2000 model Grand Cherokee 3.1 TD den off road araç olurmu.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ihsane Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,369

ihsane

Bir ben varım deme, "Yoksan da olur".
Yer
İstanbul
Gezenbilir üstadlları kararsız bir adamım 2000 model 3.1 TD jeep bütçeme göre buldum, henüz almadım, aslında isteğim 2003 model Discovery TD5 fakat yazılarınızda o kadar masraf çıkarttığından bahsediyorsunuzki korktum, hem gezi amaçlı, kamplı, dağ bayırda beni yarı yolda bırakmayacak bir off road araç yapmak istiyorum. Olmaz diyorsanız nedenleri ? olur diyorsanız yardım bekliyorum. Çadır dan yükseltme kidine,jeneretöründen vincine kadar tam bir gezi gidelecek son noktaya özgürce bir off road aracı istiyorum.

Etiketler
Ynt: 2000 model Grand Cherokee 3.1 TD den off road araç olurmu.

sevgili kararsız dostum bir sıkıntılı araçdan vaz geçmişsin :smiley: ama diğer sıkıntılı bir araca yçnelmişsin :smiley:

3.1 ler ciddi problemli ara.lardır bu konuda üstadlar başlığı farkedince size detaylı açıklama getireceklerdir ancak benim tavsiyem bütçenize uyarsa lpg li 4.7 alın çok daha fazla mutlu olursunuz :smiley:

selam ve saygıyla

:smiley::smiley::smiley::smiley:

tabi bu tavsiyeyi yaparken jeep e karar vermiş olduğunuzu düşünerek yapıyorum :smiley:

yoksa beni bilen bilir tek tavsiyem toyota olur :smiley:

üstadım tavsiyen için teşekkür, dizel niye tercihim bilmiyorum tasarruflu diye olabilir artık bu işi bitirmek istiyorum. lpg li araç soğuk bakıyorum belki wx 80 land olurdu ama oda yok temizi piyasada pazarlık ettim değerinden fazla istiyor,yine dönüyorum dolaşıyorum 2003 land rover td5 yada jeep 3.1 td hangisi üstad....

ihsane' Alıntı:
üstadım tavsiyen için teşekkür, dizel niye tercihim bilmiyorum tasarruflu diye olabilir artık bu işi bitirmek istiyorum. lpg li araç soğuk bakıyorum belki wx 80 land olurdu ama oda yok temizi piyasada pazarlık ettim değerinden fazla istiyor,yine dönüyorum dolaşıyorum 2003 land rover td5 yada jeep 3.1 td hangisi üstad....
sevgili dostum bu şartlar altında iki tercihimiz varsa td5 derim uğraşması daha kolay olur diye düşünüyorum :smiley:

ama genede toyotaları iyice incelemenizi tavsiye ederim :smiley:

yada benzinli jeep e bakabilirsiniz lpg ile tüketim aşağı yukarı dizel kadar az fark var

üstadım 2003 moder land disco buldum bugün bir fiyat verdim bekliyorum, üstad toyota hangi motor hangi model ,,,,,,,bir senedir wx 80 inceliyorum, lpg takıldığında 700-800 krş yakar diyorlar, 4,2 dizellere el sürülmüyor,üstad lar sizin görüşünüz hangisi , ben arabanın dolaşırken off road görüntüsüne aldırmam ve daha da zevk alırım yani gün içinde hep altımda olacak arabam,kendi işimi yapıyorum bostancıda,,,,, 2.5 inc kaldırdığım arabamı özgürce kullanmam gerek,benzini harcadığını düşünmek istemiyorum o zaman araba benim olmuyor,, şimdi görüşünüzü yazmanızı istiyorum ve toyota ise hemen yanlıştan dönebilirim ama acil almam lazım diye düşünüyorum üstad hangi toyota modeli kendimi anlatmaya çalıştım.....lisanlı kayakçıyım, İDAK üyesiyim Dağcıyım,kamplı Sazan,alabalık,ve deniz balıkçılığında,serbest zıpkınlı dalış, yani dağ bayır dolaşıyorum suziki vitara yla her yere girilmiyor suzikiyle, km lerce sırtımızda malzeme taşımak zorunda kalıyoruz, benle bütünleşecek günlük ve ağır şartlara uyumlu olacak jeneratörümden tepe çadırıma kadar olacak,,,,bekliyorum üstadlar....kararsızlığı sevmiyorum, en son disco fakat 2002-3-4 üzeri dizel yada toyotamı ?

ihsane' Alıntı:

Dizel olması önemli ise 2,7 crdi WJ alın.Sizin beyendiğiniz 3,1 ile aynı kasa.Mercedes motor ve şanzıman sorunsuz. Dikkat ederseniz 3,1 dizeller 4,7 benzinlilerle aynı fiyata alınıp satılıyor... ;) Servisler de yatıp parça bekleyen 3,1 görmeniz çok olası...

bende 3.1 dizel kullanıcısıyım bir alacak yerine almıştım yaklaşık 2 senedir kullanıyorum şahsen bir problem görmedim aracım 194 binde öyle bir parca sıkıntısıda yok araştırdım belki diğer araclara göre biraz parcası pahalıdır ama şahsen bakımlarını ii bir ustaya yaptırırsanız sıkıntı yok diyebilirim gerçi ben araziye hiç çıkmadım hep uzun yolda kullandım 2 3 defa yağını değiştim o kadar benim için 40 tane binek aracı cebinden çıkarır of road a gelirmi bilmem gerçi pekde anlamam nacizane benim fikrim ama yılbaşından sonra değişmeyi düşünüyorum 2008 yada 2010 modelini alacam yine grand cherokee

ben 2000 model vx 100 kullanıyorum 600 kuruş yakıyor ve her yerev onu kullanıyorum işede gezmeyede seyahatede off road a da kampada çok memnunum çok keyif alıyorum full modifiyelidir demir tamponlardan yükseltmeye yan tente 33" lastik size de tavsiye ederim

bahsettiğiniz araçlarda modifiyede 500 kuruş yakacaktır benden söylemesi :smiley:

genede karar sizin :smiley::smiley::smiley::smiley::smiley:

barboros bey sizi formdan takip ediyorum daha önce land rover nız varmış hatta resimleride gördüm aslında form dan bir çok kişi tanıyorum ama bana yardım edecek kişilerden birisiniz,,, ben yaptığım spor larda en büyük eksiğim kullandığımız ekipmanları taşırken en uç noktaya taşıyamamaktır, ve hep land cruiser hayal ettim hatta iyi tanıyorsunuz eskiden ankara şimdi antalya Ülker soyadında arkadaşın 2004 modeldi yanlış hatırlamıyorsan bir ara taliptim bordo hep aklımda wx 100 den off road yada tam sizin kullandığınız şekilde bir araç olmayacak gibi bir kanı vardı o da wx 80 itilip ve sabit kalıyordum hatta tanıyorsunuzdur vecbi maslak ta ustaya kadar gittim oturduk konuştuk o bile aynı düşünüyordu hem land Discovery kullanan hemde şu anda wx 100 kullanan olduğunuza göre soruyorum alabilirsem wx 100 kaç modeli ? lpg takılacakmı ? (elimin altında pazarlığı bitmiş bir land Discovery 2003 var) yoksa Land rover Discovery mi artık sizin söylemenizden yola çıkıp bitireceğim işi Barboros bey,,, benim aracım tam bir kaya gibi off road aracı olacak fakat günlük te kullanacağım ama gidemeyeceğim inemeyeceğim koy,göl,tepe olmayacak, beni yakıtta üzmeyecek özgür olacağım Barboros bey hergün mağzama mal almak için bile 200 km yapabilirim doğru seçim yapmak istiyorum hep hayalimde land cruiser vardı parça pahalı, istediğin lastikleri takamazsın gibi vb. şeyler doğru dürüst wx 80 bulamadım hep yorulmuş arabalar sorun çıkartacak arabalar, evet barboros bey ....

ihsane' Alıntı:
barboros bey sizi formdan takip ediyorum daha önce land rover nız varmış hatta resimleride gördüm aslında form dan bir çok kişi tanıyorum ama bana yardım edecek kişilerden birisiniz,,, ben yaptığım spor larda en büyük eksiğim kullandığımız ekipmanları taşırken en uç noktaya taşıyamamaktır, ve hep land cruiser hayal ettim hatta iyi tanıyorsunuz eskiden ankara şimdi antalya Ülker soyadında arkadaşın 2004 modeldi yanlış hatırlamıyorsan bir ara taliptim bordo hep aklımda wx 100 den off road yada tam sizin kullandığınız şekilde bir araç olmayacak gibi bir kanı vardı o da wx 80 itilip ve sabit kalıyordum hatta tanıyorsunuzdur vecbi maslak ta ustaya kadar gittim oturduk konuştuk o bile aynı düşünüyordu hem land Discovery kullanan hemde şu anda wx 100 kullanan olduğunuza göre soruyorum alabilirsem wx 100 kaç modeli ? lpg takılacakmı ? (elimin altında pazarlığı bitmiş bir land Discovery 2003 var) yoksa Land rover Discovery mi artık sizin söylemenizden yola çıkıp bitireceğim işi Barboros bey,,, benim aracım tam bir kaya gibi off road aracı olacak fakat günlük te kullanacağım ama gidemeyeceğim inemeyeceğim koy,göl,tepe olmayacak, beni yakıtta üzmeyecek özgür olacağım Barboros bey hergün mağzama mal almak için bile 200 km yapabilirim doğru seçim yapmak istiyorum hep hayalimde land cruiser vardı parça pahalı, istediğin lastikleri takamazsın gibi vb. şeyler doğru dürüst wx 80 bulamadım hep yorulmuş arabalar sorun çıkartacak arabalar, evet barboros bey ....
yaptığınız tarifin karşılığı vx 80 ama sizi yakıtta üzer maalesef bide fiyatlar çok uçtu :(

ülker benim kayınçom olur zaten iyi tanırım aracıda kendisinide
keşke o aracı alsaydınız bu noktada tekrar söylüyorum td5 modifiyeden sonra 500 kuruş yakar vx 100 modifiye ile lpg uygulamasından sonra 600 kuruş yakar az sorun çıkarır seyahetlerde konfor verir

td5 kullanmadığım bir araç amaçok met ediliyor. toyota 80-100 kullanmadığım bir araç ama onlarda met edilen araçlar.2.7 dizel mercedes motorlu grand cherokee kullanıyorum.500 krş civarı yakıtı var önde arkada %50 kilitleri var orjinal 2002 model 3.1 italyan motorlu hararete sıkıştırmaya gelmez 2.7 lerden çok daha kolay arıza verir ( kullanım şartlarına göre değişir )2.7 çalışma sesi olarak 3.1 lerden çok daha düşük seste çalışır.2.7 süratlenme ve tork açısından 3.1 lerden çok daha iyidirler.ben aracımla kampa gittiğim zaman çadır kurmaya uğraşmam arka koltuklarını yatırır ön koltukları biraz daha ileri aldığınız zaman 2 kişilik yatağı rahatlıkla aracın için de şişirip yatılabiliyor. düşünmeniz gereken araçlar td5 toyota 2.7 cherokee veya benzinli 4.7

sizi hiç b,i yerde de üzmez lakin 3 ton ve ölçüleri büyük bir araçtır dezavantajları bu yönded,ir ama hedefi kamp av balık olan birisi için uygun bir alternatifdir.. Şiddetle tavsiye ederim size

hılux lerede bakabilirsiniz bilmiyorum bi alternatif olabilirmi sizin için ama oda dizel hemde bagaj kapasitesi bir hayli yüksek :smiley:

söyliyeceğim budur eğer 100 krş luk farka takılmazsanız alın bir vx 100 tadını çıkarın derim size hatta bakın ben aracımı tamamen keyfi olarak satmaya karar verdim ama onu bile size teklif etmiyorum bahsettiğiniz bütün özellikler yapılmış durumda üzerinde tv dvd oynatıcıya kadar :smiley:

dolayısyla benim size direk tavsiyem vx 100 dür alın rahat edin almadan önce mutlaka tem servisde eksperttizini yaptırın sonra da gönlünüze göre modfiyeye başlayın 33" lastik ve diğer modifikasyonlarla iyi bir kombinasyon yakalarsınız hatta bizim cihan 35" lastikle gayette rahat seyahet ediyordu diff lere falan doklunmadan :smiley:

umarım artık kararınızı gönül rahatlığıyla verrisiniz

bu arada telefonum 0533 551 47 65 arasanız rahat rahat konuşuruz :smiley:

3.1 motorlar Italyan VM imalatıdır. WJ kasaya uyum sağlayamamıştır. Asla sorunsuz kullanamazsınız. Aynı Italyan VM markalı bazı motorları da çok başarılı olmuşlardır. Hatırladığım kadarıyla liberty deki 2.8 motorlar VM imalatıdır ve sorunsuzdur..

Kısaca, kaçarak uzaklaşın 3.1 motorlu WJ den . Alın Prins LPG li bir 4.7 bakın keyfinize.

Selamlar,

3.1 unuttum artık üstad, 2.7 bakıyordum artık ondanda vazgeçtim ne kadar doğru, sadece ağır off road da kullanmayacağım ama arabam her türlü off road donanımlı olacak a dan z ye kadar gündelikde kullanacağım, Toyot land curiser baktım ve bu arada yolculuk yaptım lpg lisi 600 yüz kuruş ve üstü yakıyor o yüzden döndüm Disco nun Td5 çok istedim o da 2.5 motor çok güçlü olduğunu düşünmüyorum istediğiniz kadar çip takın aklımda şu anda aradığım araç diyorumki Hilux 3.0 178 bg veya L200 instly 178 bg ama kesinlikle ilk önce Hilux kararımı verdim kesinlikle dönmeyeceğim, Dağcılık, kayak ,balık kamplı,off road,srbst.dalış,herşeyi yapabilirim bu araçla, estc li de olsa bunlara bineceğim gerekirse kilitli dif.taktırırım.vs,vs

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR