<div class="bbWrapper"><blockquote data-attributes="member: 24672" data-quote="oracleoracle" data-source="post: 1515167"
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
<a href="/forum/goto/post?id=1515167"
class="bbCodeBlock-sourceJump"
rel="nofollow"
data-xf-click="attribution"
data-content-selector="#post-1515167">oracleoracle' Alıntı:</a>
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
235 70 lastikle arac 1.2 cm yükselecek, 1.5'''le beraber toplamda 5 cm yükseltme yapmış olacağım.
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote>bu değerler sadece aracın kupasını yükseltme değeri<br />
<br />
aracı 4" yükselttiğinde kupayı yükseltiyorsun sadece, ama ön arka difler yerden yükselmiyor, bunu yapabilmenin tek yolu da lastiği olabildiğince büyütmek. lastik çapı toplamda 3 cm artsa difler yerden 1,5cm yükselir (çap / yarı çap olayı). yani yükseltme aslında en çok izin verilen, sürtme yapmayan en büyük lastiği takabilmek için yapılır.<br />
<br />
ben şu anki aracıma 225/55/18 yerine 225/60/18 kış lastiği taktım, totalde 2,5 cm çap büyüdü ama aracı yerden 1,25 cm yükseltmiş oldum.<br />
<br />
sonuç olarak eğer amortisörler ömrünü doldurduysa, USA dan da kit alma şansın varsa 3" den aşağısına bence bakma (4" de şaft modifikasyonu da gerekiyor).<br />
ayrıca amortisör sertlik değerlerini öğrenmen lazım, ağırlıklı olarak hangi koşullarda kullanacaksan ona göre seçim yapman gerekir.</div>