2.7 Crd Yakıt Performansı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gr@nd Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,523
arkadaşlar 2.7 crd nin fizibilitesini çok yaptım ;).kullanan arkadaslara soruyorum.tavsiye ederlermi görüşlerinizi bekliyorum teşekkürler :smiley:

Etiketler

Tavsiye etmiyorum çok yakıyoooo. :p

Fizibilite işi tamamsa bence makul bir seçim. Tabiki temiz bir araç bulmanız kaydıyla...

sevgili ada , bugüne kadar yazdığın pek çok mesajı okudum , polismen2 ile atışmalarını da hatta destekleyici mesajlar da yazdım , bir kısmı silinmiş de olsa. tarıkkk beyle olan yazışmalarda da karşılaştık sanırım , kısacası yazdıklarının % 99 una ben de katılıyorum genelde , güzel noktalara değiniyorsun ve tecrübelisin , maddi imkanların da elveriyor , güzel.

Fakat şuna katılmıyorum , cherokeeye biniyorsunuz , "şu kadar yaktı bu kadar yaktı" demeyin diyorsun. Güzel söylüyorsun da sen niye lpg taktırdın ? Üstelik senin maddi durumun elverirken gidip lpg taktırmışsın ? sana da demezler mi cherokeeye biniyorsun , tüp takıyorsun , şahin mi bu ?

Burada çok fazla nokta var , kişilerin maddi durumu , kullanım mesafeleri , tüpe bakış açısı vs. Üstelik burada konuyu açan beyefendi başkaları 10-12 yakarken ben 15 yakıyorum diyor , cherokeeler çok yakıyor demiyor.

ben mesela tüpe hiç sıcak bakmadım , çok sık kullanmıyorum o yüzden de lpg taktırmadım. Fakat kimseye de yeterli benzin paran yoksa jipe binme demem (sen de demiyorsun biliyorum) sonuçta offroad zevki benzine sürekli para akıtacaklara ait bir zevk değildir. Adamın böyle bir hevesi varsa ve lpgye parası yetiyorsa , taktırır biner yeter ki ehil ellerde takılsın , trafikte kimseye risk yaratmasın.
Sonuç itibarı ile 12 yerine neden 15 yakıyor diye soran biri bence çok fazla da ekonomi kaygısıyla yazmamıştır fakat göz göre göre de niye fazla ödesin değil mi ?
sev

sevgili ada tekrar belirteyim , yazdıklarına genelde itirazım yok sadece katılmadığım bir noktayı belirttim , şu forumda düzgün yazışabilen az insan kaldı , istemeden kırmak gibi olmasın.

kyenipazar' Alıntı:
sevgili ada , bugüne kadar yazdığın pek çok mesajı okudum , polismen2 ile atışmalarını da hatta destekleyici mesajlar da yazdım , bir kısmı silinmiş de olsa. tarıkkk beyle olan yazışmalarda da karşılaştık sanırım , kısacası yazdıklarının % 99 una ben de katılıyorum genelde , güzel noktalara değiniyorsun ve tecrübelisin , maddi imkanların da elveriyor , güzel.

Fakat şuna katılmıyorum , cherokeeye biniyorsunuz , "şu kadar yaktı bu kadar yaktı" demeyin diyorsun. Güzel söylüyorsun da sen niye lpg taktırdın ? Üstelik senin maddi durumun elverirken gidip lpg taktırmışsın ? sana da demezler mi cherokeeye biniyorsun , tüp takıyorsun , şahin mi bu ?

Burada çok fazla nokta var , kişilerin maddi durumu , kullanım mesafeleri , tüpe bakış açısı vs. Üstelik burada konuyu açan beyefendi başkaları 10-12 yakarken ben 15 yakıyorum diyor , cherokeeler çok yakıyor demiyor.

ben mesela tüpe hiç sıcak bakmadım , çok sık kullanmıyorum o yüzden de lpg taktırmadım. Fakat kimseye de yeterli benzin paran yoksa jipe binme demem (sen de demiyorsun biliyorum) sonuçta offroad zevki benzine sürekli para akıtacaklara ait bir zevk değildir. Adamın böyle bir hevesi varsa ve lpgye parası yetiyorsa , taktırır biner yeter ki ehil ellerde takılsın , trafikte kimseye risk yaratmasın.
Sonuç itibarı ile 12 yerine neden 15 yakıyor diye soran biri bence çok fazla da ekonomi kaygısıyla yazmamıştır fakat göz göre göre de niye fazla ödesin değil mi ?
sev
Aynen katılıyorum.
Ayrıca da sürcünün sürüş tekniğinde bir sorun yoksa, herhangi bir aracın normalden fazla yakıt tüketiyor olması araçtaki olası bir soruna işaret eder ki sahibinin de yolda kalmamak için bu durumu ortaya çıkarıp çözmek ve sağlıklı bir araca binmek istemesi de gayet doğaldır. Zaten konuyu açan arkadaşımız Cherokee'm çok yakıyor dememiş, şehir içinde normalden fazla yakıyor demiş.

Bu arada Jeep Yeni nesil'de henüz 6.4 SRT8 modelini henüz satışa sunmadı diye biliyorum. Eski kasa SRT'nin ABD fiyatı 45.000 USD civarındaydı sanırım, aslında orta sınıf bir Amerikalının kolaylıkla alabildiği bir araç, kimbilir buraya kaç bin dolara gelicek.

CİNCİN' Alıntı:
Aynen katılıyorum.
Ayrıca da sürcünün sürüş tekniğinde bir sorun yoksa, herhangi bir aracın normalden fazla yakıt tüketiyor olması araçtaki olası bir soruna işaret eder ki sahibinin de yolda kalmamak için bu durumu ortaya çıkarıp çözmek ve sağlıklı bir araca binmek istemesi de gayet doğaldır. Zaten konuyu açan arkadaşımız Cherokee'm çok yakıyor dememiş, şehir içinde normalden fazla yakıyor demiş.

Bu arada Jeep Yeni nesil'de henüz 6.4 SRT8 modelini henüz satışa sunmadı diye biliyorum. Eski kasa SRT'nin ABD fiyatı 45.000 USD civarındaydı sanırım, aslında orta sınıf bir Amerikalının kolaylıkla alabildiği bir araç, kimbilir buraya kaç bin dolara gelicek.

Haklısınız belirttiğim gibi özür diledim fazla sert oldu diye :smiley:

eski kasanın 6.1 srt8 i türkiyede 170 bin euro civarı bir fiyata satıldı. 6.4 srt8 190 bin euro. Satış listelerinde zaten hiç bir zaman olmayan bir araç. Peşin ödeme ile sipariş vererek getirtebiliyorsunuz sadece. Şu an için benzinli 5.7 v8 de aynı şekilde siparişle getirtiliyor. Tıpkı Dodge Ram ler gibi yada ford f serisi gibi

işte bu harika ya , akıllı , efendi insanlar nasıl hemen haklısınız özür dilerim diyebiliyor :smiley:
teşekkürler ada :smiley:
yeni aracın hayırlı olsun bu arada
merakla fotoğrafları bekleyeceğiz , kokusunu bile hissedebiliyorum :smiley:

Haklısınız belirttiğim gibi özür diledim fazla sert oldu diye :smiley:

eski kasanın 6.1 srt8 i türkiyede 170 bin euro civarı bir fiyata satıldı. 6.4 srt8 190 bin euro. Satış listelerinde zaten hiç bir zaman olmayan bir araç. Peşin ödeme ile sipariş vererek getirtebiliyorsunuz sadece. Şu an için benzinli 5.7 v8 de aynı şekilde siparişle getirtiliyor. Tıpkı Dodge Ram ler gibi yada ford f serisi gibi
:eek: :eek: :eek: Şu rakamlara bak yaw Amerikada çiftlik alınır bu paraya. Hele Dodge Ram'ler Ford F'ler falan yok pahasına satılıyor. Şöyle ki Bizim Gölcük'te üretilen Transit Connect'ler 21000 dolardan F 150'ler de 22000 dolardan başlıyor. O kadar çok yakıyorlar ki alan yok.[attachment=1]
Tabii tercih sizin bir araca 190000 USD vermek bana yazık geliyor. Zaten o kadar param da yok ;)
Yine de aracınız hayırlı olsun, peşinizden gelemeyiz belki ama asfaltı kazıdığınız yerden biz de offroad yaparız artık ;D

Ford.JPG

CİNCİN' Alıntı:
:eek: :eek: :eek: Şu rakamlara bak yaw Amerikada çiftlik alınır bu paraya. Hele Dodge Ram'ler Ford F'ler falan yok pahasına satılıyor. Şöyle ki Bizim Gölcük'te üretilen Transit Connect'ler 21000 dolardan F 150'ler de 22000 dolardan başlıyor. O kadar çok yakıyorlar ki alan yok.[attachment=1]
Tabii tercih sizin bir araca 190000 USD vermek bana yazık geliyor. Zaten o kadar param da yok ;)
Yine de aracınız hayırlı olsun, peşinizden gelemeyiz belki ama asfaltı kazıdığınız yerden biz de offroad yaparız artık ;D

Amerikada bizim ZJ fiyatları , 1000 2000 dolar :smiley: araba çok ucuz , tabi yakıtta. Ancak giyim , emlak vs.. çok pahalı olduğundan o şekilde çıkartıyorlar. Amerikada bir çiftlik ise bizim buranın 10 katı. tıpkı arabalarında burada 10 katı olduğu gibi :smiley:

Ben cevabı verdim. 5 inç takozla olmayacağını söyledim. Nedenlerini soracaktır onlarıda yazacağım :smiley:

selamlar ada hanım 190,000 euro ya araba alınmasından ziyade benim kafaya takdığım 15.000 TL yıllık vergi hayatımda araca 15.000 tl vergi verecek olan tanıdığım (tanıdığım derken forum aracılığıyla) ilk insan sizsiniz. samimiyetime inanırsanız bunu eleştiri veya kinaye için yazmadım. allah daha iyilerini nasip etsin inşallah (daha iyisi şimdilik yok gerçi ama :D). şaka bi tarafa cidden samimiyim.

Sanırım dediğiniz gibi, şehir içi kullanımımdan kaynaklanıyor sanırım.
Mesela ben hergün sabah 07:00'de işe gidiyorum ve ev-iş arası 3.5km, dolayısıyla araba daha ısınmadan stop ediyorum. Birde buna hergün yaklaşık 1km yokuş çıktığımı eklersek herşey ortada:smiley:
Bu sebepten fazla yakma söz konusu oluyor diye düşünüyorum.
Ben aslında yakıtttan şikayetçi değilim, sadece anormal bir durum olup olmadığını merak ettim.
Bunun haricinde yaklaşık 6 aydır kullanıyorum aracımı ve çok keyifli olduğunu söyleyebilirim. Temiz bir araç bulursanız, düşünülmeden alınacak bir araç .....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,031
Kayıtlı Üye Sayımız
166,774
Kaydolan Son Üyemiz
uralkanalizasyon

SON KONULAR

Geri