230 G Aşırı Yakıt Tüketiyor, Dizel Motor mu Takmalı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan NAZIM Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,438
Ynt: 230 G Aşırı Yakıt Tüketiyor, Dizel Motor mu Takmalı?

ya arkadaslar bu araclar 4 sılındır nıye bu kadar yakıtlı v 8 motorlar bu kadar yokmıyor nerdeyse bu ne ıs anlamadım

Etiketler

Selamlar,

Silindir üst kapağını yaptırdım.
Arabanın çekişi ve sesi bayağı farketti ama yakıt tüketimi çok az değişti.

Zannediyorum dizel motor en iyi alternatif, hem güç artacak hem de tüketim makul hale gelecek.
Anladığım kadarıyla değiştirmişken 606 tip ile değiştirmek lazım.

Sprinter motorunun tedariği daha rahat olur diye düşünüyorum. Sprinter motoru ile ilgili tecrübesi olanlar aktarabilir mi?

Teşekkürler,
Nazım

şu an benzinli bir aracı dizele çeviremezsiniz yasal olarak. gayri resmi yapabilirisiniz yakalanırsanız chance ten gidersiniz tanju çolak gibi demedi demeyin. sakın haaaaaa

Bizim trafik işlerini halleden müşavir arkadaşla görüştüm; daha yeni benzinli bir landcruiser'a transit motoru takıldığını ve trafikte gürültü raporu, proje vb konular halledilerek benzinli araca dizel motoru evraklara işlettiklerini söyledi.

Bugün 2,9lt turbo sprinter motoru aldım. Bakalım nasıl olacak?

Şimdi kafama takılan soru ise şanzımanı ile birlikte mi taksam yoksa halihazırda taktırmış olduğum 5 ileri şanzımanla mı devam etsem?
Üzerinde bulunan şanzıman 5 ileri ve 1.vites son derece ağır ve kısa, normalde hep 2.vitesle kalkış yapıyorum.

Teşekkürler

güzel haber daha ne olsun inşallah istediğiniz performansı yakalrsınız.

hayırlı olsun,
allah kolalık versin :smiley:)

nazım bahsettıgın agır olan 5 ılerı szmn aracdamı yoksa motorun uzerınde? G'nin uzerinde szmn kendinin mi?

bence sprinterin szmn kullan, en uyumlu o olacak.

ayrica hayrili olsun yeni motorun, harika secim yaptin bence ;)

gelismeleri dort gozle bekliyoruz kardes!

G'yi aldığımda üzerinde 4 ileri şanzıman vardı.
Ben de 80km/s hız ve üzerinde motor çok zorlanmasın, bağırmasın diye 5 ileri şanzıman taktırdım.
5. vites 4'ün üzerinde değil de 1'in altında oldu. Şimdi 1. viteste araç sanki takviyede gibi gidiyor.
Arazi için olumlu bence.

Sprinter motorunun evraklarından huylandım biraz. Başka bir yerden motor bakıyorum şimdi.

Sprinter'daki 5 silindirli 602 numaralı motorun 102hp ve 129hp gücünde 2 versiyonu var.
Aldığım motorun hangisi olduğunu nasıl ayırt edebilirim?

Teşekkürler,

Merhaba Nazım Bey,

Eğer aracınızda illa dizel motor demiyorsanız ML 320'lerin 3.200 cc V6 yeni nesil motorlardan da takabilirsiniz, hem de yeni tip motor olduğu için rahatlıkla sıralı sistem LPG takılabilir. Bizde G 230'un yanında bir tane de ML 320 var ve motor performansında çook memnununuz. 218 beygir gücünde olan aracımız şehir içinde benzinde 16lt, LPG ile 18lt/100km yakıt tüketiyor. Bu aralar bende G-serisi aracıma bu ML 320 motordan taktırıp otomatik şanzımanlı olarak kullanmak istiyorum. Bu konuyla ilgili olarak deneyimlerinizi ve maliyetleri bizimle paylaşırsanız memnun olurum. Bu konuyla ilgili olarak diğer G uzmanı abilerimizinde yardımlarını bekliyoruz.

Görüşmek dileğiyle,

Cenk

Merhaba,
şu anki defransiyelleriniz ile ml320 motorunu koysanız bile çok fazla performans alacağınızı düşünmüyorum.
460 kasa defransiyeller malesef 100 km den sonra arabayı rahatsız ediyor.

selamlar baylar, ben su siralar 6.77 dgerlerde olan on ve arka diflerin ic aksamlarini siparis ettim [ring and pinion dislileri].

takar takmaz tum bilgi ve ayrintilari sizlerle paylasacam. umarim benim cabrio rahatlaycak bir derece.

ama sunu unutmayin, 460 seri G hic bir zaman 463 serisi gibi rahat, sessiz ve konforlu olamaz.

463'un dingiller cok fark ettiriyor.

GD 300 aracımın üzerindeki 617 dizel motorun eprformansını sizinle paylaşmak istiyorum. Ankara gibi trafiği kalabalık bir ilde şehir içi kullanabilirmiyim endişesi vardı. Binek araçtan 4x4 binmek önceleri biraz tuhaf geliyordu. Mercedes G kasa araçlar, ( cross-country ) şehir içi ve off rooad performasında dizayn edildikleri için, şehir içinde problem yaşanmıyor ve rahat bir sürüş imkanı sağlıyor. Kısa iki kapılılar bu amaçlar doğrultusunda daha da iyi.
617 dizel motor gayet atak, güçlü ve hız açısından çok iyi bir performansı var. 300 dizel mercedes binekle aynı motor olduğunu söylüyor usatalar ama torklar farklı olmalı. Hız açısından 130 km/saat sürüşü yakaladığımda, herhangi bir vibrasyon da hissetmiyorum. Motor değişimi yapmak isteyenlere bu seri motoru öneririm.

selam mehmet abıö vedıgınız tum bılgıler dogru. 617 seri motor cok dayanikli ve saglam. senin G 5 vites mi abi ?

Selamlar,

Biraz sıkça fikir değiştiriyorum belki ama motor değiştirme işlemini bir kere yapacağım için ekonomi ve performans olarak en ideal olanı seçmeye çalışıyorum. Bu yüzden benzinli motor düşünmüyorum.

OM606 motoru bildiğim kadarıyla hus55 arkadaşımız kullanıyor ve bu motordan çok memnun.

Ben de OM606 taktırmayı düşünüyorum ama birkaç sorun var:

1. Şanzıman: Bu motorlar bildiğim kadarıyla hep otomatik şanzıman ile üretilmiş. Benim G'ye taktırdığım 5 ileri düz şanzıman bu motorun torku ile başedebilir mi? Yoksa motor ve otomatik şanzımanı komple alıp benim 460'a uygulamak mümkün müdür?
2. 230G ve 240GD 460 kasalarda bulunan diferansiyel oranı nedir ve acaba birbirleriyle uyumu nasıl olur?
3. OM606'nın elektronik pompası yerine hangi motorun mekanik pompasını uygulamak gerekir?

Teşekkürler,
Nazım

hus55' Alıntı:
selam mehmet abıö vedıgınız tum bılgıler dogru. 617 seri motor cok dayanikli ve saglam. senin G 5 vites mi abi ?

GG 300 ün 617 motoruyla Alman Otto, dünyayı 17 sene boyunca arıza vermeksizin gezerek bir milyon mil yapmıştı.
Şnzımanım manuel ve dört viteslidir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
aygut

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR