<div class="bbWrapper"><b>Ynt: 4 WD konumundayken geri viteste zorlanma !!! yardım....</b><br />
<br />
Dusunun ki oyle bir gucle,kuvvetli bir sekilde ileri atiliyorsunuz ama bir yandan da donmeye<br />
calisiyorsunuz.Iste bu esnada kanli canli bir insan bile zorlanir.Burada da durum aynidir.<br />
Agir devire aldiginizda ister ileri ister geri gitmeye calisirken direksiyonu tam sag yada tam<br />
sol yaptiginizda aktarma organlari kasilir.Bunun neticesinde arac gitmekte zorlanir.<br />
Cok yuklenip zorlarsaniz parca kirmaya kadar gider.Agir devirlerde direksiyonu daha az cevirip<br />
kucuk manevralarla donusleri halletmek daha dogrudur.Hemen hemen benim bildigim tum <br />
agir devirli ve yavru sanzimanli araclarda ayni durum sozkonusudur.Ancak Impreza,Quattro gibi <br />
4x4 sistemleri kullanan araclarda boyle bir sakinca yoktur.Eger daha teknik bilgiler isterseniz<br />
teknik bilgisi olan arkadaslar gorurse buraya yazarlar.Olmazsa netten teknik bilgi arastirmasi<br />
yapip daha teknolojik bilgiler edinebilirsiniz.Benim bildiklerim ancak bu kadar.<br />
Iyi aksamlar.</div>