2005 terios 1.3 standarttan off road'a

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan flysarper Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,924

flysarper

Yeni Üye
Yer
antalya
merhaba terios sahibiyim şu an donanımsız olan aracım umarım yakında off road aracı olabilir :smiley:
bu arada adım sarper antalya yaşıyorum makina mühendisliği okuyorum

Etiketler

Ynt: 2005 terios 1.3 standarttan off road'a

ufaklığın resimleri

IMG_0153.JPG

IMG_0151.JPG

IMG_0156.JPG

teriosa yavaş yavaş off road donanımı eklemek istemiştim ancak bu gün görüştüğüm bazı off road ustası abilerim arabanın fazla dayanamıyacağını ve bana masraf çıkartıcağını söylediler. ancak ben hala off roadı düşünüyorum ve karaesız kaldım sizce şimdi ne yapmalıyım yeni bir arabayamı geçeyim yoksa teriosu zorlamalı mıyım? :smiley:

terios sağlam kullanımı zevkli bir araçtır.ancak ağır offroad için uygun olduğunu düşünmüyorum.her koşulda kendi başının çaresine bakabilecek bir araba.

tabi hocam doğru diyorsunuz bu hafta lastikleri değiştircem ardından sis ve tamponu ayarlarım :smiley:

ağır ofroad hariç her türlü ofroada uygun biraz yukselt bide çamur lastiği işlem tamam

SAM_0461.JPG

baram' Alıntı:
ağır ofroad hariç her türlü ofroada uygun biraz yukselt bide çamur lastiği işlem tamam

evet kesinlikle katılıyorum,
teriosladaki bu yükseltme işlemini takozla yapıyorlar sanırım, kit 'ler sadece yurtdışında var diye biliyorum, bilgisi olan var mı?

evet takozla yuksellttim bende zaten resımdeki kırmızı araç benim

aracınız çok güzel olmuş, güle güle kullanın :smiley:
size nacizane birkaç sorum olacak;
-takozla yükseltme ile ilgili arazide sıkıntı yaşadınız mı ?
-lastik ebadı ve markası hakkında da bilgi vermenizi rica ediyorum,
-lastik ebadındaki büyüklük Terios gibi küçük motorlu araçlarda yakıtı olumsuz etkilediğini söylüyorlar siz bunu farkettiniz mi?
- ve son olarak lastik çapı nedeniyle tam sol veya tam sağ dönüşlerde sürtme yapıyor mu? çok soru sordum :smiley: şimdiden teşekkürler.

lastik ebatları 235/75/15 MT çamur lastikleri
takozla yükseltme değil aslında kestamit diye bir malzeme var bundan kullandım aracın orjinal yay ve amortisörlerine kesınlıkle dokunmadık hepsi duruyor ön yay ve amortisörün bulunduğu yeri komple çıkartıp kestamit denılen malzemeyi tornada işleyerek bunun üzerine taktık malzemenin yuksekliği 4cm olacak daha fazla yukseklık aks açılarını bozar arka yayların altınada get koyduk sonra 205/70/15 yerine daha büyük 235/75/15 .MUDSTAR RADIAL/MT ÇAMUR LASTİĞİ KOYDUM arazide sıkıntı yaşamadım aksine keyif ve performans yaşadım:smiley: lastik büyüklüğü yakıtı etkiledi tabi 250 kuruş yerine 300 kuruş yakacak ama buna değer ve son soruya cevap sağa ve sola dönüşlerde lastik çok ufak sürtüyo ama direksyonu en son noktaya kadar sonuna kadar çevirince yani 1cm daha az döndüreceksin alışınca bu okadar buyuk bi sorun değil aslında onuda cözerim ama bu lastıklerı sezonluk kullanıcam yani yazın arabayı orjinal halıne getırecem onun için gerek yok.

arazi tamamda asfalt ve günlük kullanımda sorun oluyormu.90-100 le giderken sağa sola dalma oluyormu acaba.cevaplarınıza teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR