Ynt: 4x4 araç seçimi
Anladığım kadarıyla bir freelanderla hafifde olsa off road a girmektense Subaru hafif hatta biraz üzerinde offroad a girebilmektedir, doğru mu?
Tofas kartalla da hafif te olsa off road yapılır, orası burası kırılırsa freelanderdan çok daha ucuza tamir edilir. Bunlara bu kadar takılmayın size lazım olan aracın profilini düşünün ona göre karar verin. Yani önce ihtiyacı belirleyin ondan sonra ona uygun araca bakarsınız..
Sadece altı yüksek bir araç mı istiyorsunuz? Onlardan çok var. Fiat doblo bile olur. Ya da ford transit minibüs.
Ayrıca kaygan zeminde biraz huzurlu olayım öyle her ufak tefek çamur birikintisine girmekten korkmayayım ama asıl istediğim işten eve gidebileceğim güvenli bir araç mı diyorsunuz? Size Honda crv, toyota rav4 türünden birşey lazım. Vergisi düşük olsun bu önemli diyorsanız daihatsu terios ta olur. Bunlardan birinin direksiyonunu eşinize verdiniz mi gözünüz arkada kalmaz, yabancılık çekmez.
Arada bir yüksek eğimli yerlere aracı süreyim derin karlara haldur huldur gireyim çocuklar gibi eğleneyim mi diyorsunuz? Size arazi şanzımanı (low range) olan bir araç lazım. Bknz: Yeni nesil suzuki vitara (5 kapılı 2.0 lt motorlu olan, 3 kapılı 1.6 lt motorlu olanda low range yok, ama onunla da güzel piknik yapılır işten eve gidilir, vergisi/yakıtı vs de corolla kadar, ama yukarı doğru eğimli bozuk yollarda düz vites biraz balata yer, 1.6 motora otomatik vites koymamışlar...)
Biraz da karizması olsun dikkat çeksin? Subaru forester iyi görünüyor (low range var mı bilmiyorum subaru sahipleri zaten açıklamıştır konuyu herhalde) Toyota land cruiser vx100 de bu kategoride güzel.
Orasını burasını modifiye edicem off road yarışlarına mı giricem diyorsunuz? modifiye imkanı yüksek araçlara bakın. Eski kasa suzuki vitara, Jeep, land cruiser vx80, land rover defender ve discovery size göre.
Avcılık? O zaman size bir pickup lazım.
Sanayideki ustalarla ahpap olayım çok para harcıyayım bu şekilde sosyalleşeyim mı diyorsunuz? Bunu freelanderla başarabilenler var, ama herkes o kadar şanslı/şanssız olacak diye bir kaide yok. Bakımlı bir araca denk gelirseniz freelanderla da sorunsuz bir hayatınız olabilir.
Şahsi fikrim budur, %100 doğruluk garantisi yoktur, bu konular yoruma ve kişisel tercihe açıktır, hepsi külliyen yalan bile olabilir, sonra size güvenip bu aracı aldım ama beni tatmin etmedi demeyin