<div class="bbWrapper">Arkadaşlar yakıt konusunda çok hassas bi kullanıcı olarak bende nacizane fikirlerimi/tecrübelerimi paylaşmak isterim.<br />
<br />
Aracım 2003 Overland 2.7. <br />
<br />
Kullandığım lastikler;<br />
<br />
255/65R17 Continental Crosscontact LX. ve<br />
245/70R17 Cooper Discoverer STT<br />
<br />
Aracım 217.000 kmde. Henüz alalı 2 ay oldu. Aracımı tanıdığım bir özel serviste gördüm yıllardır bakımlarını onlar yaptıklarını söyledikleri içinde az çok mazisi ile ilgili bilgiye sahibim. Bakımları düzenli ve muntazam yapılan bir araç.<br />
<br />
Gelelim yakıt konusuna;<br />
<br />
65 lt mazot ile 600 km yol yapıyorum. Hız limitlerini aşmıyorum. Bunun en fazla 100 kmsi şehirdışıdır. Antalya Kemer de yaşıyorum. Mazot litre fiyatı 3.91. <br />
<br />
3.91 x 65 = 254,15 TL.<br />
<br />
254,15 / 600 = 0,4235 TL.<br />
<br />
Bu veriler aracın ekranındaki ort. Tüketim değerinden bağımsız, reel olarak gerçekleşen değerlerdir. Ekrandada ort. Yakıt gerçekleşenle hemen hemen aynıdır. Uzun yolda 90 km sabit hızla 100 kmde 8.3 litre yakmaktadır.<br />
<br />
8.3 litre x 3.91 TL = 32,43 TL / 100 km.<br />
0,3243 TL/km <br />
Şehirlerarası yakıt tüketimim mevcuttur.<br />
<br />
Aracımda yükseltme kiti yok. Ekstra tavanında led bar, ön tampon içerisindede vinç mevcut.<br />
<br />
Bendeki durum budur.<br />
<br />
Bu değerlere V8 makinaların çalışacağını düşünmüyorum. 3.7 V6 Cherokee idi bi önceki Aracım o bile buna göre çok fazla yakıyordu.<br />
<br />
Saygılar.</div>