Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
merhaba terios sahibiyim şu an donanımsız olan aracım umarım yakında off road aracı olabilir
bu arada adım sarper antalya yaşıyorum makina mühendisliği okuyorum
teriosa yavaş yavaş off road donanımı eklemek istemiştim ancak bu gün görüştüğüm bazı off road ustası abilerim arabanın fazla dayanamıyacağını ve bana masraf çıkartıcağını söylediler. ancak ben hala off roadı düşünüyorum ve karaesız kaldım sizce şimdi ne yapmalıyım yeni bir arabayamı geçeyim yoksa teriosu zorlamalı mıyım?
terios sağlam kullanımı zevkli bir araçtır.ancak ağır offroad için uygun olduğunu düşünmüyorum.her koşulda kendi başının çaresine bakabilecek bir araba.
evet kesinlikle katılıyorum,
teriosladaki bu yükseltme işlemini takozla yapıyorlar sanırım, kit 'ler sadece yurtdışında var diye biliyorum, bilgisi olan var mı?
aracınız çok güzel olmuş, güle güle kullanın
size nacizane birkaç sorum olacak;
-takozla yükseltme ile ilgili arazide sıkıntı yaşadınız mı ?
-lastik ebadı ve markası hakkında da bilgi vermenizi rica ediyorum,
-lastik ebadındaki büyüklük Terios gibi küçük motorlu araçlarda yakıtı olumsuz etkilediğini söylüyorlar siz bunu farkettiniz mi?
- ve son olarak lastik çapı nedeniyle tam sol veya tam sağ dönüşlerde sürtme yapıyor mu? çok soru sordum şimdiden teşekkürler.
lastik ebatları 235/75/15 MT çamur lastikleri
takozla yükseltme değil aslında kestamit diye bir malzeme var bundan kullandım aracın orjinal yay ve amortisörlerine kesınlıkle dokunmadık hepsi duruyor ön yay ve amortisörün bulunduğu yeri komple çıkartıp kestamit denılen malzemeyi tornada işleyerek bunun üzerine taktık malzemenin yuksekliği 4cm olacak daha fazla yukseklık aks açılarını bozar arka yayların altınada get koyduk sonra 205/70/15 yerine daha büyük 235/75/15 .MUDSTAR RADIAL/MT ÇAMUR LASTİĞİ KOYDUM arazide sıkıntı yaşamadım aksine keyif ve performans yaşadım lastik büyüklüğü yakıtı etkiledi tabi 250 kuruş yerine 300 kuruş yakacak ama buna değer ve son soruya cevap sağa ve sola dönüşlerde lastik çok ufak sürtüyo ama direksyonu en son noktaya kadar sonuna kadar çevirince yani 1cm daha az döndüreceksin alışınca bu okadar buyuk bi sorun değil aslında onuda cözerim ama bu lastıklerı sezonluk kullanıcam yani yazın arabayı orjinal halıne getırecem onun için gerek yok.