2001 Nissan Patrol Y61 GU Seri II ZD30 "El Bombası"

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan balum Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 69
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,030
Ynt: 2001 Nissan Patrol Y61 GU Seri II ZD30 "El Bombası"

Tank gibi araç. Sitede çok az var. Merakla takip ediyoruz.

Etiketler

Vanguard' Alıntı:
Tank gibi araç. Sitede çok az var. Merakla takip ediyoruz.
Ewet bu araç hakkında daha fazla resim ve bilgi lütfen.Daha fazla bilgisi olanlar aydınlatırlarsa Takip diyeceğim fakat konu kapandı mı acaba ? Patrol + ve - lerini belirtirseniz LC dan sonra aklımdaki 2. araç yardımlarınızı bekliyoruz.

Yapmak istedikleriniz mantikli ve bir o kadarda zor işler. Kabul ederseniz iki tavsiyem olacak kesinlikle aracin elektrik sistemine mudale etmeyin. her gerekli yer için kendiniz çekin. arti basincla oynarken çok dikkatli olun affi olmiyan bir oyundur. Kolay gelsin simdiden.

daisuki' Alıntı:
Ewet bu araç hakkında daha fazla resim ve bilgi lütfen.Daha fazla bilgisi olanlar aydınlatırlarsa Takip diyeceğim fakat konu kapandı mı acaba ? Patrol + ve - lerini belirtirseniz LC dan sonra aklımdaki 2. araç yardımlarınızı bekliyoruz.

Konu kapanmadı siparişlerimde geldi ama maalesef Patrol kapıda kuzu kuzu yatıyor. Şu anda bahsettiklerimi yapacak hiç ama hiç zamanım yok. 12 Temmuzdan sonra biraz ferahlayacağım.o zaman biraz biraz bir şeyler yapmaya çalışacağım.Tabi yeni resimler artı/eksilerle ilgili yeni ilaveler o zamandan önce pek mümkün değil.

RedlinE' Alıntı:
Yapmak istedikleriniz mantikli ve bir o kadarda zor işler. Kabul ederseniz iki tavsiyem olacak kesinlikle aracin elektrik sistemine mudale etmeyin. her gerekli yer için kendiniz çekin. arti basincla oynarken çok dikkatli olun affi olmiyan bir oyundur. Kolay gelsin simdiden.
Tavsiye için teşekkür ederim. Bu tavsiyeye uyacağım. Aslında pek aracın orjinal sistemine müdahale gibi düşüncem yok. Tek yapmak istediğim basınç kontrolünü aracın ecusu yerine manual yapmak. Bunu yaparkende basıncı uçurmak gibi bir düşüncem de yok. ZD30 ların sorunlarından biri olan basınç sıçramalarını (spike) engelleyip daha doğrusal bir basınç eğrisi elde etmeyi umuyorum. İlk fırsatta çevirmeyi ve burdan paylaşmayı düşündüğüm bir siteyi veriyim. Konu daha anlaşılır olur o zaman : http://www.chaz.yellowfoot.org/zd30_engine_problems.htm

Erdem bey benimde hayalimdi basinci içerden kontrol edip kafama gore sikiştim mi 1,1 hatta 1,3 barlar basmak hatta boost kontrol cihazini aldim getirdim bile torpidoda mekanin şikda bi alet ama olmuyor oyle her istediginiz. İşi bilen arkadaşlarla konustum. Mecbur taktik sabit bir cikaz ayni barla takiliyoruz. Ayrica bari ayarlarken ne demek istediklerini daha iyi anladim. O kadar hassas bir olayki hatada kaldirmiyor. Ne diyim kolay gele

RedlinE' Alıntı:
Erdem bey benimde hayalimdi basinci içerden kontrol edip kafama gore sikiştim mi 1,1 hatta 1,3 barlar basmak hatta boost kontrol cihazini aldim getirdim bile torpidoda mekanin şikda bi alet ama olmuyor oyle her istediginiz. İşi bilen arkadaşlarla konustum. Mecbur taktik sabit bir cikaz ayni barla takiliyoruz. Ayrica bari ayarlarken ne demek istediklerini daha iyi anladim. O kadar hassas bir olayki hatada kaldirmiyor. Ne diyim kolay gele
Sağolun. Doğrusu benimde gözümde çok büyüyor. Ama bunu yapmaya mecburum çünkü bu zd30 ların alayı fazla basınçtan muzdarip-miş. EGR nedniyle maf kirlenince bir süre sonra ecu Allah ne verdiyse basıyor. O yüzden egr iptali ile ençok kaç basılacaksa onu ayarlayacak bir musluk takılacak içeriye. Bu musluk bir kere ayarlancak ve gerekmedikçe ellenmeyecek.Bu musluğun/vananın yanı sıra sistemdek iki kademe basınca ulaşıldığınca açan iki valf olacak.Elektronik olarak kademeler halince basınç ayarı yok, her şey manuel ve ayarla unut felsefesinde
Bunları yapabilecek kafası çalışan meraklı bir ustaya ihtiyacım var.
Benim anlamadığım bu ecnebilerin hepsimi usta yada hepsi mühendis mi, yada demirci mi.... adamların çoğu araçlarına ne yapıyorlarsa kendileri yapıyor. Fena özeniyorum adamların garajlarına, alet edavatlarına...

Oh be rahatladım konu kapandı zannetmiştim en son 15 Nisan 2011 bu tarihte cevap yazılmış artık bu araç hakkında bilgi toplayabileceğiz emeği geçenlere teşekkür ederim.
TAKİP. ;)

bu ecnebilerin hepsimi usta yada hepsi mühendis mi, yada demirci mi ;D .... adamların çoğu araçlarına ne yapıyorlarsa kendileri yapıyor. Fena özeniyorum adamların garajlarına, alet edavatlarına (alıntı.) .. :D japon ABİCİĞİM BUNLAR japon çok iyi tanırım hataya af yok sıfır hata sıfır problem hayat şartları onu gerektiriyor...

Erdem bey sorun surda başlicak vesgeyten içeri boru gelecek tekrar gidecek. eger gidiş geliş 30 cm den fazlaysa problemler başliyor demektir. Ha siz yaparsinizda sorun olmaz. Bende sizi izlerim :smiley:

Herşeyden önce mekanik bir hks aracin on gogsunde yerini alsinda sikiniti yaşamayin derim.

RedlinE' Alıntı:
Erdem bey sorun surda başlicak vesgeyten içeri boru gelecek tekrar gidecek. eger gidiş geliş 30 cm den fazlaysa problemler başliyor demektir. Ha siz yaparsinizda sorun olmaz. Bende sizi izlerim :smiley:

Herşeyden önce mekanik bir hks aracin on gogsunde yerini alsinda sikiniti yaşamayin derim.

Beni izlemeye devam edin :smiley:
Bu arada autometer tercih ettim egt, basınç ve yağ basıncı için. basınç mekanik, yağ basıncı elektrikli.
atm-3344-m_w.jpg

atm-3304_w.jpg

atm-3327_w.jpg

Bunları sol tarafa göğsün üstüne takmak içinde fiberden birşeyler yapmaya başladım.(ilham kaynağım http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=39496.0), tabanını yaptım ama bir koltukta 5-10 karpuz taşımaya çalışınca yarım kaldı kısmetse kış gelmeden bitecek :D
dopamin' Alıntı:
Güzel araç tüm yapılacaklara değer bu araçlar kolay gelsin
sağolun.

Birde yapılmışının planını ve fotoğrafını ekleyim; tam olsun :smiley:

2%20Stage%20Boost%20Control.jpg

Duel%20Dawes.jpg

Duel%20Dawes1.jpg

Resimler bakınca kafam karıştı ??? Ama bu konuyu sonuna kadar takip diyorum.

Takip

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,029
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR