Ynt: 2004 Model Suzuki Grand Vitara 2.0 Otm Full Becce Donanımlı
Aracı aldığımda triger zinciri sıfırdan beri aracın üstündeki zincir olduğu için Hakan Bey'in 'gerek yok, şıkırtı yaparak değişmesi gerektiğini belli eder, bu zincirle daha 20-30.000 km idare eder' demesine rağmen İskenderun'a gelmeden Cemafer ustaya aracımı teslim ettirip gereken neyse yapılması için yardım istedim. Sağolsun gereğini en uygun şekilde yapıp hatta benim ısrarlarım sonucu extra şeylerde yapıp aracımızı güzel bir elden geçirdik. Güzel derken yaklaşık 4.500 TL'lik bi güzellik.
Hakan Bey'in ön diferansiyeldeki kilitden kaynaklanabileceğini düşündüğü direksiyonda daha önce olmayan kasma oluyor bildirimi nedeni ile araç Mehmet Becce Bey'e götürüldü. Ön LSD kilit kontrol edildi, herhangi bir sorun olmadığı tespit edildi. (Rot, rot başı, ön iki yay yenilendi). Mehmet Bey'in aracı test etmiş olması ve gereken parçaların değiştirilmesi neticesinde 120- 130 km hızlara kadar denemelerimde (Daha da giderdi ama denemedik) gayet stabil bir araç sahibi oldum.
Standardından yaklaşık 15-16 cm daha yüksek kilitli, vinçli sessiz, nispeten ekonomik güzel bir aracım oldu.
Araçta yadırgadığım ya da zamanla alışacağım birkaç nokta var. Aracımın arka diferansiyelinden gelen hafif bir uğultu var. Diferansiyel rahatsız etmeyecek seviyede ötüyor. Özellikle asfaltta sağa dönüşlerde belirgin tık-tık-tık diferansiyelden gelen kilit atlatma sesi var. Bir de vitesi P'den R'ye ya da N'den D'ye aldığımda bazen olan bazen olmayan hafif vuruntu var. Mehmet Bey bunların bu şekilde modifiye edilmiş kilitli- ayna mahruti değişmiş araçlarda normal olduğunu söylemesi içime su serpti. Bir de lastiklerin beyaz yazılı yanakları neden içe dönük takılı onu anlamadım. Hakan Bey'e bir ara soracağım.
Aracın yakıt tüketimi ilginç. uzun yol ile şehir içi çok fark etmiyor. 42 il 49 kuruş arası değişen (lpg fiyatları 2.78 ile 2.67 arasında) yakıt tüketimi var. İskenderun'a yakın bir yamaç paraşüt alanına gidip geldim ortalama 43 kilometrede 20TL'lik lpg aldı. yaklaşık 46 kuruş.
Uzun yolda 110 ile 42 kuruş.