2007 grand vitara 60bin ağır bakım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozturk14 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,433

ozturk14

Barış ÖZTÜRK
ilk önce merhaba adım barış formda yeniyim ama tam bi araba hayranıyım babam emekli olduğu için köyümüze yerleştik ve benimde okul için köyümüz olan memleketimize yerleştik 2010 ford focus aracımızı satıp 2007 grand vitara aldık ve 60 bin ağır bakımı gelmek üzere ve serviste gerçekten abartılı rakamlar ortaya çıktı 60bin ağır bakım olarak bildiklerim triger seti filtreler balata ve diskler vs. ve bir araştırma sonucu bi yedek parçacı buldum orjinal japon ve italyan parçaları garantili süreci olarak uygun fiyata buldum ve bunları sizinle paylaşıp fikrinizi alıp eger olumlu parçalar isede sizede yardımcı olmayı isterim fiyat listem söyle
baskı balata seti(derbiyaj bilyesi haric) :550 tl
derbiyaj bilyası (hidrolik) :290 lira (servisten bulabildim ancak)
fren ön takım disk+balatalar :85 tl orjinal garantili
triger seti :121 tl
klima kayışı:25
hava filtresi:18
polen filtresi:18
yağ filtresi:15
yakıt filtresi:15

aracın baskı balata ve derbiyaj bilyesini bilye bozuk oldugu için ve balataya zarar verdiğini düşündüğüm için değiştiriyorum eksik yada fazlam varsa söylemenizi isterim simdiden teşekkürlerimi sunarım :smiley:

Etiketler
Ynt: 2007 grand vitara 60bin ağır bakım

Şanzıman ve diferansiyel yağları listede yok. Bizim eski Vitara'da değişim aralığı normal koşullarda sürüşte 45 bin, arazi ağırlıklı sürüşte 30 bin'dir. Kendi aracınız için uygun aralığı dikkate alırsanız ilerde şanzıman-diferansiyel sorunları yaşamazsınız.
Disk fiyatı çok ucuzmuş, orjinalse gayet iyi fakat orjinal değilse kendi diskleriniz de illa değişim gerektirmiyorsa değiştirmeseniz de olur. Sonuçta disk rutin değişmesi gereken bir parça değil, aldığınız orjinalin yerini tutmayabilir.

Sevgili kardeşim arabanız öncelikle hayırlı olsun.60.000 kmde orjinal bir aracın komple debriyaj gereksinimi olması şaşırtıcı.Benim aracım 167000 de hiçbir şikayetim yok ve usta üzerindeki orjinal debriyajı ısrarıma rağmen değiştirmiyor.Aldığınız fiyatlar içinde debriyaj dışındakilerin orjinal olma ihtimali yok gibi. Bence size önerilen bakım parçalarının fiyatları çok hesaplı gözüküyor ama bunlar japon değil taiwan ya da çin malı olmalı.Almadan önce iyice incelemenizi öneririm.Kolay gelsin

aracın derbiyaj bilyası bozuk oldugunun farkına vardık ve şu an köyümüzde 1 metre kar var yollarda yol harici 1.70 cm kar var ve bilye bozuk oldugu için araba patinaj ettiği zaman 2 3 sefer koku geldi ve o yüzden değiştirmeyi istiyorum onun harici bir şikayetimiz yok ve fren setini özellikle sordum orjinal japon oldugunu ve parçanın markasını anımsayamıyorum ama 2 yıl garantili oldugunu soylediler.aracın difransiyel ve şanzıman yağını 50bin bakımda değiştirdiğim için yazmadım. ve zaten fren disklerinde bozulma yok ise sadece papuçları değiştirmemi söylediler.araç parçalarını özellikle araştırdım sordum ve sadece japon parçacısına sordum taiwan ve china olmadığını soylediler toptan çalıştıkları için bu fiyatı verdiklerini söylediler filtleri normal karşıladım dediğiniz gibi sadece fren disklerini sordum onada 2 yıl garanti verdiler konuya ilginiz ve cevap verdiğiniz içinde gerçekten sonsuz teşekkürlerimi sunarım :smiley: eğer herhangibi parçaya ihtiyacınız olursa sizede uygun fiyata orjinal veya garantili parçalar temin edebileceğiniz numaralara yönlendirebilirim sadece arkadaş ortamından bulduğum numara olduğunu belirtmek istiyorum teşekkürler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.