<div class="bbWrapper"><blockquote data-attributes="member: 167844" data-quote="erdem2525" data-source="post: 1499201"
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
<a href="/forum/goto/post?id=1499201"
class="bbCodeBlock-sourceJump"
rel="nofollow"
data-xf-click="attribution"
data-content-selector="#post-1499201">erdem2525' Alıntı:</a>
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
3.0crd motor wh-wk kasa gc lere kaç lt yag konuluyor..kimi 9.5 diyor kimi 10 11 diyenide duydum..Birde 10-40 yag bunlara daha uygun diyen serviste biliyorum..Net olarak kitapcikta da lt olarak bilgi bulamadim hep 10 lt yag koyduruyorum ama supheye dusmeye basladim..Bilgisi olan arkadaslar aydinlatirsalar bu kinuda bizi memnun olurum..
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote>Merhabalar, öncelikle kazasız, belasız ve keyifli sürüşler dilerim... Araç filtre değişimi ile birlikte 9.5 alıyor, akabinde biraz sürüşten sonra soğuyunca kontrol edin derim zira üretici 10 litre olarak beyan ediyor filtre değişimi ile ama biz filtre ile değişim yapınca 9.5 litrede, kontrol aşamalarında da normal seviyeyi görüyoruz...<br />
<br />
Araçlarımızda kullanılan motor Mercedes OM642 olduğundan üreticinin önerisi üzerine motor yağı MB229.51 veya MB229.52 özellikli olmalı (vizkozite ne olursa olsun), ben motul veya liqui moly tercih ediyorum, bu kişisel ama bu işin hakikaten duayeni olan ustam Shell kullanıyor ona gidersem yağ için.. Geçen ay Ankara'da bakıma girmek durumunda kaldım, yine çok tecrübeli olan oradaki ustam Havoline 10/40 önerdi, aslında değiştirmek istemem aracın üretici önerisi dışında ama yine de "doldur bakalım, deneyelim" dedim.. kış şartlarında vizkozite olarak 10/40 elbette 5/30 a göre, özellikle soğuk gecelerin sabahında motoru biraz nazlandıracaktır ama zaten Balıkesirde yaşadığımdan sakınca görmedim. Benim aracım 256bin km.de, kilometresi ileri olan araçlarda böyle bir tık kalın yağ kullanılması, ustaların kişisel tecrübe ve bilgilerinin bir sonucu.. çok mantıklı mı? bence değil lakin onların tecrübe dağarcığı da bu... yine de her koşulda üreticinin önerileri sanırım hepimiz için esas olmalı..<br />
<br />
tekrardan kazasız, belasız sürüşler dilerim..</div>