Ynt: 4x2&4x4 NİVA
Vaktiyle bir merakla ön şaftsız 250 km kadar bir deneme sürüşüm vardı... bakınız;
http://nivatr.com/nivaForum/index.php?topic=74.30
Kesin olan bir tecrübem; Nivanın çok sessizleştiğidir. Önden gelen ses çok azaldı...
Lakin yakıt tasarrufunu bariz göremedim. Bilemiyorum yanlış-dikkatsizcemi ölçtüm, kafam karışık... çünkü ilk mesajımda belittiğim gibi
100 km'de 2 litre yakıt tasarrufundan bahsediliyor...
reis28' Alıntı:
Nvaların arazi şanzımanındaki merkezi difransiyel ön ve arka ceki sisteminin güvenli sürüş saglamasına neden olur dingil mesafeleri bir birine yakın olan agırlık merkezi yüksek olan niva iki cekerde virj güvenligini yitirir kaygan zeminde tutunması zorlaşır ben bunu cok yaşadım merkezi difi olmayan arazi aracları dik ve kaygan camurlu inişlerde sürekli yanlıyarak ve direksiyonla ugraşarak inerken niva hiç kontrolü kaybetmeden gayet güvenli bir şekilde inişi tamamlar
Peki Dursun Usta... birkaç sorum-yorumum daha var; inşallah kızdırmam
sadece sesli düşünüyorum... (zaten bir ustalığım da yok)...
-
S. Vitaralar da 4x2 seceneği var bizde niye olmasın (en azaında asfaltta, otobanda hem ön ses kesilir hem de yakıt tasarrufu olabilir)
- İnternette yabancı Niva sitelerinde bilinen, satılan bir parça bu...
- Hadi çok kötü bir yoldayız diyelim hemen 4x4'e geçerim olur biter diye geçiyor aklımdan, bakınız;
http://www.youtube.com/watch?v=XMfJb5h3Cz0
Son olarak bir zamanlar
LPG diye birşeyden haberim (iz) bile yoktu...
Sonra "yok patlar yok çatlar" diye duyduk öğrendik...
Şimdi 0 km araçlar fabrikadan LPG'li çıkıyor, hatta araç alana LPG kiti hediye eden markalar var...
Bir de
CNG (doğalgaz) yolda geliyor...
Kısacası olaya sadece Nivanın az benzin yakması için değil de böyle bir parça-modifiye dünyada-piyasada varsa (ki sanırım
Ruslar üretmiş) bizde en azından
"haberdar olalım" bilelim-deneyelim... gene dileyen taksın-dileyen takmasın...
Bugün Erzurum'da Lada servis-bayisine böyle bir parça varmış diyorum... haberleri bile yok (yada cevap ble vermeye gerek duyulmadı, bilemiyorum)... en azaından bir soralım-araştıralım, ya da "olmaz öyle şey" kardeşim deseler bari...
Şimdiden tşk...