2002 Discovery TD5 ile 2003 Discovery TD5

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serdary06 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,442

serdary06

Ana Kamp
Merhabalar herkese,
Ben aranıza yeni katılmakla beraber uzunca zamandan beri discovery hastasıyım ciddi olarak almayı düşünüyorum fakat
2002 modeller 28.000 tl - 35.000 Tl arasında dolaşırken 2003 modellerde 48.000 tl ile 60.000 ararında dolaşmakta
bir uzman gözüyle iki model arasındaki farklar nelerdir ve bu kadar fiyat farkına değermi

Saygılar

Etiketler
Ynt: 2002 Discovery TD5 ile 2003 Discovery TD5

Serdar bey hoşgeldiniz.

Aracı ne amaçla almak istiyorsunuz? şehir içinde mi kullanmayı planlıyorsunuz, yoksa araziye çıkmak istiyor musunuz?

Baktığınız iki model arasında dış farda ve iç döşemede makyaj var. Bana sorarsanız fiyat farkına değmez.

Engin Bey merhaba,

aracı genelde şehirde eşim kullanıcak fakat ava çok meraklı olduğum vede Türkiye'nin heryerine
ava gittiğim için arazide kullanıcam

Bir LR Discovery kullanıcısı olarak, aralarında 1 yıl fark olmasına rağmen meydana gelmiş fiyat farkını anlamadım. Eğer bu fiyat aralıkları hep böyleyse 1 yıl eskiyi almanızı tavsiye ederim.

birde disco td5'in yaklaşık bakım ve olabilecek arızalarındaki onarım maliyetleri
hakkında bilginize danışmak isterim. Ankara'da ikamet ettiğimden burada
profesyonel bir disco ustası var mı ?

Teşekkür ederim

Serdar Bey,

TD5 kullanıcıları cevap verir diye düşünerekten, sorunuzu cevaplamamıştım. Bildiğimi yazayım, yanlışsa arkadaşlarım dülzetir.

TD5 elektronik beyin kontrolü ile çalışan bir makina. 136HP güç ve 320Nm tork (düz viteslileri 300Nm) üretir. motorun kendisi, şanzımanlar, tekerlerin çekişi, aracın viraj denge kabiliyeti, yükseklik ayarı vs bir çok noktası elektronik olarak sürekli ölçümlenerek çalışır.

Bu bir bakıma iyi, bir başka açıdan da kötü. Çalıştığı sürece mükemmel bir sistem... bozulursa, tamiri parça değişimi yolu ile yapılıyor. elektronik parçaların ne zaman bozulacağını bilemiyoruz. Mekanik motorların bir parçası yavaş yavaş bozulur. Ömrünü tamamlamak üzere olduğunu, size yan yollardan ifade eder. Elektronik parça ise son ana kadar çalışır. ama bir bakarsınız, anlamadığınız bir anda gitmiş. Bu tüm markalar için geçerli.

Normal şartlar altında, eğer alacağınız araç sağlamsa (yani büyük bir kaza geçirmemiş, bakımları düzenli ve yetkili servisler tarafından yapılmışsa) uzun süre sorunsuz kullanırsınız. Elektronik beyin kontrollü dizel motorların genel bakımı, mekanik mazot pompalı dizel motorlara göre bir miktar fazladır. En yüklü maliyeti dizel yakıt enjektörleri çıkarır. 1 enjektör 1750 TL civarıydı en son sorduğumda. 1'i arızalandığında, 5'ini de değiştirmeniz gerekiyor. Mazot pompası ve turbosu, mekanik pompalı LR marka dizel motorlar ile aşağı yukarı aynı fiyattadır.

Eğer av seyahatlerinizde sürekli nehir geçişleri veya çamur dolu parkurlar varsa ve avdan şehire dönüşünüz birkaç haftayı buluyorsa, ki aracınıza uzun süre bakım yaptıramayacağınız anlamına gelir, araca yapışan su ve çamur zamanla sensörlerde arızalara yol açabilir.

Sizin yerinizde olsaydım, ki mutlak olarak TD5 istediğinizi düşünüyorum, bir yetkili servise gider (Borusan hariç) ve kaskonun karşılamayacağı parçaların (dağda kırılabilecek malzemeler: far, radyatör, turbo, enjektör, pompa, yürüyen aksam vs) fiyatlarını öğrenirdim. bunlar size olası masraflarınızı gösterirdi.

Ama şunu unutmayın, sağlam bir Discovery TD5 aldıysanız, TD5'in yağını ve filtrelerini (yağ, su ve mazot) düzenli değiştirerek motora çok maliyetli bir bakım yapmadan en az 300.000km kullanırsınız.

Bunca açıklamaya rağmen, "siz ne kullanıyorsunuz" diye sorarsanız: hep bir V8 makinam olmasını hayal etmekle beraber, Discovery Seri 1 aracımda Ford marka mekanik mazot pompalı dizel bir makina kullanıyorum. :smiley:

İyi günler.

Forumda pek çok kez yazıldı aslında,
Ancak model yılı farklarına özel cevaplamak gerekirse;

İki modelden biri Face-lift görmüştür. Daha güncel bir görünümü vardır. Ancak buna bağlı olarak malzemelerinin fiyatlarıda fazladır.
Far kırılması vs gibi...

2003 sonrası modellerde, bir önceki araçta kullanılan hava körükleri kullanılmamıştır. Araçın 4 tekerleğide yaylar vardır.
Genelde daha güvenilir bir sistem olduğu için yayları tercih ediyor pek çok kullanıcı...
Ancak eski modellerin körük sistemi de iptal edilebiliyor.

Diğer türlü her iki araç birbirinin aynısıdır.

modeller arasında secimini yaparken km ye bakacaksın biraz ne kadar km okadar sıkıntı ne kadar km o kadar şanzıman o kadar enjektör o kadar motor diye para sömürür.bulabiliyorsan düşük km de düşük model bulmanın bi sakincası yok 1000 tl verir 2 tane makyajlı far baglarsın oldu sana 2004 yada 2005 sana kalmış ordan sonrası.

benin enjektorlerımı yenı degıstım tanesı 750 ace pompamı degıstım 1000 tl ace musurunu degıstım 250 radyator hortumlarını degıstım 250 300 radyatorunu degıstım tıkanmıs 230 alumunyum yanı parcaları gayret uygun fıyat olarak araban 215000 km de yanı degısmesı gereken km bu asagı yukarı bılgınız olsun

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,955
Kaydolan Son Üyemiz
meh

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR