litre 12 valf V6 motoru var. Güvenilir bir motor. Her tür benzini yakar. Dünya motoru diye geçer. Ama üst devirlerde çekişi düşüktür. 168 hp 260 nm tork üretir. yokuşlarda özellikle LPG kullanılıyorsa feci bayılır ve basmanız gerekir. Motor önrü otomatik olanlar için en az 400 bin km deniyor.ancak düşük sıkıştırmalı bi rmotor olduğundan bunu toyota nın benzinli motorları ile kıyaslamak bence doğru olur. Bu durumda ömrünü en az 400 bin km diye düşünmek lazım. Tabiki zaman içinde değişmesi gereken kurumuş conta problemi yaşanabilir. Benimkisi 135 bin mil civarında. ~220 bin km.

Acaip sağlam ve bozulmayan parçaları var. Sağlamlıktan kastım normal ve hafif/orta arazi koşullarında kesinlikle korkmadan ilerleyebileceğiniz güvenilir bir otomobil. Servisler bu arabayı tanımıyor o yüzden kendiniz herşeyini bulmak durumundasınız. Adam arabanın ismini bile söyleyemiyor parçacıda. Sınırlı kaydırmalı, güzel seçilmiş bir defransiyeli var. Önde ise kilit yok. İyi lasitklerle karda çamurda inip çıklmayacak yer yok stok haliyle ki yurt dışında özellikle avustralya da çok popüler bunları yükseltemek ve offroad aracı haline getirmek. İnanılmaz şeyler yapıyorlar. youtube de belki görmüşsünüzdür.

Yol tutuşu bu ağırlıkta ve yükseklikte olan araçlar için çok iyidir, eğer lasitkler iyi ve doğru ise ise virajlarda çok korkutmaz zaten sürat için uygun olmadığından aracın limitleri dahilinde kullnıldığında gayet konforludur. Hız sabitleyici iki vites birde küçültmeyi çok sever o nedenle inişli çıkışlı yollarda motora söversiniz neden 20 30 hp daha güçlü değil diye. Stok haline 31 J tekerlek takılabilir ben ise 265/75/15 stok tekerlek ölçüsü kullanıyorum.

Dış aksam parçaları zor bulunur mekanik olanların aksine. Servis ise herşeyi temin edeblir ama pahalıya mal olur. Bu araçların en çok parçası Dubai ve Turkmenistanda bulunur. Her tür aksesuarı mevcut oralarda. Değişik stoplar sinyaller. ARB firması türlü şekillerde tampon winç basamak vs üretiyor. Dağıtıcısına sormak gerek.

Ses sistemi mükemmeldir Bose marka dır. koltukları deri ve ısıtmalı aynaları elektikli ve ısıtmalıdır.Çift hava yastığı vardır.
Vergisi zamlardan önce alt dilimden ödeniyor idi ve 1600 ytl civarındaydı yıllık. Aracın değeri ise kaporta boya iç mekan motor ve yürüyen aksam durumuna göre 17000 ytl ile 25000 ytl arasında değişiyor sahibi satıyor ise.

CRV HRV konusundaki fikrimi de yazayım, bunlar oyuncak. Sadece şehirde ve yolda binecekseniz o zaman zaten araba alın aynı paraya daha az benzin yakar. Daha az vergi ödersiniz. İlla o sınıfta ufak bir 4x4 alacaksanız da bari RAV4 alın. Honda yı bırakın spor otomobil ve motorsiklet yapsın.

Ben hergün heryere bu araba ile gidip geliyorum ve başka bir arabaya binddiğimde bu arabanın keyfini arıyorum.
Teknik olarak sert bir sürücüyseniz sizi sıkar ve bayar, ama aceleniz yoksa ve keyfine vararak sürüyorsanız kesinlikle öneririm. Umarım fikir verebilmişimdir. Bir sorunuz olursa bana mesaj da atabilirsiniz. Ankara da iseniz gelip arabama da bakabilirsiniz. Forumlardaki paylaşım neden var?
Sn KLL sizin bu arac için ayrıntılı bir LPG uygulaması açıklamanızı okumuştum. Yine Pathfinder 3.3 v6 ile arama yaparken sizin buradaki mükemmel yazınıza rastladım. Yazı tarihi eski olsada inş. halen takiptesinizdir. Onca okudum bilgilendim. Bu sebeple sırf teşekkür etmek için buraya kayıt oldum. Herşey için teşekkür ederim.
Bende son dönemde 98 pathfinder 3.3 v6 ya sardım. Canlı inceleme fırsatı bulamadım ama 2001 modeli yeni kasasıda hoş görünüyor gözüme. Ya 1998 i ya da yeni kasayı satın almak üzereyim. Tam karar veremedim açıkçası.. Mevcutta Dodge Nitro 2008 modelimiz zaten var ama o asfalt için zaten.
Pathfinderi alırsam keyif için alacağım..
Fakat hangisine baktıysam şanzıman sorunu vardı, ya 4. vitese geçemiyordu veya ilk hareketi kapamıyordu. 1 e tak, hareket edince otomatiğe al. Birde direksiyon power hatası yüzünden hidrolik direksiyonda sertleşme. Neredeyse 10 tane baktım 9unda bunlardan bazıları veya hepsi vardı. Gerisi zaten ufak şeylerdi. Ha unutmadan Galericilerin Km lerde yaptıklarıda cabası. 50TL ye sanayide Km geri çektir sat gitsin. Valla pess etmek üzereyim.
Birde 1998 modellerine istenen fiyatlar 27-29.000TL lere kadar çıkıyor. İnanılmaz birşey.
Halbuki 2001 model 40-50binde LPG li gıcır gıcır yeni kasaları dururken. Bu insanlar tuhaflaşmış. Alırken öldürür, satacağı zaman hepsi mutlaka servis bakımlıdır. Başka hiçbir yere asla gitmezler. Hiçbiri arazide zorlanmaz hepte hanımları kullanmıştır. Çok memnundurlarda aslında ev alacakları için satıyorlarmış. İçinde sigara bile içmemişler. İyice inceleyince içinde barış çubuğu bile itüttürülmüş olduğunu görürsünüz.
Yalan söyleyerek bir lira daha yukarı nasıl başkasının eline tutuştururuzun derdindeler. Fakat bu resmen dolandırıcılıktır ve bu kar onlarada yaramaz fakat bilmezler.

Neyse uzun lafın kısası şu ki; bu ülkede dürüst insan sayısı çok çok çok az. O yüzden şu aracın sıfırı olsaydı 2010 gider onu alırdım ama 2010 kasalarda manda gözü gibi ve bence çok çirkin. VIP Jeep isteyen gider onu alır zaten.

Hal böyle iken ben biraz daha bakınayım. Burayada üye olunca resimleride görebiliyoruz. Gezelim görelim...!

Saygılarımla

Yine ben.
Kendi kendime yazıyorum ama günlük gibi birşey oluyor işte. Döndüm dolandım ama 120.000Km de 2003 model 3.2 V6 205HP Opel Frontera siyah satın aldım. Görünüş olarak bence daha mükemmel geldi. Ağar Off-road yapmayacağım içinde gayet kuvvetli motora sahip. İçinin siyah olması biraz can sıktı ama Alman tankı dedikleri bu olsa gerek.
Benzin ile şehir içi motoru yormadan sakin kullanım ile 100Km de 13lt civarı tüketimi oluyormuş. LPG ile dahada düşüyordur tabi. Dağa bayıra vursanız zaten serçeler bile 12Lt yakar :smiley:
Nissana göre daha çekici, daha ekonomik, daha güclü fakat yol jeep i. Tabiki modifiye etmezseniz. Sarf parçaları piyasada bulunuyormuş uygun rakamlara. Bulunmayanlarıda yetkili servisten temin edebiliriz.
Yıllık vergisi 3.100TL sanırım. Bir bu berbat, gerisi gayet güzel.
Neyse herkese hayırlı Bayramlar dilerim.
Yeni yılla birlikte kaskosunu, iç dış boya koruma, motor koruma, park sensorleri, cd,mp3 player, navigasyon, 10.000K zenon uzun/kısa gibi şeylerinide taktırayımda sonra üşenmezsem resimde eklerim sanırım.
Kalın sağlıcak ile..!

yurt dışındaydım mesajınızı şimdi okudum. kararınızı vermişsiniz güle güle kullanın yeni aracınızı. bir kere modelinin yeni olması harika, çünkü ne kadar iyi bakılırsa bakılsın eski model arabalarda birşeyler mutlaka çıkıyor.

bence forontera pathfinder gibi şanssız bir araba türkiyede, yapacak birşey yok. iyi bakıp uzun süre binecekseniz anlamlı bir yatırım. ancak modern motoru ile günlük kullnıma daha uyumlu gib igelmiştir hep bana. yanlız boyut olarak pathfinder den daha dardır.

birde pathfinder de dijital sayaçlı olanların mil göstergesini sini düşüremiyorlar bilginiz olsun. imkansız olmayabilir ancak herkes yapamaz. yani gördükleriniz çok büyük olasılıkla doğru mil değerleri. otomatikleri ise sorunlu dediğiniz gibi. iyi bakıp almak lazım. tüm vitesler takılmadan seri çekilde sarsıntısz geçmeli.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR