4x4 Heveslisi Bir Üyeye Tavsiyeleriniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan muratacuner Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,828

muratacuner

Ana Kamp
Selamlar...
lafı fazla uzatmadan ustalara kısaca bir tavsiye sorusu:
20-25 bin tl aralığında acilen(planımı geciktirme sabrım yok :smiley:... ) bir jeep almak istiyorum...
freelander tek hedefimken bu sitede okumalarım sonucu galiba başka marka ve model olacak...
öncelikler:
1-terrano2
2-crv
3-discovery
fikirlerinize ihtiyacım var,önerileriniz lütfen...
şimdiden çk teşekkürler...

Etiketler
Ynt: 4x4 Heveslisi Bir Üyeye Tavsiyeleriniz

Selam hoşgeldiniz

4x4 le ne yapmayı planlıyorsunuz , nasıl kullanıcaksınız?

doğa fotoğrafçılığı yapıyorum sadece hafta sonları çok engebeli olmayan bir arazi yapıyorum esas şehir içi yılda 1-2 kezde uzun yol planlarım var...

Bende Fotoğrafçıyım :smiley:

öncelikle eğer 1. köprüyü kullanmak zorunda değilseniz ve ağır off road yapmayacaksanız dizel 4x4 kamyonetlere bir bakın. Toyota, nissan gibi. bu araçlar hafif arazi kullanımında yeterli, uzun yollardada benzinli araçlara göre ekonomikler. Japon araçları olursa sorunlarıda nispeten daha az.

bundan sonraki seçenek suzuki vitara. 1.6 motorlu oldukları için az yakarlar diğer benzinli araçlara göre, off roadda başarılı ve masrafsızdır, uzun yolda 90-100 giderseniz yeterlidir.

30 000 lere çıkarsanız dizel discovery2 TD5 alabilirsiniz, ama bir köşedede hep olası masraflar için para olması gerekir. Ne yapacağı belli olmayan bir makinedir.

v8 benzinli bir araç alıp lpg ile kullanıp ,kilometrede 40-50 krş yakıtı göze alırsanız discovery 1 ler 15-20 arası, discovery 2 ler 20-25 arası.

yaşına önem vermem, iri bir araç olsun dizel olsun derseniz toyota bj60 kasalara bakabilirsiniz.

:smiley: buradaki ilk diyaloğum bir fotoğrafçı olması ayrıca sevindirdi...
şu an satmakta olduğum bir 1.6 jlx im var 90 model hiç fena değil aslında işimi görüyor fakat,biraz birikim yapınca insanoğlu işte )
önerilerinizi aldım,şu an terrano var aklımda ama hiç bilgim yok,yada discovery endamını seviyorum bu aracın benim tarzım da acaba diyorum;
endamı iyi olanın sorunlarıda endamlımı olur?
çok teşekkürler...

muratacuner' Alıntı:
:smiley: buradaki ilk diyaloğum bir fotoğrafçı olması ayrıca sevindirdi...
şu an satmakta olduğum bir 1.6 jlx im var 90 model hiç fena değil aslında işimi görüyor fakat,biraz birikim yapınca insanoğlu işte )
önerilerinizi aldım,şu an terrano var aklımda ama hiç bilgim yok,yada discovery endamını seviyorum bu aracın benim tarzım da acaba diyorum;
endamı iyi olanın sorunlarıda endamlımı olur?
çok teşekkürler...

endamı iyi olanın yakıtı fazla olur, japon olmayan araçların genel olarak sorunu fazla olur, gülü seven dikenine katlanıcaksa ikisindede mesele yoktur sizi mutlu eder.

Arazi vitesi lazım değilsde rav4 te olur. Zaten crv öncelikli tercihler arasında olduğuna göre galiba lazım değil. Uygun lastiklerle çamura girer çıkarsınız sorun çıkmaz. Çekiş sistemi sürekli 4x4 ve ön arka eşit dağıtıyor crv gibi iş işten geçtikten sonra değil.

Aslında light bir jeep istemiyorum,olumsuz yol şartlarının üstesinden gelebilecek ve arazi tarzı görünümlü (şehir çocuğu değil) :smiley:
bir model olmalı..aklım haala frelanderda ve neden olumsuz bakıldığını çözemiyorum..
terrano hakkında hiç yorum bulamadım mesala?
bir arladaşım cheroke dedi ama parama uygunları 96-97 model ??
yardımlarınızı bekliyorum...

bu iş biraz ekmek köfte ve yapacağın harekete bağlı şehirli tipi yanıltabilir millet taksilerle nerelere giriyor.

Aslında light bir jeep istemiyorum,olumsuz yol şartlarının üstesinden gelebilecek ve arazi tarzı görünümlü (şehir çocuğu değil) Smiley
bir model olmalı..aklım haala frelanderda ve neden olumsuz bakıldığını çözemiyorum..
Freelander jip değil rav4 ve crv gibi suv/crossover. Yani sizin tabirinizle 'light jeep'. İhtiyacınız böyle bir araçsa mesele yok ama arıza istatistiği açısından rav4 ya da crv çok daha az başınızı ağrıtır. Yol tutuş açısından bu kategorideki araçlar hemen hemen binek araçlar kadar iyidir, özellikle rav4 gibi arka süspansiyonu da çift salıncak olanlar (Galiba crv de öyle). Uzun yola uygun. Arazi performansı ise 'idare eder'. Arazi şanzımanının olmayışı bazen eksikliğini hissettiriyor, özellikle derin çukurlara fazla bulaşmamanızı gerektiriyor. Kullanım amacınıza bağlı olarak daha arazi odaklı bir jip gerekli olabilir, olmayabilir de.

terrano hakkında hiç yorum bulamadım mesala?

Galiba terrano kullanan hiçkimse henüz bu konuyu okumadı.

bir arladaşım cheroke dedi ama parama uygunları 96-97 model ??
yardımlarınızı bekliyorum...

Şanzıman ve yürüyen aksam sorunları çıkardığı söyleniyor. Aslında bunlar tüm araçlarda olabilecek şeyler ama tabi alette 8 silindir motor olunca ve arazi aracı gibi kullanılınca arıza ihtimali artıyor doğal olarak.

alın bir grand cherokee yani zj bakın keyfinize, saydığınız araçlarıda arkaya bağlayın 4 arkada sizin arabada gidersiniz zaten...
nedenleri o kadar çok ki, biraz cherokee sayflarını kurcalayın sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırız....

Valla levent bey ben çok seviyorum bu araçları fakat bu gün arkadaşların hepsi bana sen delimisin dedi :smiley:))
biraz soğuyup daha light jeeplere yöneldim fakat içimdeki deli bana durmadan 96/5,2 nin fotoğrafını açtırıyor :smiley:
şu ana cheroke sayfasındayım zaten biraz vergileri birazda yakıt sarfiyatı kolumdan tutuyor yoksa yarın bitirecem işini !...

muratacuner' Alıntı:
Valla levent bey ben çok seviyorum bu araçları fakat bu gün arkadaşların hepsi bana sen delimisin dedi :smiley:))
biraz soğuyup daha light jeeplere yöneldim fakat içimdeki deli bana durmadan 96/5,2 nin fotoğrafını açtırıyor :smiley:
şu ana cheroke sayfasındayım zaten biraz vergileri birazda yakıt sarfiyatı kolumdan tutuyor yoksa yarın bitirecem işini !...

vergisi kaç para olsa alırdınız, yada kaç para vergisi olan bir araç sizin alınabilir listenizde?
kaç lira yak sa alırdınız?

sorum şu siz ve size delimisin diyen arkadaşlarınızdan kaç kişi bu araçla 1000km ve daha fazla yol yaptı ki yakıt hakkında net fikir sahibi oldu? yaktını hangi araçla kıyaslıyorsunuz? şahin doğan kaç lira yakar biliyormusunuz?
bunlar sert sorular falan değil aman yanlış anlamayın bu arada?

ben aracımı alırken 1000lira yaksın diye aldım, hatta modifikasyonlarımla ve kullanım tarzımla yaktırdım da zaman zaman.
ama normal kullanımlarda normal bir zj iyi bir lpg sistemi ve iyi bir bakımlı haliyle 220-250kr yakıyor uzun yolda, bu yakıtı diğer araçlarla kıyaslayın...
şehir içinde 400-450 krş yakıyor, e çok normal bu da....

şimdi farklı bir yerden bakalım...
x araç diyelim 200krş yakıyor ama karşılığında zj 300 krş yakıyor, birinden hiç keyif alamıyorsunuz diğerinden inmek istemiyorsunuz!!!!!
vergisi de 96 ların 400tl civarında...
x araç 200tl vergisi zj 400 tl...
konulara bakarken nerden baktığınız önemli...
ben aracı alırken stılmazsa satılmasın yakarsa yaksın, 8 silindir araca binicem diye aldım, bu güne kadar 50 nin üstünde aracım oldu en kolay sattığım araçlar zj ve wj lerdi...
jeep in bana plaket vermesi lazım valla...ne satış yapıyorum ama...

muratacuner' Alıntı:

cesareti olmayan hayattan haz almaktan korkan insanların sözleri bunlar
bence tabii...
kulak asmayın, yaktıgını vergisini geçin şunu düşünün
keşke diyerek yaşayabiliyor musunuz?
üç günlük dünya ne için mücadele ediyoruz. imkanınız varsa işletim maliyetini karşılayabiliyorsanız neden almıyorsunuz?
boşverin konuşsunlar yiğit namı ile anılır derler :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,920
Kayıtlı Üye Sayımız
166,948
Kaydolan Son Üyemiz
neyzenx

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR