Ynt: 30000-40000 Tl Arası Grand Vitara - Dacia Duster - Rav4 - Subaru Forester Arası
zeji777' Alıntı:
Tam yeni konu açıyordum senin başlığı buldum Murat abi şimdilik burda takılıp konuyu dağıtıyım sonra gerekirse yeni konu açarım
Hazır arabayı sattık, ortam tanıdık, dert yaklaşıkken şuraya ben de bir müdahil olayım. Şu başlığa XJ yi de katsaydın tam olurmuş. Ben de seçenekleri azalttım gibi 2004-2005 2.0 vitara veya 97 XJ arasındayım bunlardan birini daha elersem geriye arabayı bulmak kalıyor.
Bu arada İlhami Hocam Niva'yı bir aldığında bir sattığında memnun olursun demiştiniz, 2 gün oldu satalı aldğıma değil de sanki sattığıma biraz pişman oldum gibi
afşin inan bende aşırı derece kararsızım eğer offroad yapacak olsaydım benim için üç seçenek vardı mesela nivam varken hiçbir offroad oyununda ben yokum demedim nivayı sattık offroad bitti .... her organizyasyonda kenardan izlemek gerçekten kötü duygu baktım olmayacak kaptım fotoraf makinasını resim çekeyim bare dedim elim boş durmasın misali ama inan oda insanı tatmin etmiyor...
vitara 3 kapı 2.0 -- land cruservx80 ve kare kasa jeep xj....
kullanım amacı çok önemli kişi karekteriyle aracın bütünleşmesi gerek...
tabi yukarda söylediklerim offroad konusu...
niva genelde offroadla tanişmadır ilk aşk gibidir ve kimine göre hüsran benimgibilere göre ise yeni araç alırken eskisi niva yenisi ise yeni nivadır....
rus herzaman bir şişşe votkayla kral kızından daha zevklidir....
neyse konuyu gene getridik dayadık nivaya vallahi dertlerim deşildi....
amma çok birikmiş içmde.... ;D ;D ;D ;D ;D
bir çok marka ve model var....
daihatsu terios dan sonra aradığım şey daha geniş daha yumuşak ve daha atak bir 4x4....
sağlamlık ve sorunsuzluk konusunda tabi offroad yapmadım ama terios gerçekbir dosttu...
2 sene kullanıp sadece benzinini koyup yağını bile değişmediğim kuruş harcamadığım tek araçtır inkar edemem....
diğer yandan kışın buzda acayip güzel dirift yapıyor onun zevkide bambaşkaydı.... ;D ;D ;D
eşim şuan çocukları okula götürüp getirirken bizim benzinliğin transporteri kullanıyor..... gören
servis aracı zannedyor...
babam l200 av için kullandığından köpeği falan bindiriyo araca ;D ;D ;D biz binemiyoruz en azından çocukları bindirmiyorum
aslında deli gönül git birde amarok al koy kapıya diyor ;D ;D ;D ;D ;D sonra babam beni yatırıp kör destere ;D ile kesecek....
neyse vitara benzinlisine bindik otomatikti bende kötü bir izlenim bıraktı ilk bindiğim terios otomatikte de aynı izlenimi yaşamıştık hayal kırıklığı.... ??? ??? ???
vitarannın süspansiyonları sert transporter gibi l200 mesela çok yumuşak beşşik gibi esniyo meret....
toprak zeminde kullanamadık tabi galerideydi rica ettim bindik denedik....
arka taraf rahat değil aracın dar ve basık....
fakat dizel manuel bir vitara için herhangi birşey diyemiyeceğim
diğer yandan dustere hiç binip denemedim bile fakat fiyat ve yakıt konusu vergi konusu cabası....
sürekli bir yanım hep dustere götürüyor beni....
sonra bakıyorum vitara dizel 2008 model bir araca ortalama 48 bin tl isteniyor... aşağı veren yok...
duster 2012 modeline 44 bine veren var....
diğer bir seçenek forester dizel .... bu araçta fiyat bayağı yüksek ve hiç yakından görmediğim bir araç
kaç senedir benzinlik işletiyorum bizim bu memlekette 1 kere gözüme çarpmadı yeni kasa forester.... :-\
yani anlıyacağın benim karar aşamasında olduğum iki araç var biri vitara 1.9 did dieri duster 1.5 dci bu araçları yan yana getirip karşılaştırıp bir video ekleyende olmamış yani ;D ;D ;D
ama belki içimizde ikisinide kullanmış denemiş arkadaşlar var ise onların birebir yorumları benim için çok önemli olacak
saygılar...