2. Taraklı Karavan Festivali Görselleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Peliss Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 193
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 35,218
Ynt: 2. Taraklı Karavan Festivali Görselleri

İlhan Bey, önce Taraklı, arkadan Dombay; oooh leyleği iyice havada görmüş olmalısınız... :D

Fotoğrafların sürmesini bekliyoruz. :smiley:

Cavid Sezen

Etiketler

gezmen' Alıntı:
İlhan Bey, önce Taraklı, arkadan Dombay; oooh leyleği iyice havada görmüş olmalısınız... :D

Fotoğrafların sürmesini bekliyoruz. :smiley:

Cavid Sezen

Cavid abi, büyük oğlana "4 gün yardım ederim" dedim, bu sıcakların bastırmasıyla yerine getirmem zor gibi.
Dombay ise Malkara/Yeniköy/Karacabey'in yerini aldı, sanki benim arka bahçe konumunda.
Leylek, ailece çok sevdiğimiz bir kuştur, 06.05.2012 tarihinde karavanımın üstünde başlayan dairelerle yükselmişti.

DSCF9873.jpg

berkcantp' Alıntı:
büyük oğlana "4 gün yardım ederim" dedim, bu sıcakların bastırmasıyla yerine getirmem zor gibi.
Dombay ise Malkara/Yeniköy/Karacabey'in yerini aldı, sanki benim arka bahçe konumunda.

Sıcak ile benim de aram pek iyi değildir. Malkara/Yeniköy'ü az çok bilirim; Karacabey'de epeyce görev yaptık bir zamanlar. Boğaz/Malkara, doğal açıdan çok güzel bir yer olsa da, yaz mevsiminin sıcak günlerinde, 1100 m rakımlı, yemyeşil Uludağ eteğindeki Dombay Çukuru (Alaçam-Kestel-Bursa) ile yarışabilir mi tartışılır :-\ ; tercihiniz çok güzel. :smiley: Yine güzel bir yayla olan Kocayayla'ya (Keles-Bursa) göre avantajı; Bursa merkeze çok yakın olması. ;) (Doğru anımsıyor isem, siz sanırım Yıldırım'da oturuyorsunuz, o zaman size daha da yakın. ;D )

Cavid Sezen

Cavid abi,
Dombay Çukurunun bana 20 km. olması, en kısa kaçamak yeri olarak geliyor.
Sizin bildiğinizi zannettiğim, kısa zamanda görmeyi arzuladığım Alaçam dağıyla (Alpleri anımsatır), su çıktı mesire yeriyle, yörük köyleriyle, ormanıyla, çamıyla dünyaca ünlü, rakımıda fena sayılmaz, (Eski tarihiyle Hadrianeia/Abriettene) Dursunbey/Balıkesir bölgesi var.

20 km.de 1100 m.de püfür püfür, ooohh!... ;D

Dursunbey'i gördüm; merkezin Suçıktı dışında çok önemli bir özelliği yok bence. Alaçam Dağları'nın ucundan geçtik (Bigadiç-Yağcılar-Kürsü-Taşkesiği-Karamanlar-Gazellidere-Dursunbey geçeği/Yolun Kürsü-Taşkesiği-Karamanlar bölümü, Alaçamlar'da.) ama en yüksek olan bölümünü görmedim. Güneyden kuzeye geçmeyi düşündüğüm ve tasarladığım bir dağ; umarım gerçekleştiririm. (Simav Çayı Vadisi'nden kuzeye Dursunbey'e) Yöreye, ilkbahar ya da sonbahar meviminde gidilmeli ama yaz mevsiminde de yüksek rakım ve temiz hava nedeniyle gidilebilir. Siz, Orhaneli üzerinden Harmancık ya da Büyükorhan yoluyla gelirsiniz sanıyorum; sizin olası geçeğinizin her yeri ayrı güzel. :smiley:

İyi yolculuk ve dinlenceler size.

Cavid Sezen

Sucıktı_018.JPG

Sucıktı_025.JPG

2.Taraklı Karavan Festivali

2.Taraklı Karavan Festivaline katılacağız ancak farklı rota ve yöntemle;

Festival karavan yaşantısını topluma biraz daha tanıtabilmenin fırsatıysa bizde bu fırsatı değerlendirmek istedik ve
TRT Yol Açık belgeselinin bir parçası olabilmek için Sedat Açıl'ın aracılığıyla prodüksüyon şirketine teklifimi ilettim.
Yapılan görüşmede belgeselin konseptine uygun içerik konusunda anlaştık buda demek oluyorki 4X4 kamperlerimiz
çekimler için en ideal araçlardı.

Bizde bu şansımızı kullanmak için ekibimizi ve rotamızı oluşturmaya başladık. Görüştüğüm arkadaşlarımızdan 6 araçlık
ekibimizi kurduk ve birlikte rotamızı hazırladık.

Ekibimiz

Levent Güngör T4 Syncro
Mustafa Kemal Güner Defender Motokaravan
Arif Hüküm Roodhopper ç.karavan
Mecit Gülaydın T3 Syncro
Eren Berberoğlu T3 Syncro
Altuğ Özsoydaş T3 Syncro

2 Haziran c.tesi sabahı çekim ekibimiz ile TEM Mehmetcik Vakfı tesislerinde buluştukdan sonra diğer ekip
üyelerimizle buluşmak üzere Akyazı sapağına devam ettik.
Akyazı'ya ulaştığımızda Mustafa Kemal Güner beyden aldığımız kötü haber canımızı sıktı, defender karavanı şanzuman arızası
nedeniyle Akyazı'ya 25 km kala arıza yapmış ve çekici ile Ankara'ya geri dönmek zorunda kaldı.
Kendisine tekrar geçmiş olsun diyorum.

Buluşmamızdan sonra Akyazı'da alışverişimizi tamamlayarak yola çıkıyoruz.

Rotamız

Akyazı dan sonra sırasıyla Kuzuluk ve İrşadiye'yi geçince Beldibi köyünden giriş yapıp Boztepe Çatalkaya dan Acelle yaylasına geçerek devamında Karagöl yaylasına ulaşıp daha sonra Taraklı'ya inmeyi planladık.

C:\Users\Levent\Documents\img101.jpg

img101.jpg

Boztepeye çıkıştaki manzaranın güzelliği ve Çatalkaya dere geçişlerimizden sonra Acelle yaylasına ulaştık ancak bundan sonra yol koşulları oldukça zorlayıcıydı. Acelle yaylasından sonra Karagöl yaylasına geçiş için yola koyulduk şartlar biraz daha ağırlaştı

Acelle yaylasında yerel halkın uyarılarını dikkate almamakla hata ettiğimizi kısa sürede anladık ancak dönmek yok yola devam

Yaklaşık 10 km lik zorlu etabı araçlarımız battığı yerde vinçleyerek geçtiğimizde başta çekim ekibimiz olmak üzere
hepimiz çok yorulmuştuk.

Bu etabı tamamladığımızda bizi bekleyen harika Karagöl kıyısında yemek molamızı verdik. Öğleden sonra 1.5 saatlik
molada tüm ekip manzaraya hayran kaldık.

Akşam 17.00 de Taraklı'ya hareket ettik ve kısa sürede Festival alnına ulaştık.

Festival alanında karavancı dostlarımızla ayaküstü sohbetler ve oyunlar eşliğinde çekimler devam etti, en ilginç
karavanı ile Mehmet abi başta olmak üzere alandaki ambiyansı yansıtma konusunda çekim ekibimizin çabaları
görülmeye değerdi.

Akşam Taraklı Belediyesinin organize ettiği geceye katılmak üzere kamp alanımızdan ayrıldık, gecede Gezenbilir olarak
2011 yılının En İyiler Ödül töreni için bize ayrılan sürede sunumumuzu yaparak podyumu gerçek sahiplerine bıraktık.

Konser bitipte kamp alanımıza döndüğümüzde yorucu ancak keyifli bir günün sonunu ateş başında Belediye Başkanımız
ve kampçı arkadaşlarımızla sohbetler eşliğinde geç saatlere kadar sürdürdük.

Pazar sabahı güne merhaba demeye hazırlanırken arkadaşlarımızın haydi kahvaltıya Karagöl Yaylasına
gidiyoruz teklifi tüm yorgunluğumu unutturdu ve 1 gün arayla tekrar Karagöl'deyiz sofralar kuruldu,çaylar demlendi
sohbetler eşliğinde birlikte keyifli bir kahvaltı ile birazda tembellik yaparak adeta koltuktan kalkmadan günün ve
tembelliğin keyfini yaşadım.

Biz karavancılara 2. kez festival keyfini yaşatan Taraklı Kaymakamı,Belediye Başkanı ve halkına

Organizasyondaki emekleri için Federasyon Başkanımız Erdal bey ve Yönetim Kuruluna.

Genç Yapım ekibi Muammer,Zafer ve Muhammete

Gezenbilir kurucumuz Sedat ve Mert'e

Katılan tüm karavancı dostlarımıza teşekkür ederim.

Merhaba
Muhteşem bir festival olmuş sanırım. Umarım önümüzdeki yıllarda bizde karavanlanır aranıza katılırız :smiley:
Yalnız ben Pelin hanımın yüklediği fotorafları göremiyorum bende mi bir sorun var acaba....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,099
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR