4.7 ile 3.7 arasında sıkıştım kaldım....

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan darkcity2000 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,012

darkcity2000

Kamp II
Herkese selamlar,
Uzun zamandır foruma ugramıyordum 5.2 lik araç yarmasını sattıktan sonra büyük bir boşluğa düştüm, her zaman aklımın bir köşesinde kaldı, 2. araba olarak kullanmıştım şimdi yine ikinci bir araç alacağm eşim kullanacak. bütçe kısıtlı 26-28 tl yi geçmeyecek, şimdi her iki araca da bindim gerçi 3.7 kasanın 2.8 dizeline bindim bindiğim gibi indim gürültüden, ama 3.7 test etme şansım olmadı... 4.7 yide çok sayıda kullanma fırsatım oldu aslanım benim karada zorluk yok bu araç ile, diğer taraftan 3.7 kasasını da eşim çok seviyor, şehir içi manevra için sanki daha uygun gibi, arazi performasıda üst seviyelerde, yalnız lpg olacağından bagajın yarısı gümleyecek ama 2004 işte yeni ... şimdi eğrisi doğrusu ile 1999 4.7 mi yoksa 2004 3.7 mi tercih edilmeli , eksi leri artıları ile yorumlarınızı bekliyorum fiyatları aşağı yukarı eşit...

Etiketler
Ynt: 4.7 ile 3.7 arasında sıkıştım kaldım....

4.7 gerçek bir jeep görünümünde lpg koysanızda bagaj hacmi liberty ye göre daha büyük içi daha geniş yakıt tüketimi aynı olacaktır vve liberty ye göre trafikte daha çok wj kasa olduğu için parça avantajın olacaktır. ama liberty yaş olarak daha genç bu da çok önemli... vergi olarak liberty daha fazla olacaktır. liberty 3.7 indirilmiş haliyle yıllık 3600 tl vergisi var ve 11 yaşına kadar devam edecek böyle.

wj 4.7 2400 tl yıllık vergisi var ve 2013 de 1 basamakk daha düşecek vergisi...

darkcity2000' Alıntı:
Herkese selamlar,
Uzun zamandır foruma ugramıyordum 5.2 lik araç yarmasını sattıktan sonra büyük bir boşluğa düştüm, her zaman aklımın bir köşesinde kaldı, 2. araba olarak kullanmıştım şimdi yine ikinci bir araç alacağm eşim kullanacak. bütçe kısıtlı 26-28 tl yi geçmeyecek, şimdi her iki araca da bindim gerçi 3.7 kasanın 2.8 dizeline bindim bindiğim gibi indim gürültüden, ama 3.7 test etme şansım olmadı... 4.7 yide çok sayıda kullanma fırsatım oldu aslanım benim karada zorluk yok bu araç ile, diğer taraftan 3.7 kasasını da eşim çok seviyor, şehir içi manevra için sanki daha uygun gibi, arazi performasıda üst seviyelerde, yalnız lpg olacağından bagajın yarısı gümleyecek ama 2004 işte yeni ... şimdi eğrisi doğrusu ile 1999 4.7 mi yoksa 2004 3.7 mi tercih edilmeli , eksi leri artıları ile yorumlarınızı bekliyorum fiyatları aşağı yukarı eşit...

aynı soruları 2 haftadır atıp tutuyorum. Bende eşime alacam, bütçe 26-28 arası, ve tek korkum vergi eski model alıp vergidenmi kurtulayım yoksa daha genç alıp yakıta mı yükleneyim ??????

mysteriousman' Alıntı:
aynı soruları 2 haftadır atıp tutuyorum. Bende eşime alacam, bütçe 26-28 arası, ve tek korkum vergi eski model alıp vergidenmi kurtulayım yoksa daha genç alıp yakıta mı yükleneyim ??????

3.7 ile 4.7 arasında tüketim olarak dağlar kadar fark beklemeyin bence. yani vergiyi çok veririm yakıtı az yakarım olmaz bu iki araç arasında. 4.7 powertec motorlar hacmine rağmen ekonomik diye biliyorum.

mertbirincioglu' Alıntı:
3.7 ile 4.7 arasında tüketim olarak dağlar kadar fark beklemeyin bence. yani vergiyi çok veririm yakıtı az yakarım olmaz bu iki araç arasında. 4.7 powertec motorlar hacmine rağmen ekonomik diye biliyorum.

benim açıkcası modeli eski olmasın diyorum ama , dediğin gibi 4.7 ve 3.7 arasında pek fazla yakıt masrafı olacağını sanmıyorum ...

mert senin fikrin nedir bu konuda ?

mysteriousman' Alıntı:
benim açıkcası modeli eski olmasın diyorum ama , dediğin gibi 4.7 ve 3.7 arasında pek fazla yakıt masrafı olacağını sanmıyorum ...

mert senin fikrin nedir bu konuda ?

caner herkesin ihtiyacı zevki farklı bu konuda objektif olamayabilirim ama daha düşük motorlu bir araca daha fazla vergi vermek acıtır. hanım da kullansa sorun olacağını sanmam wj e de alışır. aile için wj daha geniş bastımı gider bastın mı durur yol tutuşu iyidir. tamam yaş olarak eski olabilir ama başka araçlar gibi kupa şasi ayırıp soyup komple kaporta boya yapılacak yaşına daha çoooooook var. o kadar yıl elinde kalacağını sanmam. baktın ilerde satmak istemiyorsun araziye sokma istesen wj için her türlü kit aksesuar bulman çok kolay olacaktır.

mertbirincioglu' Alıntı:
caner herkesin ihtiyacı zevki farklı bu konuda objektif olamayabilirim ama daha düşük motorlu bir araca daha fazla vergi vermek acıtır. hanım da kullansa sorun olacağını sanmam wj e de alışır. aile için wj daha geniş bastımı gider bastın mı durur yol tutuşu iyidir. tamam yaş olarak eski olabilir ama başka araçlar gibi kupa şasi ayırıp soyup komple kaporta boya yapılacak yaşına daha çoooooook var. o kadar yıl elinde kalacağını sanmam. baktın ilerde satmak istemiyorsun araziye sokma istesen wj için her türlü kit aksesuar bulman çok kolay olacaktır.

açıkcası içimi okudun desem yeridir :smiley: 2-3 yıl sonra belki elinden alırım hatunun diye düşünüyordum. Tabi bunu hep sessiz düşündüm :smiley:

mysteriousman' Alıntı:
açıkcası içimi okudun desem yeridir :smiley: 2-3 yıl sonra belki elinden alırım hatunun diye düşünüyordum. Tabi bunu hep sessiz düşündüm :smiley:

hanım okumuyorsa sorun yok burada olan burada kalır ...wj iyidir iyidir...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

SON KONULAR

Geri