1999 WJ Difransiyel Sesi Uğultusu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan APHAZZ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,514

APHAZZ

Ana Kamp
ARKADAŞLAR 1999 WJ MİN ARKA DİFRANSİYELİNDEN HAFİF BİR UĞULTU DELMEKTEDİR KONUYLA İLGİLİ TECRÜBELİ ARKADAŞLARDAN YARDIM İSTİYORUM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER..........

Etiketler
Ynt: 1999 WJ Difransiyel Sesi Uğultusu

en son yağının ne zaman değiştiğini sanırım biliyorsunuzdur...

yaklaşık 1,5 ay önce serviste değiştim kilit katığıda faturaya yansımıştı. 70&80 km de daha beelirgin gelmekte...çok selam...

APHAZZ' Alıntı:
yaklaşık 1,5 ay önce serviste değiştim kilit katığıda faturaya yansımıştı. 70&80 km de daha beelirgin gelmekte...çok selam...

anladım...yağ değişimden önce gelmiyordu o zaman..
arka aks bilyalardan biri de bozulmuş olabilir...bakılması lazım yani....

Levent bey aks bilya sesiyle difransiyel sesi nasıl ayrılır sizce.. ben cj 8 jeepi yaklaşık 8 sene kadar binek olarak kullandım ne difransiyel ne başka bişey bozmadı yılda yaklaşık 20 &30 bin km yol yapardım üç dört sefer teker bilyası değiştirdim onun harici çok arıza yapan bir araç değildi ...ilginize teşekkür çok selamlar.....

Levent bey gazı kesince gelmiyor bu arada söylemeyi unuttum.Gaza tekrar yüklenince ugultu devem ediyor..tekrar selamlar..

mantıken bilya sesi devamlı gelir, defransiyel sesi gazla değişkenlik gösterebilir...
ama bunlara istinaden bile farklı arızalar çıkabiliyor, yani 2 seste de bilya yada defransiyel ayna mahruti aşınması gibi....

997799' Alıntı:
mantıken bilya sesi devamlı gelir, defransiyel sesi gazla değişkenlik gösterebilir...
ama bunlara istinaden bile farklı arızalar çıkabiliyor, yani 2 seste de bilya yada defransiyel ayna mahruti aşınması gibi....

mesela ben geçen ay defransiyel bilyelerini değiştirttim. bütün seslerim kesildi. çıkan bilyaların yatakları bile kırılmıştı o derece. uğultu yoktu dişliler sağlamdı.

çıkan ses araç yükteyken yani gaza basıyorken notası değişmeyen ama artan bir gürültü şeklindeydi. gazdan ayağınızı çekince özellikle yavaşkan fışşfuşşhşşş diye tuhaf bir sürtünme sesi çıkıyordu. bazende soğukta gürültüsü artıyordu arabanın. özellikle arka koltukta otururken epey gürültülü idi.

açıp bakmadan teşhis zor yani. yanlız dönerken ses artıyorsa aks bilyalarının da bozuk olması daha muhtemel.

neticede bende bilya sesi sürekli gelir diye düşünüyorum ,ama çok tecrübeli bir arkadaşımda dif deki konik bilyaların gaza basınca ses vereceğini savunuyor dana 44 sanırım bizim arka dif ller şapkalı aks bu dif lerde bilya boşluğu çok önemli. Ama ben ayna mahrutiyi bozması zor gibime geliyor belki okuyan arkadaşlardan yeni söken başından geçen kardeşimiz bize ulaşır..çok selamlar.....

bende 1996 grand cheeroke var aynı dertten muzdaribim bu arada bende abhaz kökenliyim apsuvayım..

bende de aynı ses var gecen hafta ayna mahrutileri degistirdim ama dif sesi kesilmedi maalesef :-\

aynı ses 30 km sonrası uğultu şeklinde gelmekte sordum bi kaç yere porya yada diferansiyel yan bilyaları olabilir dediler .Diferansiyel için monolikmi mobilik mi neyse o şeyden katkılı yağ koymamı tavsiye ettiler.ses azalmassa diferansiyeli açtır dediler bende şimdilik bekliyorum.maddi durumdan dolayı o yağı koyup bi deneyeceğim.bu arada bu işlemi yaptıran arkadaşlar kaça mal etmişler bilgi verebilirlermi tşk.

Differansiyelden mi bilmiyorum ama 100-120 km den sonra gaza basınca araç yükteyken gelen bir ses bende de var. (2,7 Crd) Turbodan mı dif. ten mi ayırt edemedim.

GAZA YÜKLENDİĞİNDE DEVAMLI GELEN UĞULTU SESİNDEN KURTULDUM.ÖN ŞAFTIN UCUNDAKİ PARÇA DEĞİŞTİ SES KESİLDİ. 400 TL + İŞÇİLİK BİLGİNİZ OLSUN.

Sn İrem Özgür. Benimde 1999 model 66000 milde wj aracım var. Formları gezerken sizin yazınıza rastladım. Ben de de araç yavaş giderken yani 70km kadar thammül edilecek bir ses gelmekte fakat daha sonra gelen ses rahatsız etmeye başlıyor. tabiiki bu ses gazda giderken yapıyor. gazı kesince bayağı azalıyor. siz budertten nasıl kurtuldunuz. hangi servise yaptırdınız. değişen paraçnın adı ne. yardımcı olursanız sevinirim. ben bostacı sanayisinde jeepgarage servisine gidiyorum. Şimdiden teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR