2004 Model Suzuki Grand Vitara 2.0 Otm Full Becce Donanımlı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Barışş Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,164

Barışş

Hayat güzel
Yer
İskenderun
Değerli dostlar,

2004 model 143.000 km'de 4xfourart modifiyeli otomatik vites bir 2.0 grand vitara almış bulunmaktayım. İSOFF'dan Hakan Altınordu Bey'in aracı. Düşündüğümden biraz daha pahalıya mal oldu ama yaklaşık 1aylık kullanımım neticesinde iyi bir alışveriş yaptığım düşüncesindeyim. Aracımda 4xfourart'ın bu model araç için geliştirdiği hemen hemen tüm modifikasyon parçaları uygulanmış bir aracım oldu. Bu araçla ilgili olsun olmasın yardımını ve değerli vakitlerini esirgemeyen tüm dostlara teşekkürler ve selamlar.

2004 2.0 otomatik grand vitara
143.000 km
3 inç extrem yükseltme kiti
1 inç kupa yükseltme kiti (1 inçden fazlada olabilir)
%100 arka diferansiyel kilidi
%85 kilitleyen ön LSD kilit
5.72 ayna mahruti
235-85-16 bf goodrich at lastikler
Komple alüminyum alt koruma
9000'lik uzaktan kumandalı warn vinç
ön - arka demir tampon
yan kaya kaydırıcılar
okcan marka bagajın sağında arka koltuğa dik yerleştirilmiş lpg tanklı lpg sistemi
şnorkel
spacerlar

Ynt: 2004 Model Suzuki Grand Vitara 2.0 Otm Full Becce Donanımlı

15 Kasım günü araçla biraz amanos dağlarında eğlendik.

https://www.youtube.com/watch?v=ALfNsFZJxMg

Önde lsd var ama lsd işte!!!!!

https://www.youtube.com/watch?v=YgzyGzTz750

Her çıkışın bir inişi var

https://www.youtube.com/watch?v=VLECZwd3I2Q

Arkadaşlarımın heyecan ve şaşkınlık nidalarını hoş görün lütfen.

https://www.youtube.com/watch?v=HSUpMcDOCgE

Aracı aldığımda triger zinciri sıfırdan beri aracın üstündeki zincir olduğu için Hakan Bey'in 'gerek yok, şıkırtı yaparak değişmesi gerektiğini belli eder, bu zincirle daha 20-30.000 km idare eder' demesine rağmen İskenderun'a gelmeden Cemafer ustaya aracımı teslim ettirip gereken neyse yapılması için yardım istedim. Sağolsun gereğini en uygun şekilde yapıp hatta benim ısrarlarım sonucu extra şeylerde yapıp aracımızı güzel bir elden geçirdik. Güzel derken yaklaşık 4.500 TL'lik bi güzellik. :smiley:

Hakan Bey'in ön diferansiyeldeki kilitden kaynaklanabileceğini düşündüğü direksiyonda daha önce olmayan kasma oluyor bildirimi nedeni ile araç Mehmet Becce Bey'e götürüldü. Ön LSD kilit kontrol edildi, herhangi bir sorun olmadığı tespit edildi. (Rot, rot başı, ön iki yay yenilendi). Mehmet Bey'in aracı test etmiş olması ve gereken parçaların değiştirilmesi neticesinde 120- 130 km hızlara kadar denemelerimde (Daha da giderdi ama denemedik) gayet stabil bir araç sahibi oldum.

Standardından yaklaşık 15-16 cm daha yüksek kilitli, vinçli sessiz, nispeten ekonomik güzel bir aracım oldu.

Araçta yadırgadığım ya da zamanla alışacağım birkaç nokta var. Aracımın arka diferansiyelinden gelen hafif bir uğultu var. Diferansiyel rahatsız etmeyecek seviyede ötüyor. Özellikle asfaltta sağa dönüşlerde belirgin tık-tık-tık diferansiyelden gelen kilit atlatma sesi var. Bir de vitesi P'den R'ye ya da N'den D'ye aldığımda bazen olan bazen olmayan hafif vuruntu var. Mehmet Bey bunların bu şekilde modifiye edilmiş kilitli- ayna mahruti değişmiş araçlarda normal olduğunu söylemesi içime su serpti. Bir de lastiklerin beyaz yazılı yanakları neden içe dönük takılı onu anlamadım. Hakan Bey'e bir ara soracağım.

Aracın yakıt tüketimi ilginç. uzun yol ile şehir içi çok fark etmiyor. 42 il 49 kuruş arası değişen (lpg fiyatları 2.78 ile 2.67 arasında) yakıt tüketimi var. İskenderun'a yakın bir yamaç paraşüt alanına gidip geldim ortalama 43 kilometrede 20TL'lik lpg aldı. yaklaşık 46 kuruş.

Uzun yolda 110 ile 42 kuruş.

Güzel derken yaklaşık 4.500 TL'lik bi güzellik. :smiley:

Gerçekten güzelmiş ben şıkırtı yapmasını beklemeyi düşünüyorum ;) Ayrıca burada (http://repairpal.com/timing-chain-tensioner-may-fail-438 ) yazdığına göre zincirin bozulması sözkonusu değil sadece zincir gerginleştirici bozulabiliyormuş, o da yetersiz yağlamadan. Hatta yağ değişim kayıtlarını tuttuysanız suzuki tamir masrafını ödeyebilir bile yazıyor (tabi Türkiye'de bu tür garantileri işletmek biraz zor ne de olsa bunun bozulmaması gerektiği bile bilinmiyor).

Yani uzun lafın kısası, özellike soğuk havalarda yola çıkmadan önce arabayı durduğu yerde gaza basmadan 1-2 dakika bekletmek lazım yağ önemli motor bölgelerine ulaşsın diye. Tam sentetik yağ kullanmanın da faydası olabilir ne de olsa biraz daha ince oluyorlar. Yaptığınız masraf ta boşuna olmuş.

Sn sakyüz;

'Boşuna masraf olmuş' tanımlamanız bence biraz haksız olmuş. Söylediğiniz zincir gergi sistemini değiştirmekle, komple triger seti değişimi arasında kaç liralık fark olduğunu bilseydiniz belki yorumunuz farklı olabilirdi. Kaldı ki benim isteğim üzerine gerekli olmadığı halde 142000 km'de, 10 yaşında ve başkaları tarafından nasıl kullanıldığı ve bakıldığını ancak tahmin edebildiğim bir araçta kendi tecrübelerime dayanarak bir çok parça ve yağ değişiminin yapılmasını ben rica ettim. Belki yapılanlar listesini görürseniz daha açıklayıcı olabilir. Resimleri ekliyorum. Saygılar.

Yapılan masrafların tutarları

IMG-20141017-WA0033.jpg

Beni görmeden tanımadan güvenerek aracıma bakım yapan Cemafer Bey ve ekibine teşekkürler.

IMG-20141018-WA0015.jpg

merhaba öncelikle aracınızı güle güle kullanın,
dik yerleşmiş lpg tankını merak ettim foto. ekleyebilir misiniz.?

İskenderun'da bu işlemleri yaptırmak için bildiğim iyi bir usta olmaması ve hazır araç İstanbul'da iken Suzuki ile yarışan Suzuki ustasının elinde bu bakımlar yapıldı. Differansiyel yağları, şanzuman yağları, ön yaylar, termostat ve soğutma sisteminin hortumları benim isteğimle değişmişti. Aracımın bakımdan sonra bir iki günde gündelik kullanılarak test edilmesi benim için şanstı.
Hayatımda ilk defa görmeden, binmeden bir araç satın adım. İstanbul'dan İskenderun'a bile ben getirmedim aracımı. Aracın eski sahibi Hakan Altınordu Bey'e, Cemafer Bulut Bey'e, Mehmet Becce Bey'e yardımlarından dolayı teşekkürler. Aracın alım işlerini vekaleten benim adıma gerçekleştiren ortaokul-lise sıra arkadaşım Seçkin'e ve aracımı İstanbul'dan İskenderun'a sürerek getiren değerli dostum Eren'e buradan tekrar teşekkür ederim.

Söylediğiniz zincir gergi sistemini değiştirmekle, komple triger seti değişimi arasında kaç liralık fark olduğunu bilseydiniz belki yorumunuz farklı olabilirdi

Bakın işte bu söylediğiniz doğru olabilir, aradaki farkı bilmiyorum, yanlız bozuk olmayan gergi sisteminin değişmesi gerektiğinden de pek emin değilim. Gerçi bir başka konu başlığında oğuz bey o gergi sisteminin yataklarının plastik olduğunu yazmış, doğruysa herşey mümkündür tabi.. plastik parçanın motor içinde ne işi var anlayamadım.

79ilhan' Alıntı:
merhaba öncelikle aracınızı güle güle kullanın,
dik yerleşmiş lpg tankını merak ettim foto. ekleyebilir misiniz.?

Arka koltukların arkasında koltuklara paralel olarak değil de bagajın sağında koltuklara dik pozisyonda olduğunu tarif etmek istemiştim. Fotoları yarın yüklerim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,950
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR