2004 Jimny Otomatik Vites Geçişler

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan botiara Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,206

botiara

Ana Kamp
Mesajlar
79
Tepkime Puanı
1
Yaş
42
Yer
İSTANBUL
Herkese selamlar,

Jimny de vites geçişlerinde vuruntular oluyor, bir ara ilk kalkışlarda vites geçmeme problemini de beraber yaşıyordum, özellikle rampa çıkarken geçmiyordu hiç, vuruntuları da çok sert yaşıyordum. Selenoidleri değiştirdim ve büyük ölçüde azaldı.

Fakat şimdi başka bir problemim var, vites yükselirken, veya dururken yaptığım geçişlerde çok az yapıyor ama özellikle rampa çıkarken vites düşmelerinde anormal bir vuruntu yapıyor. Düz yoldaki vites küçülmelerinde yapmıyor, sadece rampa çıkışlarında yapıyor.

Geçtiğimiz hafta da başıma şu geldi, asıl sizlere sormak istediğim budur; yine bir rampa çıkıyordum, vites küçülmesi yapmam gerekti, 1 vites küçülmesi yaparken, geçişi çok sert yaptı ama vitese geçmedi, akabinde gaza biraz daha yüklenince 2 vites birden küçülterek yine sert bir şekilde geçti ve rampayı tırmanmaya başladı. Henüz 25-30 m gitmişken bir an da çekişten düştü, gaz yememeye başladı, hararet yükseldi (aracı 2 senedir kullanıyorum, ilk defa hararet yükseldi) ve egzozdan beyaz duman atmaya başladı. Çok kısa yaklaşık 1-2 dk sürdü zaten fark eder etmez sağa yanaştım ve ayağımı gazdan çektim, zaten rampanın da sonuna gelmiştim, duracaktım ama gazdan ayağımı çekince hararet düşmeye başladı, sonra hiç durmadan gaza ufak ufak dokunarak devam ettim, hararet düştü, beyaz dumanı da kesti ve bir daha da atmadı. Normal yolda giderken ise hiçbir problem ile karşılaşmadım... Tekrar bir rampa daha çıkarken, o kadar zorlamadım ama 1 vites küçülttüm bu sefer de geçişi normal yaptı ama rampada da bayıldı, tekrar vites küçültmeden bitirdim rampayı...

Egzoza bir yerden yağ da damlıyor sanırım, durdukça egzozdan hafif bir duman geliyor, ve önemli olduğunu düşündüğüm balata kokusu geliyor, rampada zorlayınca, yağı biraz daha fazla atmış olabilir, bu sebepten beyaz duman atmıştır diye düşünüyorum. Yağım da suyumda tamdı.

Bir de düzlüğe geldikten sonra biraz daha benzin alıp katkı da koydum araca, acaba benzine pislik karışmış mıdır düşüncesi ile, biraz daha faydası oldu sanki.

Konu için yorumlarını paylaşacaklara şimdiden teşekkürler...

Bu arada yaptığım seyahatte araç boş ve tek başıma iken, 0,43krş/km benzin yakarken, çoluk çocuk eşyalı hali ile 0,53 krş/km ye kadar çıktı...
 

Etiketler
Ynt: 2004 Jimny Otomatik Vites Geçişler

Sabah çalıştırınca egzozdan beyaz duman çıkarsa egzoz borusunda su kalmıştır.
Araba yolda giderken aniden beyaz duman çıkarsa hayra alamet değildir, araba conta yakmış olabilir.
Buna ilave şanzıman yağına su karışıyor mu ona da bakmak lazım, hani karıştığına dair bir belirti olduğündan değil, bu problem olduğu sırada şanzımanla ilgili ilave garip şeyler olduğu için. Gerçi şanzıman daha önce de problemliymiş ama neden problemliymiş 2004 model araç için biraz erken değil mi şeklinde düşündürüyor, problemi başka yerlerde aramak gerektiğini akla getiriyor.. radyatör içerden delik olabilir. Bu suzukilerde bir hararet muhabbeti var, genelde vitara kullananlar radyatör şişletir temizletir, o şişleme işini yapan radyatörü delmiş başınıza bir şanzıman problemi açmış olmasın? Sonra radyator suyuna karışan yağ ayrıca onun soğutma özelligini azaltmış bir de ilave motor problemi açmış olmasın?.. aracın ilk sahibi misimiz? değilseniz bunlar da kafa kurcalayan şeyler.
 

Ynt: 2004 Jimny Otomatik Vites Geçişler

otomatik şanzıman bilgiyi hem tekeleklerden hemde motor devrini okuyarak karar verir.

sizin motorda bir sorun varsa sapıtma sebebi o olabilir. motor yağını arar ara kontrol edin, yağa su veya suya yağ karışıp karışmadığına bakın.
 

Ynt: 2004 Jimny Otomatik Vites Geçişler

Cevaplara teşekkür ederim...

Egzoz üzerine yağ damlatıyor bir yerden hafta sonu ustama götürüp bakacağız, hatta o damlamadan sonra hafifte balata kokusuna benzer bir koku oluşuyor.

Sabah çalıştırdığımda ve normal kullanımımda beyaz duman atmıyor, park ettiğim yere bakıyorum, akan damlayan bir şey yok. Yağ su seviyesini de sık sık kontrol ederim onda da problem yok.

Hafta sonu Şile ye gittim, rampalarda da bir sıkıştırdım ama herhangi bir problem ile karşılaşmadım, gayet iyi idi. Bahsettiğim problemi 1 sefer yaptı ve o günden sonra daha da yapmadı...
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,495
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst