4x4 Hakkında Destek Lazım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan salidogan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,196

salidogan

Yeni Üye
Yer
Çankaya / ANKARA
Web
www.seyirmedya.com.tr
Merhaba arkadaşlar,
15-17.000 civarında bir nakit param var. 4x4 offroad donanımlı, tam donanımlı olmasına gerek yok. Zamanla bende tamamlayabilirim eksiklerini. Bu şekilde bir araç arıyorum. Aynı zamanda bu araç günlük kullanacağım araç olacağı için, yakıt tüketimi çok yüksek olmamalı ( 60-70krş gibi olmamalı ) . Ayda en az 1 kere 1000km civarında şehir dışı kullaacağım için yakıt biraz önemli açıkçası :smiley: Satarken sıkıntı çıkarmayacak bir araç arıyorım. Aslına bakılırsa çok şey istiyormuşum gibi bir his oldu bende ama umarım bu şekilde bir araç önerebilirsiniz. İlginiz için şimdiden hepinize teker teker teşekkür ederim.

Etiketler
araç
Ynt: 4x4 Hakkında Destek Lazım

Lada ile uzun yol yapamazsiniz cok yorar ,defender da yorar ama lada dan daha iyidir.15-17 arasi size tavsiyem suziki jimny veya samurai olacaktir.mitsubishi pinin tarzi araclara bakabilirsiniz uzun yol ve yakiti iyidir.suziki vitara da iyi bir secim olabilir sizin icin.onun disinda jeep xj veya zj bakabilirsiniz kismetinize cok masrafli da olabilir cok cok iyi arastirmak baktirmak lazim.cok zor bir ihtimal ama butcenize gore denk getirebilirsiniz.illa jip degilde pickup derseniz mitsubishi-nissan-toyota grubuna bakabilirsiniz.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pick-up ile sehir ici problem oluyor bildigim kadari ile ticari muhabbetinden. Aklimda lada vardi acikcasi cok mu skintili ladalar?
Birde opel Fronteralar nasil? 3 kapi 2.0 veya 2.2 5 kapi 3.2 lerin yakiti cok diye biliyorum.

Hem Offroad yapsın hem uzun yol yapsın hem de 60 krş dan az yaksın hem de fiyatı 17000 i geçmesin bence imkansız.
Offroad donanımlı araçla ayda 1000 km uzun yol yapacaksanız Discovery Tarzı araç almalısınız o da 17000 e olmaz.
Frontera Offroad donanımlı hem de temiz olursa o fiyata olmaz. Hadi oldu Bakım maliyeti Yüksel olur parçaları zor bulunabilir.
Sizin dediklerinize en yakın Oğuzhan ın dediği gibi Suzuki olabilir. O da bence 17000 liralık Suzuki den çok hayır gelmez.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Agir offroad yapmasina gerek yok acikcasi. Ilk mesajimdada dedigim gibi tam donanimli olmasina gerek yok. Fronteralar nasildir? Donanimsiz hali ile 10-20bin tl araliginda bir hayli mevcut. 2.0 3k seklinde bir frontera alsam is gorur mu peki?

Bu fiyata alabileceğin tek araç var. Nissan Terrano 2.4 benzin+lpgli. Bunun haricinde hiçbir araca bakma, bu bütçe ve aradığın özelliklere başka araç yok.

tenekekutu' Alıntı:
Bu fiyata alabileceğin tek araç var. Nissan Terrano 2.4 benzin+lpgli. Bunun haricinde hiçbir araca bakma, bu bütçe ve aradığın özelliklere başka araç yok.
Fiyat araligini acmak istemiyorum acikcasi. Simdiye kadar hep guclu motor binek araclar kullandim. Orn; 2.4 honda accord gibi. Bu yuzden araligi biraz dusuk tutuyorum. Keyif alamazsam hemen gozden cikarabileyim. Bu yuzden butceyi hemen hemen 2ye boldum diyebilirim.

LG D-855 G3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

O kadarını bilemem tabi, bütçe sizin bütçeniz. Yalnız forumda uzun süredir herkes imkansız aracın peşinde koşuyor,herkes tavsiye istiyor ama tavsiyelere genelde pek kulak asılmıyor sonra bakıyoruz hiç alakasız bir araç alınmış. 4x4 pazarı zaten dar ,bu kadar çok kriter ile de araç almak daha da zor.

O fiyata aldığınız aracı hemen gözden çıkaramazsınız,satışınız tamamen şansa bağlı ilerler.O bütçedeki ikinci el 4x4 satışlarında referans birinci önemdedir. Nissan 2.4 bu kritere uymadığı için tavsiye edebileceğim araç maalesef yok.

Evet forum sitelerinden istenen tavsiyeler ve uyum durumunu biliyorum ne yazik ki. sizde haklisiniz. Dogru duzgun keyif alinacak bir 4x4 icin nasil bir butce olmasi lazim. Citayi ne kadar yukseltmem gerekli? Misal; 2000-2004 arasi 2.7crd jeep grandcheroke nasildir? Piyasasi belli ama verimliligi ve satisi

Jeepin en çok tutulan modeli, Mercedes motor ve şanzıman var haliyle servisi ve yedek parçası bol,anlayan ustası da tabi. Bütçe varsa Türkiye şartlarında alınabilecek en mantıklı ( aslında mantıksız ama bizim ülkemizin şartları böyle maalesef, mantıklısı ne derseniz f/p olara benzin+lpgli 4.7 ) Jeep.

Çevrende servis veya usta varsa Subaru modellerine bak derim. Honda 2.4 kullanan birine Subaru daha iyi gider. Mitsubishi Outlander modeline de bakabilirsin ama biraz yakar o araçlar ama hakkını da verir.

4.7 hic aklimdan gecmiyor acikcasi. Vergi konusu cok problem sirket uzerine olacagi icin ama yakit konusu cok ciddi bir etken. 2.7crd 163hp. Uzerine yapilacak costum yazilim ile ortalama 200 hp gibi bir guc uretebilir. Aklima yatti acikcasi. Cok tesekkur ederim. Yazilim vb ihtiyac olursa daha onceki araclarimdan tecrubeliyim paylasabilirim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,162
Kayıtlı Üye Sayımız
167,057
Kaydolan Son Üyemiz
R.KICIR

Çevrimiçi üyeler