4 günde Makedonya,Arnavutluk, Karadağ, Hırvatistan, Saray Bosna, Kosova

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kenanyama Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 77
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,177
Ynt: 4 günde Makedonya,Arnavutluk, Karadağ, Hırvatistan, Saray Bosna, Kosova

Latin Köprüsü
Bu köprü, Avusturya-Macaristan imparatorluğu Arşidükü Franz Ferdinant’ın: I. Dünya savaşı başlamadan önce, suikaste uğrayarak karısı ile birlikte öldürüldüğü yerdir. Olay: 28 Haziran 1914 tarihinde, köprü üzerinde, suikastçi Gavrilo Princip tarafından gerçekleştirilmiştir.
Gazi Hüsrev Bey Camii ve Kapalı Pazar Yeri
Yapı: taş binadır ve 108 metre uzunluğundaki cadde boyunca uzanır. 1542-1543 yılları arasında, Sancak Beyi Gazi Hüsrev Bey tarafından, Ragusalı ustalara yaptırılmıştır.
Cami ise: Bosnalı Müslümanların gözbebeği gibi bir yapıdır. 1531 yılında inşa edilen cami: günümüzde tüm sessizliği ve gururu ile ziyaretçilerini bekliyor. Burası: iç savaş sırasında tahrip edilmiş ve savaş sonrasında, S.Arabistan fonları ile restorasyona tabii tutulmuştur


DSC06711


DSC06712


DSC06713


DSC06714


DSC06744
 

Etiketler

Ynt: 4 günde Makedonya,Arnavutluk, Karadağ, Hırvatistan, Saray Bosna, Kosova

Güzel gezi,bilgi ve resimler.....Paylaşımınız için teşekkürler.
 

Ynt: 4 günde Makedonya,Arnavutluk, Karadağ, Hırvatistan, Saray Bosna, Kosova

Kovaçi Şehitliği
[font=]Şehitlik Başçarşı'dan yürüyerek yaklaşık 10 dakika mesafede, buradan şehir ayaklarınız altında. Şehitlikte önünde iki askerin nöbet tuttuğu mezar, hemen dikkatinizi çekecektir. Bu mezar, Bosna-Hersek'in bilge şahsiyeti Aliya İzzetbegoviç'in mezarıdır. "Vasiyetimdir, beni şehitlerimin yanına gömün. Benim yanım onların yanıdır. Beni ayrı bir yere defnetmeyin, zira benim ziyaretime gelenler onlardan da dualarını esirgemesin, mahzun kalmasınlar." diyen Aliya'ya ve tüm şehitlere bu ziyareti gerçekleştirerek dua edebilir, sonrasında Aliya'yı daha iyi tanımak için Kovaçi Şehitliği yakınındaki Aliya İzzetbegoviç Müzesini gezebilirsiniz.[/font]

IMG 0878


DSC06730


DSC06731


DSC06733


DSC06734
 





Ynt: 4 günde Makedonya,Arnavutluk, Karadağ, Hırvatistan, Saray Bosna, Kosova

Saray Bosnadan sonra Kosova ya geçerek priştineyi gezecektik. Priştineye varmamız uçak kalkış saatine yarım saat kala olduğundan gezi burada bitmiş oldu. Gezi güzergahını yani yolları işaretleyip harita olarak vermek istiyordum ama Bosna Hersek i google maps kapsamadığından mümkün olmadı. Araştırıyorum başka bir program bulursam burayada ekleyeceğim.
Başlarkende dediğim gibi panoramik şehir turları gibi bir gezi yapmış olduk.
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.Son fotoğraflar.....
Kenan YAMA

IMG 1015


IMG 1016


IMG 1017


IMG 1018


IMG 1019
 



Ynt: 4 günde Makedonya,Arnavutluk, Karadağ, Hırvatistan, Saray Bosna, Kosova

Veee Son.
İstanbul'da yemek.

DSC06750


DSC06752


DSC06760


DSC06765


DSC06768
 




Ynt: 4 günde Makedonya,Arnavutluk, Karadağ, Hırvatistan, Saray Bosna, Kosova

2003-2004'te bir yıl kadar Kosova'da kaldığımız sırada bu bölgeyi gezmiştik. Bir daha nasip olmadı ama özellikle Bosna'yı her gördüğümde içim sızlar.Paylaşımınız beni o günlere götürdü. Sağ olun.
 

Ynt: 4 Günde Makedonya,arnavutluk, Karadağ, Hırvatistan, Saray Bosna, Kosova

Teşekkür ederim Kenan bey. Ben de Balkanlar'ı gezmeyi çok istiyorum...
 

Ynt: 4 Günde Makedonya,arnavutluk, Karadağ, Hırvatistan, Saray Bosna, Kosova

Önceliği hangi ülkeye vermeli arkadaşlar? Romanya ormanları il meşhur diye biliyorum. Ama Hırvatistan ve Bosna Hersek'in de tarihi dokusu çok cezbedici?
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,457
Mesajlar
1,518,160
Kayıtlı Üye Sayımız
172,110
Kaydolan Son Üyemiz
Bukrek

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst