2001 discovery 4.0 v8 için ekipman

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mertozzy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,198

mertozzy

everything depended on me..!!
selamlar,
2001 4.0 v8 için snorkel ve karter muhafaza almak istiyorum. uygun fiyatlı nereden bulabilirim.

yardım için şimdiden teşekkürler..

mert

Etiketler

Ynt: 2001 discovery 4.0 v8 için ekipman

baktım ama fiyatlar biraz yüksek gibi. daha ortalama fiyatlı bişiler bulabilir miyim diye sordum...

mertozzy' Alıntı:
baktım ama fiyatlar biraz yüksek gibi. daha ortalama fiyatlı bişiler bulabilir miyim diye sordum...

Bulursanız ben de aynı yere müşteri olacağım. :-[

snorkel olarak Otokar'ın snorkelini kullanabilirsiniz 200TL'den daha ucuzdur. ama Disco'ya yakışmayabilir. Karter korumayı da bir ustaya yaptırmayı deneyebilirsiniz. O da fiyatından ziyade dayanıklılığı ve ağırlığı nedeniyle, tekrar düşünülmeli derim. Çok sert bir malzeme ile karter koruma yaparsanız, olası hızlı ve güçlü bir darbede, araç şasesine zarar gelebilir. fabrikasyon olanlar, hafif esneyerek darbeyi kendi üstünde sonumlandırıyor. aracınızı zıplatarak devam edebiliyorsunuz.

bir daha düşünün.

Karter koruma Defender için olanı ile Disco 2 için olanı aynı fiyat. Safari şnorkel fiyatları da çok yakın.

Bu aksesuarlar için harcayacağınız para aracınızın değeri ile oranlandığında bir Defender kullanıcısına göre daha düşük bir oran çıkacak. Durum böyleyken bence Safari şnorkel ve Bearmach veya Britpart karter koruma almanız verdiğiniz paraya değecektir. Ayrıca Disco 2 gibi bir araca da çok yakışacak.

Bu arada Kürşad (Tempus) ile bir görüşün, o geçende karter koruma taktırdı ve şimdi de şnorkel taktıracak.

nkurtkaya' Alıntı:
Karter koruma Defender için olanı ile Disco 2 için olanı aynı fiyat. Safari şnorkel fiyatları da çok yakın.

Bu aksesuarlar için harcayacağınız para aracınızın değeri ile oranlandığında bir Defender kullanıcısına göre daha düşük bir oran çıkacak. Durum böyleyken bence Safari şnorkel ve Bearmach veya Britpart karter koruma almanız verdiğiniz paraya değecektir. Ayrıca Disco 2 gibi bir araca da çok yakışacak.

Bu arada Kürşad (Tempus) ile bir görüşün, o geçende karter koruma taktırdı ve şimdi de şnorkel taktıracak.

Hüma daki son Karter korumayı ben aldım sanırım disco2 için olanı :smiley: ama disco1 için olanı alıp ayak yaptırıpda takılabilir, biraz uzun iş fakat disco1 için olanlar delikli görüntüsü daha iyi tampona kadar kapatiyor, disco 2 için olanlar deliksiz blok aluminyum olarak var ve rot kollarını kapaması için yapılmış daha çok. Snorkele gelince hüma da yok şu an ama sipaariş var gelir yakında, çok acil istenirse kayalarda var. Aracın orjinal parçaları olsa çıkma bulmak kolay ama offroad ekipmanlarını mecburen bu fiyatlara alıcaksınız daha ucuzunu bulma şansınız pek yok. Hüma da gezenbilir indirimi var.

Bu arada difransiyel korumalar en ucuz parçalar ve çok gerekli, ama disco2 ninkiler şak diye olmuyor malesef, işi bilen bir usta tarafından takılması lazım. Gereksiz yere fazla sıktırmamak lazım tutsun diye.

bilgi için teşekkürler. malum bu işlere daha yeni başladım. ama disco seçmekle çok iyi yaptığımı hafta sonu yaptığım kısa bir gezide anladım. hem arazide (çok zorlamasamda) hem yolda çok keyifli bir araç. en kısa zamanda sizlerle de bir grup gezisi yapmayı isterim. ama önce ekipmanlarımı tamamlamalıyım sanırım. şimdilik vinç var sadece : )))

mertozzy' Alıntı:
bilgi için teşekkürler. malum bu işlere daha yeni başladım. ama disco seçmekle çok iyi yaptığımı hafta sonu yaptığım kısa bir gezide anladım. hem arazide (çok zorlamasamda) hem yolda çok keyifli bir araç. en kısa zamanda sizlerle de bir grup gezisi yapmayı isterim. ama önce ekipmanlarımı tamamlamalıyım sanırım. şimdilik vinç var sadece : )))

şu mevsim gezileri için olmazsa olmaz tek şey discovery için çamur lastiği, eğer lastik yoksa zaten diğer ekipmanlarda olsa işiniz zor. Çamur lastiği ile bile zorlanıyoruz :smiley:
Onun dışında çamurun az olduğu gezilerde zaten aracınızda vinç varsa heryere gidersiniz, tamponlarınız kırılmayacak gibi olursa iyi olur gezi dönüşü masraf çıkartma ihtimaliniz azalır, aracınızın donanımını tam bilmiyorum ama vinç takıldığına göre bu haliylede birçok yere girip çıkabilicek halde olması lazım. Sadece arazide yapılı suzuki vedefender cj gibi araçların gazına gelmeyin yeter ;D

valla aracı yeni aldım. daha 4 gün oldu : )))) vinçin bağlı olduğu tampon sedan bir arabayı hatchback yapacak derecede kalın bir sac. ayrıca aracın benden önceki sahibi aracı 5 cm yükseltmiş. birde bf 245x70x16 lastik var. ne kadar neye yeter bilmiyorum. ama denemek istiyorum : )))

gaza gelmek arazide sanırım yanlış olur : ))) şimdilik gaza gelmeyi yada gaz vermeyi pek düşünmüyorum : ))))

Mert bey hayırlı olsun aracı sahibindenden takip ediyordum favorılerime eklemıştım gezenbilir ailesinden bir arkadaşın almasına sevindim bol çamurlu günler sizi beklıyor kürşat beyde sizin araçtan var ve yeni değişiklikler yaptı size yardımcı olacaktır tekrar hayırlı olsun aracınızın bence tek eksisi vergi olayı bence

erkan bey teşekkürler... valla bende aracı 3 hafta takip ettim alana kadar.. satılmasın diye dua ettim resmen. bu temizlikte bulamadım çünkü. bu arada indirimlerini yaptırdım. ama her ay 200 tl ayırmak gerekiyor bandrol için : ))) istanbulda içinde yaşayamadıklarımızı doğada yaşamak için yinede az bir bedel olduğunu düşünüyorum.

bu arada burda herkes benden eski. bilgilerinizden faydalanıp aracımı en uygun hale getirmeye çalışacağım..

gezenbiir ailesine de katılma ve disco alma fikrine de enteresan bir şekilde kapıldım.. aklımda daha çok motor almak vardı. ancak eşimle bir sabah şileye giderken yeşilvadide durduk.. hadi 2 gözlemede biz yiyelim dedik. masaya oturduğumuzda otoparkta 3 araba vardı. ama gözlemeler gelene kadar otoparka yaklaşık 15 adet araç geldi.. hepsinin arka camında gezenbilir sticker ları vardı. o sabah çok imrenmiştim. ve uzun süre sitenizden fotolara baktım. ve bu şekilde eşimle motor yerine disco almaya karar verdik.. iyiki almışız. : ))) umarım gezilerinize de davet alırız ve daha da keyifli zamanlar geçiririz..

mertozzy' Alıntı:
valla aracı yeni aldım. daha 4 gün oldu : )))) vinçin bağlı olduğu tampon sedan bir arabayı hatchback yapacak derecede kalın bir sac. ayrıca aracın benden önceki sahibi aracı 5 cm yükseltmiş. birde bf 245x70x16 lastik var. ne kadar neye yeter bilmiyorum. ama denemek istiyorum : )))

gaza gelmek arazide sanırım yanlış olur : ))) şimdilik gaza gelmeyi yada gaz vermeyi pek düşünmüyorum : ))))

mesela benim arka cam gitti gaza gelince bu hafta sonu :smiley: discovery yüksek ve geniş bir araç aynı zamanda ağır, belgrad gibi çok çamura girilen, orman içinde zaman zaman dar geçişlere aslında çok uyugun bir araç değil, oraların fatihleri daha küçük araçlar veya defender gibi iş makineleri. Discovery lerle zaten o şartlarda onlarla boy ölçüşmeye kalkmak hata olur. Discovery daha çok uzun yol ve asfalt performansıda iyi olan aynı zamanda arazidede kabul edilebilir performansı olan bir araç. Sınırlarını bilmek lazım. Yada aracı kırmayı göze almak veya aracı full ona göre tekrar elden geçirmek lazım. O dediğiniz tampon bendeki tampon sanırım çok güzel bir ekipman ve arazide çok işinize yarayacak, arka tamponunuzda çelik tamponsa zaten sizin aracın kabaca çoğu işi bitmiş sayılabilir. BF lastikse büyük ihtimalle At dir yani tam çamur lastiği değil hafif çamurda işinizi görür ama ağır çamurda sizi çok zorlar. Biz neredeyse her hafta biryerlere gidiyoruz sizde gelir denersiniz aracınızı tecrübeli kişilerde size fikirler verir ve diğer araçlarıda görürsünüz. Hoşgeldiniz aramıza disco2 ler arttıkca mutlu oluyorum:smiley: görüşmek üzere.

mert bey indirimle 3000 küsürolması lazım vergini yanılmayın yada ben mi yanılıyorum

doğru.. 1.560 gibi bir rakam sanırım. demek ki 200 değil 250 ayırmam gerekiyor.. : )))

bu arada bir sorum daha var. araca sırayla yapmak istediklerim karter muhafaza, difransiyel koruma, snorkel... başka bir ekipmana sanırım gerek yok.. ilave olarak telsiz gerekli midir? yoksa fuzuli mi? gerekli ise ne tip birşey almalıyım?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,092
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR