<div class="bbWrapper"><b>Ynt: 2001 Vitara jlx Lastik Ebadı - Yakıt Tüketimi</b><br />
<br />
Yakıt tüketimi biraz daha düşsün istiyorsanız, rampa çıkarken daha yavaş, biraz daha düşük devirle mesela 2000- 2200 civarı 3 veya mümkünse 4. vitesle, gazı diplemeden sabit hızla deneyin.<br />
İnişlerde de devir saati 1600 civarında olmak şartıyla mümkün olabildiğince büyük vites gaza dokunmadan,<br />
devir düştükçe vitesi düşürüp gaza dokunmadan deviri 1600 ve üzerinde tutmaya çalışın,<br />
bu mümkün olmadığında boş vites,<br />
şehir içi sürüşlerde de çok hızlı vites yükseltip 5. vites 1500-2000 devir arası sürmeye çalışın, trafiğin ilerisini takip edip gerektiğinde ayağınızı gazdan çekme- boşa atma taktiğini uygulayın.<br />
Tahminimce %20 civarı daha düşer.<br />
Dikkatli kullanılırsa az yakabileceği konusunda fikir vermesi açısından kendi tüketimimden örnek vereyim. Bende de aynı aracın benzinlisi var, 235-75 -15 competus AT lastik ve 2.5 inch suspaniyon yükseltme kiti dışında orjinal. Az önce, bir önceki fullemeden itibaren tam 700 km yapıp depo fulledim, 46.52 lt benzin aldı, ortalama 6,65 lt/100 km. Parasal olarak 30.5 krş/km. Yarı şehir içi yarı şehir dışı, fakat şehir dışı dediğim uzun tek yol değil ortlaması 25-30ar km'lik şehir-köyler arası yolculuklar.<br />
Fullemeden sonra sizin bahsettiğiniz gibi rampa yolu olan bir köye gittim, 400 mt'den 800 mt rakıma çıkış ve dönüşü toplam 25.6 km yol bilgisayarında ortalama tüketim 5.6 lt/100 km. <br />
<br />
Yükseltme için de imkanınız varsa 3 inch 4xfourart kit kullanın.<br />
Bu pahalı derseniz aynı veya yakın ölçülerde alternatif kit tarzı bir yükseltme deneyin,<br />
Son ihtimal get ile yükseltme yapsanız da mümkün olduğunca 3 inch civarı yapmaya çalışın.<br />
Çünkü bu işler hep böyle başlıyor, ama illa arkası geliyor.<br />
Mesela bu lastik eskiyince 235-75 -15 ebat aklınıza takılabilir, baktınız o da kesmedi 30-9.5-15, belki ilerde vinç-off road tamponu , bu sefer onların ağırlığından bir çökme olacak vs.. <br />
en iyisi en baştan en uygun yükseltmeyi yapıp tekrar masraf etmemek.<br />
Selamlar.</div>