3,2 Mıtsubıshı mi - 4,7 Cherokee mi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan grsl06 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,778

grsl06

cj 5
Sevgili gezenbilir üyesi arkadaşlar yeni bir araç alma arafesindeyiz. fakat 2 araç arasında gelip gidiyoruz ... ekonomi performans ve parça bakımından hangi aracı tavsiye edersiniz. Hem asvalt da hemde hafif offroad da kullanım için. Öncelikle dizel mi yoksa benzin/lpg mi. Hangi motorun ömrü daha uzundur . hangisi daha az arıza yapar. vs. vs.
3,2 dıd mıtsubushi pajeromu dizel (2004 - 2006 arası)- yoksa 4,7 jeep cherokee benzin / lpg ( 1999-2001 arası)
yardım ve tavsiyelerinizi bekliyorum
şimdiden hepinize teşekkür ederim ...

Etiketler
Ynt: 3,2 Mıtsubıshı mi - 4,7 Cherokee mi

merhabalar....benim görüşüm herzaman japondan yana saglamlık bakımından bilhassa...cherokee 4.7 nin pek iyi motor oldugunu zannetmiyorum bas agrıtan cinsten diye duymuştum daha cok 4.0...5.2...5.9......en cok tutulanlar...ama dizelhele hele japonsa iyi bakıldıgında hiç bişey olma...belki tamacıklama yapamadım ama :p :p :-\ :-[

Beyaz olursa 4.7, Siyah olursa 4.7,Renk önemli değil diyorsan 3.2 ;D ;D ;D

görüntüye göre pajero dıd gibi (pajerocu olarak:smiley: 2004 2006 daha modelli bence modellinin sorunu herzaman az olur sanki...

ama bi akılda diyoki 4.7 nin motor gücü biraz kendine dogru çekiyo sanki :smiley:)))))

bana göre de WJ yani 4.7

ancak 2001 sonrası, 99 ve 2000 lerde elektrik aksamı problemli, ancak öyle söylendiği gibi 4.7 sıkıntılı bir motordur falan yok böyle bir şey, amerikanlar elektrik-elektronik konusunda zayıf olabilirler ama sözkonusu benzinli motor ise kimse ellerine su dökemez,

WJ kasa 99-04 arası üretilmiş 99-02 arası quadra track II çekiş sistemi standart , 03-04 arası quadra drive sistem ki bu yıllar arasında bu kasa yanlış bilmiyorsam en başarılı arazi aracı ünvanını aldı, vari-lok diferansiyel sistemi mevcut ve şu an üretilen WK kasada da aynı sistem görülmekte, yani aracın bir tekeri dahi yeri tutabilirse araç yürüyebilmektedir.

WJ kasa ile yıllardan beri kullanılan ZJ kasalardan da bilinen 5.2 ve 5.9 Magnum serisi motor yerini Hemi motorlara bırakmıştır, tavsiyem 2001 sonrası özellikle 2003 olması hem 235 Bg'lik V8 sesinin tadına varmak da yanında bonusu LPG ile oldukça makul değerler elde edebilirsiniz,

Mitsubishi için bilmediğim için yorum yapmıyorum, o araca verilecek paraya VX100 bence daha doğru bir seçenek gibi, görüntü olarak cok hantal ve WJ nin sportif ve ince çizgilerinin yanında pek de hoş durmuyor kasa yapısı, nereden biliyorum işyerimin hemen önüne ikisi de park ediliyor her gün, yanına da ben Discoyu parkediyorum, en yakışıklı da benim ki duruyor ama ;D

her neye karar verirseniz hayırlı olsun

dayanıklılık ve az masraf bakımından ve az yakıt bakımından yinede pajero gibi geliyor... motor gücü ve tork bakımından da mıtsubishi yabana atılacak bir araç değil gibi duruyor..motorun uzun ömrü bakımından da dizel diyen de var benzin diyende var ama benzinliye lpg takılınca ömür 5/1 de olsa kısalıyor diyende var bişey olmaz diyende var .bunada bir türlü anlam veremedim benzinli/lpg li motorun ömrümü daha uzun olur yoksa dizelin mi.?( her ikisinede zamanında bakım yapılsa).. 1 hafta 10 gün içinde çözümlemeliyim bu işi.. daha fazla bilgi lazım :S

**şu ana kadar yazan arkadaşlarada teşekkür ederim**

bu arada gönül tabiki toyota yıda çeker ama vx100 yakıt bakımından oldukça yüksek olduğu söyleyenler var ve parasıda oldukça uçuk .. 3,2 dıd ı 35 - 40 bin gibi rakamlara alabiliyoruz vx100 ise iyi bir şey alıyım desem düşük modeli 40-45 arası. yıllarca dizel araç kullandım tadı bir başka doldur mazotu devam et.. şu anda bile 4 silindir dizel motor cj 'm var 2 yıldır motorda hiç problemim olmadı ..yürüyen aksamada 1000 lira gibi masraftan sonra sorunsuz devam ediyoruz.. gönül dizel 3,2 dıd dan yana ama bakalım yorumlara görede karar vereceğim.. tşk.

Hafifde olsa off-road deyince akla hemen 4.7 geliyor ( 3,2 pajeronun yapamayacağı anlamına gelmez tabiki ) işin içine gezide girdimi kesinlikle 3,2 did kaçınılmaz oluyor.
3,2 geniş iç haçmı asfalt sürüş keyfi 4,7 le kıyaslanamaz bile direksiyonu sağa çevirin en zorlu arazide kralsınız sola cevirin asfaltta kralsınız kadran 200 km. görürsünüz.
seçım sizin tabiki amaç önemli ;)

mitsubishi parça ve servis fiyatları genellikle acımasızdır bunuda göz önünde bulundurun.
mitsubishi markasının daha doğrusu arazi araçları bölümünün bu ülkede tam oturamamasının nedeni yedek parça ve servis sorunlarıdır (fiyatlar ve bulunabilirlik) bana göre.

o konuda haklısınız ama şeroki de ondan aşşağı kalır yanı yok... geçenlerde bi konu okumuştum 4,7 benzinli şerokinin motoru 200bini zor görüyor ve motor yapımı 30 binlere kadar çıkıyor pajero 3.2 ise 500-600 binlere ulaşıyor belkide daha fazla ve 14 bin lira civarında extra 1-2 bakım masrafları dahil.. diyor lar ... . tabi kullanmadan bilinmez ama ...

bu arada arcınız vx 100 sanırım bunlarada kanımız oynuyor aslında . ama yakıt ve parça ve vergi 1-2 tiyo verseniz.. birde 99 paradolar var düşük motor tavsiyenizz.. ?

30 binlere çıkan motor yapımı????
sıfır sandık motor takmak bile onun yarısı ancak tutar mümkün değil, bir 4,7 fiyatı zaten o civarlarda, ayrıca motorun 200 binlerde bitmesi sadece hikaye bakımsız kalmadıysa tabii, bu konuda yanlış bilgilendiğinizi düşünüyorum.
sitede kullanıcıları mevcut WJ kasanın kendilerine danışın,

haklı olabilirsiniz tabi tabi ben sadece duyduğumu okuduğumu söylüyorum ... ama motor ömrü ve bakım masrafları bakımından
%70 pajero deniliyor...

anaaam ne güzel bi soru epeydir girmiyorum foruma kaçırıyoruz bunları yaw....
bu arada konu yanlış yere açılmış....

biraz jeep bölümünü kurcalarsanız sonuç bellii...

şöyle 15 kalem sarf malzemesiniz yani yedek parça listesinin fiyalarını kıyaslarsanız (tampon-balata-çamurluk-disk-hava filtresi-yağ filtresi-otomatik şanzuman filtresi....vs vs vs gibi) sonuç belli.....

3 gün sonra modifiye yapıp yükseltip büyük lastik takıyim diyecekseniz sonuç belli....

ışıkta yanınıza gelecek con con bir x5 i şöyle bir hırpalıyim diyeceksen sonuç belli....

parça beklemeden hemen ulaşayım diyeceksen sonuç belli....

WJ 4.7......yani.....
bu yanıt polimik amaçlı değildir araştırırsanız sizde bu sonuçlara ulaşabilrsiniz....

haa bunlarla ilgilenmiyorum diyorsan ne alıyosan al önemli değil zaten....saygılar....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,963
Kayıtlı Üye Sayımız
166,722
Kaydolan Son Üyemiz
maestrobd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR