2004 G.vitara toz ve su alma sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan özgürnehir Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,642

özgürnehir

Ana Kamp
Yer
kocaeli
Herkese merhabalar.
2004 model 3K G.Vitara aracımın yazın toz alma problemi vardı.Aracın yanlardaki plastiklerini sökerek tozun
kaynağını tespit etmeye çalıştım;ama herhangi bir havalandırma boşluğu bulamadım.Ben de aracın arka sağ
ve solundaki havalandırma deliklerini delikli bezle kapadım ve sorun kalmadı.(Sadece toz aracın içine girmiyor)
Sorunun benzerini şu anda çamurla yaşamaktayım.Bataktan kurtulmak için fazla patinaj yapınca aracın içine
çamur girmedi fakat bu seferde arka sağdan su dalgalanma sesi geliyor.Sorunun kaynağı veya sökülmesi gereken
yer konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.
:mad:

Etiketler
Ynt: 2004 G.vitara toz ve su alma sorunu

Merhaba.Aynı durum benim aracımda da söz konusu.Araçlarımız aynı.Sol taraftaki krikonun olduğu yerin kapağını açtığımda aşırı toz biriktiğini gördüm fakat detaylı incelemedim

Aracın Sağ ve sol tampon içinde basınç dengelemek için 2 adet havalandırma deliği vardır delik dediğime bakmayın siyah lastiklerle kaplı el girecek kadar büyüktür bagajdaki sağ ve soldaki ceplere oradan bağlantı vardır tamponu sökün kapak lastiklerini çıkartın içine poliüretan köpük sıkın 1 gün bekleyin taşacaktır dışarı sonrasında taşan parçaları maket bıçağı ile kesin tamponu takın ne toz nede çamur girecektir artık...
Bu arada kapılar biraz sert kapanacaktır sorun olmaz tozdan çamurdan iyidir..Birde bu işlemi yapmadan önce tamponu söktükten sonra içerdeki plastik parçalarıda sökün ceplerin olduğu iyice yıkayın içinde toz toprak kalmasın yukardan su dökebilirsiniz altta tahliyesi var merak etmeyin yıkayın tertemiz olsun krikonun olduğu yeride unutmadan sonrasında hava tutun kurusun öyle sıkın köpüğü

Cenk beye bir teşekürde benden sabah siftah olsun.iyi paylaşımlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.