2006 Model LC için Jant Yardımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan URFI GORKEY Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 48
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,757

URFI GORKEY

Kamp I
Sevgili Ustadlar , malimunuz olan 2006 benzinli LC 100 umu satip ,Askindaki 2006 fume 100 LC diesel i aldim. Resimlerin formatini kucultmeyi basarirsam yukleyecegim,Arac da simdilik hic bir sey yok. ARB ve TJM de gordugum snorkel i (camin ustune yatay bir sekilde L seklinde oturan bir model) Ahmet Abide buldum, vinc de bulundu ,Tamponlar tabiiki Ahmet Abiden lastik konusunda 2 set yapmaya calisacagim 33 inc cooper stt ve normal kullanim icin BF dusunuyorum.Fakat arabanin ustunde 112S bijon aralikli, 5 bijonlu 17 inc jant ve 265/65/17 lastikler var.Yukseltmeyi iptal ettirmeyi dusunmuyorum,(simdilik).Bu araca bu bijonlara uygun jant ve lastik tedarikinde yardim ihtiyacim var,aracin yukseltmesi ile oynamadan ,sadece lastik yanak yuksekligi ile max ne kadar yukseltebilirim? Bu model aracin bijonlara uygun( tercihan orijinal toyota ) 16 inc jant varmi?
Aracimi Antalya Belek arasi otoyolda da hergun ise gidip gelirkende kullanacagimi belirteyim.
Offroad a merakim ve araniza katilmam daha 1 seneyi doldurmadigimdan ,teknik bilgilerim cok yuzeysel ve yetersiz o yuzden her turlu fikir ve yorumlarinizi bekliyorum.

Etiketler
Ynt: 2006 Model LC için Jant Yardımı

Araciniz hayirli olsun,
bildiginiz gibi daha eski model vx100 lerin jantlari 16 inch dir,oyle arastirin,
izmit te bir arkadasimiz 35 silverstone extrem takti hic degisiklik yapmadan,
selamlar

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=79879.0

Altan Bey ,Tekin Bey iyi dilekleriniz icin tesekkur ederim. Omer Bey yardiminiz icin tesekkur ederim .

Urfi bey Allah kazasız belasız bol çamurda kullanmayı nasip etsin sabırsızlıkla yapacaklarınızı bekliyorum.Ben de 2005 VX 100 var ben de yükseltme yapmadan takılabilecek maximum lastik ebadını merak ediyorum.

Serkan Bey ,Bursa bulusmasını beklıyorum,orada işi bilen üstadlar ne yapmış ,yada tavsiyelerini dinleyip Bursa kamp sonrası inşallah Abmet Abi ile başlıyacağız.Şimdilik sadece snorkel i aldım ,onu bile bağlatmadım .Bakalım Bursa da neler göreceğiz.Eğer katılırsanız yüz yüze de tanışırız inşallah.

URFI GORKEY' Alıntı:
Sevgili Ustadlar , malimunuz olan 2006 benzinli LC 100 umu satip ,Askindaki 2006 fume 100 LC diesel i aldim. Resimlerin formatini kucultmeyi basarirsam yukleyecegim,Arac da simdilik hic bir sey yok. ARB ve TJM de gordugum snorkel i (camin ustune yatay bir sekilde L seklinde oturan bir model) Ahmet Abide buldum, vinc de bulundu ,Tamponlar tabiiki Ahmet Abiden lastik konusunda 2 set yapmaya calisacagim 33 inc cooper stt ve normal kullanim icin BF dusunuyorum.Fakat arabanin ustunde 112S bijon aralikli, 5 bijonlu 17 inc jant ve 265/65/17 lastikler var.Yukseltmeyi iptal ettirmeyi dusunmuyorum,(simdilik).Bu araca bu bijonlara uygun jant ve lastik tedarikinde yardim ihtiyacim var,aracin yukseltmesi ile oynamadan ,sadece lastik yanak yuksekligi ile max ne kadar yukseltebilirim? Bu model aracin bijonlara uygun( tercihan orijinal toyota ) 16 inc jant varmi?
Aracimi Antalya Belek arasi otoyolda da hergun ise gidip gelirkende kullanacagimi belirteyim.
Offroad a merakim ve araniza katilmam daha 1 seneyi doldurmadigimdan ,teknik bilgilerim cok yuzeysel ve yetersiz o yuzden her turlu fikir ve yorumlarinizi bekliyorum.

öncelikle aracınızın bijon aralıkları 5x150. zor bulunan bir bijon aralığı ... bu ölçülere sahip jant bulmak gerçekten zor. orjinal ölçünüz 17 de kalıp 265/70r17 yada 275/70r17 kullanırsanız aracınızı yükseltmiş olursunuz.

265/65r17 77.63 CM YÜKSEKLİĞE SAHİP.
265/70R17 80.28 CM YÜKSEKLİĞE SAHİP.
275/70R17 ÖLÇÜSÜ 81.68 CM YÜKSEKLİĞE SAHİP. 275/70R17 ÖLÇÜSÜ ET DEĞERİ +50 NİN ÜZERİNDEKİ JANTLARA TAKILMAZ İSE SÜRTME YAPMAKTA.

Fikir ve iyi dilekler için çok teşekkür ederim.Toyota buluşmasında en çıplak araç benimkiydi,biraz utandık bu yüzden ama inşallah birdahaki bulşmaya biraz donanımlı olacağım.Ahmet Abi bana 'sen kıl adamsın elimde hiç iş yokken almam lazım seni ' dediği için ondan haber bekliyorum ,tahminim bu hafta tampon ,vinç,snorkel başlar.Lastikleri gündelik kullanım için sanırım cooper st (suv modeli çünkü hız olarak S grubunda yani 180 km OK dir) tercih edebilirim, (Erkan Bey ile de temas halindeyim bu aralar sürpriz marka çıkabilir ),offroad için silverstone xtreme mt 117 109 S modeli 35\11.50\16 ölçülerinde planş sız olmak şartıyla ,100 vx in orijinal yükseltmesiyle oynanmadan uyacağını söylediler.Artık Ahmet Abi yaptıkca resimleri sizlerle paylaşacağız inşallah.
Geriye sadece aksesuar kalıyor,son kamp ta kesinlikle ihtiyacını hissettiren elektrikli battaniye,telsiz vs.

URFI GORKEY' Alıntı:
Fikir ve iyi dilekler için çok teşekkür ederim.Toyota buluşmasında en çıplak araç benimkiydi,biraz utandık bu yüzden ama inşallah birdahaki bulşmaya biraz donanımlı olacağım.Ahmet Abi bana 'sen kıl adamsın elimde hiç iş yokken almam lazım seni ' dediği için ondan haber bekliyorum ,tahminim bu hafta tampon ,vinç,snorkel başlar.Lastikleri gündelik kullanım için sanırım cooper st (suv modeli çünkü hız olarak S grubunda yani 180 km OK dir) tercih edebilirim, (Erkan Bey ile de temas halindeyim bu aralar sürpriz marka çıkabilir ),offroad için silverstone xtreme mt 117 109 S modeli 35\11.50\16 ölçülerinde planş sız olmak şartıyla ,100 vx in orijinal yükseltmesiyle oynanmadan uyacağını söylediler.Artık Ahmet Abi yaptıkca resimleri sizlerle paylaşacağız inşallah.
Geriye sadece aksesuar kalıyor,son kamp ta kesinlikle ihtiyacını hissettiren elektrikli battaniye,telsiz vs.
masraftayiz diyorsunuz yani :D :D

abi hayırlı alsun kazasız belasız günlerde kulanmak nasip etsin..

Urfi abi cihan ben 0 533 5676410 numaram bu islere başlamadan mutlaka beni ara öyle 4 tane lastikle olmaz sakın Extrem lastik filanda düşünme bile on difransiyeli alırsın kucağına daha bir sürü şey var

Cihan Abi simdi gordum mesajini ,gec vakit aramayim ,yarin akilli bir saatte ararim ,tabii ki siz ustadlarin ciddi deneyimlerine ve bilgilerine ihtiyac var,araci pazartesi Ahmet Abi ye teslim ettim, on arka tamponlari ve vinc i monte ediyor,stepne tasiyici ve tjm snorkel in de montaji yapilacak,lastik de gundelik kullanim icin 33/12.50/17 STT muadili cooper in degisik bir modelini onerdi Erkan,onu bekliyecegim ,tahmini 1 ay surer dedi ,ilgine tesekkur ederim.
Yusuf ve Kaanka arkadaslar iyi dilekleriniz icin sizede tesekkur ederim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR