4x4 Araçların Hız Limitleri ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bberksan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 50,285

bberksan

Kamp II
Arkadaslar
Motosikletlerin hız limitlerini araştırıken 4x4 arazi taşıtlarının da aynı kategoride olduğun gördüm. Araştırma yaptığım yer http://www.trafik.gov.tr/mevzuat/karayollari_trafik_yonetmeligi_s.asp 4.bölümde sehir disinda 70 , otobanda 80 diyor. Halbuki 4x4'lerde durum düzeldi diye duymustum. Hatta Fatih Altayli'nin bir yazısı mı ne çıkmış onun üzerine bir genelde yayınlanmış ve durum düzelmiş 4x4'ler de otomobillerle aynı sürate getirilmiş düye duydum bu doğrumu?

Etiketler
Ynt: 4x4 Araçların Hız Limitleri ?..

valla doğrumu değilmi bilmiyorum ama benim gördüğüm hatta benim de yaptığım bişey motosikletler 200km nin üzerinde süratle gidiyor bişey olmuyor 4x4 lerede bişey olmaz diye düşünüyorum

ARAÇ CİNSİ
YERLEŞİM YERİ İÇİNDE
YERLEŞİM YERİ DIŞINDA
OTOYOLDA

Otomobil, M1, M1G (Değişik: RG-05/07/2003-25159)

50
90
120

Otobüs,

50
80
100

Minibüs, kamyon, kamyonet ve N1G sınıfı araçlarda (Değişik: RG-26/09/2003-25241)

50
80
90

Arazi taşıtlarında ve motosikletlerde,

50
70
80

G Sınıfı - Arazi Taşıtları
N1 sınıfı araçlardan azami kütlesi 2 tonu aşmayanlar ve M1 sınıfındaki motorlu araçlar, en az bir ön dingili ve en az bir arka dingili eşzamanlı tahrikli olarak tasarlanmış, bir dingilinin tahriki ayrılabilen araçlar dahil ve en az bir diferansiyel kilit mekanizması veya buna benzer işlevde en az bir mekanizması varsa ve tek araç için hesaplanan % 30’luk bir eğimi tırmanabiliyorsa, arazi tipi araç olarak kabul edilir.N1 sınıfı araçlardan azami kütlesi 2 tonu aşanlar ile N2, N3, M2 ve M3 sınıfı araçların arazi taşıtı sayılabilmesi için Motorlu Araçlar ve Römorkları Tip Onayı Yönetmeliğindeki şartları taşıması gerekmektedir.

M1 Sınıfı: Yolcu taşımasında kullanılan ve sürücü dahil en fazla 9 oturma yeri olan motorlu araçtır.

N1 Sınıfı: Yük taşımasında kullanılan ve azami ağırlığı 3.5 tonu aşmayan motorlu araçtır.
Arazi Taşıtı: Karayollarında yolcu veya yük taşıyabilecek şekilde imal edilmiş olmakla beraber bütün tekerlekleri motordan güç alan veya alabilen motorlu araçtır.

Vallahi yaşar hocam bir sonuca varamadım ben. ???  Benim araç hilux hem yük taşır, hem yolcu, hem dif. kilidi var, hemde %30 eğimi tırmanır. İki arada bir derede kaldık yani... :D

Muhim olan ruhsatta yazan. Eger arazi tasiti yaziyor ise otobanda bile 80'i gecemiyorsun u yazanlar dogru ise.
motorlarin 200 hatta 300'e ciktigi dogru ama ben 89 km surat ile sehirler arasi yolda ceza yedim hem de hiz limitini %20den fazla astigim icin 2.kademeden. Ayni sekilde ayni yerde bir arazi araci de 89'la 2.kademeden ceza yiyebilir yani?
Ben esasinda bu kanunun 4x4'ler lehine FAtih Altayli'nin yazisindan sonra degistigini duymudstum. Ama su an goruyorum ki degismemis. Cag disi zihniyet devam ediyor

Ben de transporterle sabahın köründe konya ovasında giderken nereden bilebilirdim ki transporter kamyonet miş ve nereden bilirdim ki 80 le gitmesi gerekirmiş ama meret basınca 165 yapmış :D şimdi hatırlamıyorum 2 ile mi 3 le mi çarptılar yazdılar cezayı (yazan elleri dert görmesin haketmiştim)

Merhaba,

Konu başlığından biraz sapacak ama...Bir 657 emeklisi olarak hız, nedeniyle yiyeceğim cezadan çok korkarım. Bir depo mazot bedeli kadar ceza!... Yaklaşık 600-700 km yapabileceğim bir miktar. Benim için yüksek bir meblağ.

Hız limitlerinin %10 fazlası için ceza uygulaması olmuyor değil mi?

Cavid Sezen

gezmen' Alıntı:
Merhaba,

Konu başlığından biraz sapacak ama...Bir 657 emeklisi olarak hız, nedeniyle yiyeceğim cezadan çok korkarım. Bir depo mazot bedeli kadar ceza!... Yaklaşık 600-700 km yapabileceğim bir miktar. Benim için yüksek bir meblağ.

Hız limitlerinin %10 fazlası için ceza uygulaması olmuyor değil mi?

Cavid Sezen

Evet 99dan sonra yazıyorlar ama maraş afşin polisi onun da kolayını bulmuş dik bir yokuşun altına radarı gece karanlığında kurup bekliyorlar ve hız limitini 2 km 3 km geçtiniz diye ceza yazıyorlar. Bizzat benim başıma geldi geçen yaz hatırlamışken bu fikri düşünen zeki ve çevik arkadaşı bir kere daha saygıyla anayım dedim.

ben kendim bizzat yaşadım bu olayı yıl 1989 kulandıgım arazi aracı pajero kısa şase bursa izmir arası gecmiş zamn tam yerini hatırlamıyorum yolda radar var ben tabi radarı fark ediyorum hızımı 90 km sabitliyorum ilerde beni ceviriyorlar bey fendi hız sınırını aştınız bendeki cevap nasıl olur ben hiç 90 sanı gecmedimki memurlar pişmiş kele vaziyeti bu arazi aracı hız limiti 70km yüzde on opsiyonu var hadi 77 km siz 90 sanla gidiyorsunuz ve akabinde ceza ben bu şekilde ögrenmiştim arazi araclarının hız sınırını

2 tondan agır olanlar arazi aracı sayılmıyormu yav

Ynt: 4x4 Araçlar?n H?z Limitleri ?..

Trafik ceza yazmak istedikten sonra ceza yazacak sebeb bulur.
Izmirde aracinda zincir bulundurmuyor diye arkadas ceza yemisti :smiley:
Ne yazikki durum bu. Hangi kamyon radara yakanmis? Hangi otobusun radara yakandigini gordunuz.
Takmislar teker farki diye. Tekerleri buyuk ya km saati fazla gosterirmis. :smiley: uretici bunu dusunmedi sanki.
Ozellikle kamyonlarin takometresi 10 km dusuk gosterir.

yani şimdi en son durum nedir . 70 ve 80 km mi en fazla . bu durumun en son şeklini bilen biri yokmudur. ?
bir de yurtdışında ki uygulama nedir. farkklımıdır?
ben de baktım biraz ama eski tas eski hamam gibi geldi bana.. belki güncel şeyler de vardır. son şeklini bu sitede öğrenip herkese duyurursak site önemli bir vazife yapmış olur. burda epey çok insan var arazi taşıtı kullanan.

bu sene baya uzun yol yaptim, radar olan yerlerde de binek otolarin hiz limitlerinde kullandim hic durdurulmadim. sanslimiyim bu yuzdenmi bilmiyorum

ben de binek arabası limitlerin de kullandım . ben de durdurulmadım ama bilmemiz lazım. malum kriz var. aniden maliyeye para lazım olurda akıllarına gelirse bi genelgeyle bizim hız limitleri uygulaması baya bi kaynak sağlar.:smiley:

bu habere sevindim benim ruhsatta M1G yazıyor demekki binek arablarla yarışmaya devam edebilirim :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,035
Kayıtlı Üye Sayımız
166,779
Kaydolan Son Üyemiz
irfan_211

SON KONULAR

Geri