2006 otomatik jımny yakıt sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan andreva Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,577

andreva

Ana Kamp
Yer
SAMSUN
aracım şehir içi kullanımda gazda 550,benzinde 750 lira yakıyor.normalde aracımda bir sorun görünmüyor.orjinalinden farkı lastikler 225 75 15.sadece lastik farkı bu kadar yakmasına neden olabilir mi?açılan konularıda okudum.bujiler,hava filtresi,yağ değişimi yakıtımı normal değerlere çekebilir mi?

Etiketler
Ynt: 2006 otomatik jımny yakıt sorunu

2007 otomatik kullanıyorum, üzerinde 30x9,5R15 lastik var. kilometrede 0,50 kuruş yakıyor ( benzinle ) aracımda lpg yok. Sizin söylediğiniz rakamlar pek normal gözükmüyor.

Merhabalar soylediginiz benzin rakami gercekten cok fazla servise veya ustaniza bir gostermeniz gerekirse bakim yaptirmaniz gerekir. Bilgilerinize, saygilar

215 75 15 bf at kullanıyorum. km de 0,45 civarı yakıyor benzinde..bir baktır hocam..

100binlik buji ve hava filtresi değişikliği yaptım.subab ayarında bir gözde sorun varmış onu düzelttirdim.sonunda rahatladım.lpg de 310 kuruş şehirlerarası,şehir içi 420tl yakıyor.

orjinal ebat lastikle şehir içi 10lt lpg/100km yakıyor. 10 lt.yi hiç geçmedim.
sakin ve engebesiz kullansam daha da düşer.
aracınız hem otomatik hem de büyükçe lastik var.

bu arada, usta bana 70 binde bujilerin değişmesi gerekir demişti.
siz 100 binde değiştirmişsiniz.
kaç binde değişmesi gerekiyor biliyor musunuz?

normalde bujilerin ömrü20-30 bin arasıdır.birde ömrü 100binlik buji var ve normal bujilere oranla biraz daha pahalı(tanesi 42 tl)

andreva' Alıntı:
normalde bujilerin ömrü20-30 bin arasıdır.birde ömrü 100binlik buji var ve normal bujilere oranla biraz daha pahalı(tanesi 42 tl)

Sizin bahsettiğiniz bujiler iridium buji. Takımı 250 TL civarı ve 60.000-70.000 km ömrü var. 100.000 km ömrü olan bujilerin markasını biliyor musunuz? Denso veya bosch mu? Marka model verir misiniz?

merhaba,
jimny de kullanılan bujiler iridium bujilerdir. Normal bujilerden farklı olarak tırnak aralıkları hassas olarak fabrika çıkışında ayarlanmıştır ve ayarlanması gerekmez, ayarlamaya kalkarsanız bozulma ihtimali oldukça yüksektir.

Araç benzinliyse 70.000km de, lpg li ise 20.000 km de değiştirilmesini tavsiye ediyorlar.

Kullanılan marka ise orjinal japon markası olan NGK, kodu ise IFRJ611 dır (NGK markasını pek çok tamirci bile bilemeyebiliyor, bir çok aracın orijnal fabrika çıkışında üzerinde bulunan ateşleme sistemlerinin üreticisidir).

Servisde takımına 180 TL civarında fiyat veriyorlar, kendiniz değiştirebilirseniz daha ucuza bulabileceğiniz yerler var. Aşağıdaki link umarım yardımcı olur.

http://www.ngk.de/tr/home/

İyi günler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,761
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR