2.7 Crd Yakıt Performansı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gr@nd Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,509

gr@nd

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 6 aydır 2.7crd aracımı kullanıyorum, fakat aracım şehir içinde 15lt/100km, şehir dışında ise 8lt/100km yakıyor.
Bu değerlerden şehir dışı normalde, sanki şehir içi biraz fazla gibi gözüküyor.
Fikriniz nedir acaba ?

Etiketler

Burada anlayamadığım şey;
Şehir dışında normal yakıt tüketimi var iken, nasıl oluyorda şehir içi bu kadar fazla oluyor.
Yakıt tüketiminde bir problem var desem, neden şehir dışında normal gösteriyor olsun....
Bu konuda kafam epey karışık....
Yakında servise bu konuyu danışmayı düşünüyorum. Bakalım ne diyecekler...

ayhan bey , yanlış anlamayın ama bence şehiriçinde biraz kullanımda belki de hata yapıyorsunuz mesela kırmızı ışık yandığı halde iyice yaklaşıp fren yapmak , kalkışlarda gaza ani basmak gibi , emin olun yakıt tüketiminizi çok etkiler , kusura bakmayın ukalalık değil sadece önce basit tarafından bakın derim , şehirdışı gayet normal çünkü. belki de motor gerçek çalışma ısısını bulmadan kısa sürüşleriniz çoktur , ondan dolayı fazla yakıyor olabilir ?

Uzun yol tüketimi normal görünüyor ama şehir içi tüketiminiz oldukça yüksekmiş. Sorun sürüş tarzınızdan ve araç kullanığınız trefikten kaynaklanıyor gibi geliyor bana. İstanbul'da köprü trafiği, beşiktaş mecidiyeköy maslak gibi şehir içi trafiğinin hakkını verir nitelikte yerlerde sıkça araç kullanıyorsanız ve tarzınız da biraz agresifse bu değerlere ulaşmak mümkündür.

dostum ben antalya kumlucadayım.şehiriçi dur kalk olayım fazla değildir.eğer siz bunu bulunduğunuz yerde çok yapmak durumunda iseniz yani arabayla gitmekten daha çok durup kalkmak durumunda iseniz bu kadar çok yakıyor olabilirsiniz.yani basit hesapla sizin araba uzun yolun iki katı şehir içi yakıyor.demekki gitmekten çok arabayı durdurmak ve hareket ettirmek zorunda kalıyorsunuz.bunun hatası yok.siz doğru söylüyorsunuz.arabanız normal.normal olmayan gidip geldiği yol ve o yolun trafiği olabilir.

Merhabalar, benimde aracım 2.7 CRD ve şehir içi çok değişkenlik gösteriyor.Son depoyu bitirdiğimde 13.8 litre ortalamam oldu halbuki bir önceki depo sonunda baktığımda 12.1 litre idi. Bunlar tamamen sizin kullanımız ve trafiğin değişkenliği ile ilgili birşey ve ne yaparsınız yapın 2.7 motor 5 silindirli ve sürekli 4 çeker 2 tona yakın bir aracı çokta düşüremezsiniz.

selamlar
aynı sorun bendede oldu şehir içi tüketim artmıştı bu araçlarda şanzıman türbünü hastalıkmış jeep garage davut usta türbünü onardı yatık tekrar 10.5 lara düştü ben birde almanyadan süper chip getirttim 140 euro luk bir alet performans müthiş arttı yakıt 9.8 lere düştü hatta geçen istanbuldan malatyaya gittim ve bir depo mazotla 120 sabit hızda 890 km yol yaptı

Sakin kullanım!

Şehir içi 12,00 - 12,4 Lt
Ş.Dışı 8,00 - 8,5 Lt

Şehir içi yakıt tüketiminin artması enjektörlerin kirli olmasından da olabilir...

lucoglu' Alıntı:
selamlar
aynı sorun bendede oldu şehir içi tüketim artmıştı bu araçlarda şanzıman türbünü hastalıkmış jeep garage davut usta türbünü onardı yatık tekrar 10.5 lara düştü ben birde almanyadan süper chip getirttim 140 euro luk bir alet performans müthiş arttı yakıt 9.8 lere düştü hatta geçen istanbuldan malatyaya gittim ve bir depo mazotla 120 sabit hızda 890 km yol yaptı
Bu bahsettiğiniz chip uygulaması için link verebilirmisiniz ?

Grand Cherokee'ye biniyorsunuz , üstelik geçmiş kasalar içinde en pahalıya satılan modeline , nedir bu ekonomi telaşınız yahu.. Şu kadar yaktı bu kadar yaktı... Az yaksın diyorsanız fiat 500 e binin yada ne bileyim piyasada 1.2 dizel araç çok , onlara binin.15 litrecik dizel sıkıntı veriyorsa , bu araç bir arıza çıkarırsa aracı mı satacaksınız ?? hoş bir serviste görmüştüm , radyatör hortumu pahalı diye 'yaa gardaaaş bunun parçası çohh pahalı bu aracı satacam yau ben' diye ustalara konuşan. Pahalı dediği parça da 200 tl değildi. En büyük hatamız bu araçların ilk alım maliyetlerine kanmak. Bir aracı yürütme maliyeti ile ilk alım maliyeti dogru orantılı olmak zorunda değildir. Adam bakıyor , 14 15 milyara grand cherokee , alıyor. Ucuza aldı ya hatta artık vergisi de düşük ya , aracın herşeyi ucuz sanıyor ( ki aslında zj , yürütme maliyeti olarak çok uygundur , wj biraz daha tuzlu olabilir , olsun. ). Koskoca efsanevi bir markanın zamanında amiral gemisi görevini görmüş modele tofaş muamelesi yaparak e bu çok yakıyor diyor... E bir zahmet yaksın. 2 tonluk , dünya kadar tork ve beygir üreten bir araç ; elbette yakacaktır. 15 litre yakıyorsunuz şehir içi. Normal tüketimden %100 yada %200 fazla değilse bir arıza filan yoktur merak etmeyin. Türbin denilen (türbün değil türbin ) parça - yani tork konvertörü - yakıta etki eder. Bir nevi otomatik vitesli araçların debriyajıdır , kavramadan sorumlu bir parçadır. Bunun dışında yok chip miş yok tuningmiş bunlara itibar etmeyiniz. Her marka ve model aracın motorları , dayanıklılık ve stabiliteden ödün vermemek amacı ile %100 gücü ile üretilmez. Bir nevi gücü 'kısılır'. Siz chiple vs.. bunu aşarsanız ekonomi yapacağım diye motoru mahvedersiniz olması gereken süreden çok daha çabuk şekilde. Bu arada yakıt tüketimine geri dönersek:

1.6 motor otomatik civic elegance şehir içi ortalama 11 litre benzin tüketiyor. 4.20 den hesap edelim : 46.2 kuruş eder kilometrede
Şehirler arası ise 6 litre yakıyorum civicimle yani ; 25.2 kuruş.

5.2 v8 grand cherokee ZJ ile şehir içi değişken olmakla birlikte ; 21 - 25.5 litre lpg tüketiyorum. Lpg aldıgım yer litresini 1.98 den satıyor. Yani 42 kuruş ile - 51 kuruş arası yakıyorum şehir içi 100 km de.
Şehir arası ise 14.5 - 16 litre yakıyorum lpg. Yani 29 - 32 kuruş arası. Aracın kondisyonu ; herşey 0. Motor hiç açılmadı sadece ve 390 bin kmde şu an. Geri kalan aklınıza gelecek tük sensörler , yürüyenler 0. 235 75 15 at lastikler ile tüketim bu.

Yeni sipariş verdim. Grand cherokee 2012 model 6.4 hemi v8 ( srt 8 diye geçen model ) bakalım onun tüketimi ne olacak. Sanırım Türkiye'de ilk siparişi verdim 6.4 srt 8 için :smiley:

Valla yazdıkalrınızın bir kısmına katılıyorum diğer bir kısmına katılmıyorum. Allaha şükür ticaretle uğraşıyoruz ve bütçemiz araca binmeye uygun.İşletim maliyeti nedir onuda biliyoruz çok şükür. Fakat herkes 10 Lt. yakıyosa ben 15 lt. yakıyosam benim aracım problemli demektir.Veya tam tersi ben şehir içinde 12 yakıyorum konuyu açan arkadaş 15 lt. yakıyor.
Burası da bilgi paylaşımı yapılan bir yer olduğu için fikir alışverişi yapılıyor.İnsanlar deneyimlerini ve başına gelenleri yazarak bilgi paylaşımı yapıyor. Mesela ben dedim ki enjektörleri temizletin ben yaptırdım iyi sonuç aldım. Diğer bir arkadaş otm. vitesin tribün arızasının fazla yakıt sarfiyatına sebeb olduğunu yazmış ben bunu kafamın bir köşesine yazdım mesela!

Ben ortada çok da ekonomi telaşı görmüyorum...

Bu arada yeni aracınız hayırlı olsun. Onun da tüketim değerini buraya yazın ki bizler elimizdekinin kıymetini daha iyi anlayabilelim...

fbmy' Alıntı:
Valla yazdıkalrınızın bir kısmına katılıyorum diğer bir kısmına katılmıyorum. Allaha şükür ticaretle uğraşıyoruz ve bütçemiz araca binmeye uygun.İşletim maliyeti nedir onuda biliyoruz çok şükür. Fakat herkes 10 Lt. yakıyosa ben 15 lt. yakıyosam benim aracım problemli demektir.Veya tam tersi ben şehir içinde 12 yakıyorum konuyu açan arkadaş 15 lt. yakıyor.
Burası da bilgi paylaşımı yapılan bir yer olduğu için fikir alışverişi yapılıyor.İnsanlar deneyimlerini ve başına gelenleri yazarak bilgi paylaşımı yapıyor. Mesela ben dedim ki enjektörleri temizletin ben yaptırdım iyi sonuç aldım. Diğer bir arkadaş otm. vitesin tribün arızasının fazla yakıt sarfiyatına sebeb olduğunu yazmış ben bunu kafamın bir köşesine yazdım mesela!

Ben ortada çok da ekonomi telaşı görmüyorum...

Bu arada yeni aracınız hayırlı olsun. Onun da tüketim değerini buraya yazın ki bizler elimizdekinin kıymetini daha iyi anlayabilelim...

Özür dilerim biraz sert bir yazı olmuş ancak ben ekonomi konusu olarak yazıldığını düşünüyorum.

Teşekkür ederim , henüz elimde değil aracım. Bugün ödemesini yaptık , Agustos gibi gelecek. Türkiyeye getirilmeyen bir seçenek normalde 6.4 srt8

mjeliada' Alıntı:
Özür dilerim biraz sert bir yazı olmuş ancak ben ekonomi konusu olarak yazıldığını düşünüyorum.

Teşekkür ederim , henüz elimde değil aracım. Bugün ödemesini yaptık , Agustos gibi gelecek. Türkiyeye getirilmeyen bir seçenek normalde 6.4 srt8

Basit kısmını halletmişiniz.En zoru beklemek. Hayırlısı olsun...

ayhana' Alıntı:
şu chip meselesi ile ilgili bilgisi olan yokmu

Ben ; bu tür ilk mesajlarında bir ürünü yada ustayı öven üyelerin kesinlikle ticaret veya reklam amaçlı geldiğine inanıyorum ve prim vermiyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,031
Kayıtlı Üye Sayımız
166,774
Kaydolan Son Üyemiz
uralkanalizasyon

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR