4x4 Heveslisi Bir Üyeye Tavsiyeleriniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan muratacuner Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,832
Ynt: 4x4 Heveslisi Bir Üyeye Tavsiyeleriniz

Kürşat Bey, benim araçta lastik sesi fazla girmiyor kabine o yüzden ses konusunda bir fark algılayamadım. Lastikleri sattiğim diğer arkadaş da fazla fark görmemiş. Tüketime gelince, lastikler HT lastiklere göre daha ağır kauçuktan, asfaltta 8,5lt olan tüketim 9,5lt seviyesine çıktı.

Etiketler

olasiliksiz' Alıntı:
Bir ara ben de AT lastik düşünüyorum ama aslında pek ihtiyacım olmadığı için ve fren mesafesini uzatıp yakıt tütetimini de arttırma ihtimali olduğundan pek acelem yok :D
(Bahar ayları gelip de yağmurlu bir günde çamura saplandığımda bu "aslında pek ihtiyacım yok" cümlesini hatırlamam umarım :D Pek ihtiyacım yok dediğim aslında bu jip değil miydi ki?! deyip ufaktan dalıyorum çamurlu yollara..)
Size lastikle ilgili bir anımı anlatayım :smiley:
Geçen sene aracı yeni aldığımda ilk heyecanla bir Sülüklü Göl ve Sünnet Gölü gezisi yapalım dedik. Sülüklü Göl'de, eşimin itirazlarına rağmen, resim çekmek için aracı patikadan gölün kenarına indirdik ve daha inerken çıkışın sorunlu olacağını anladım.
Patika ıslak yaprak kaplı, altı da vıcık değil ama kaygan bir çamur. Çıkışta (resimdeki hafif eğimli yol) yapraklar lastiğe yapıştı, sanki buz üstünde gibi aracıın arkası sağa kayıyor, ağaçlara çarpıp ezilecek arkası. 4L falan kâr etmiyor, araç milim tırmanmıyor. O zamanlar tam olarak ne işe yaradığını bilmediğimden arka diff lock aklıma gelmedi, acaba onu devreye soksam nasıl olurdu bilmiyorum ???
Hava kararmaya yakın, ben acemiyim eşim ve arkadaşlar falan korktu, bende de hafif panik :eek: Vinç falan olsa bir ağaca bağlayıp çekicem. Neyse, çevreden de halimizi gören insanlar geldi, yardımları ile aracı ağaçlara çarpmadan geri alıp farklı bir rotadan çıktık, bu arada ben de utanç içindeyim :-[
Bu deneyim bana uygun olmayan lastiğin nelere yol açabileceğini gösterdi. Araç üzerinde Bridgestone Blizzak marka kar lastikleri vardı. Hepsinden ötesi bu olay eşimin off-road'a karşı bakış açısını 180 derece değiştirdi maalesef :(
Bu resimler o günün tatlı bir hatırasıdır :smiley:
suluklugol9.jpg
suluklugol3.jpg

Geçmiş olsun, ben de geçen sene bahar aylarında bridgestore dmz3 (kış lastiği) ile az kalsın batıyordum çamurlu biryerlerde. Tabi yaprak kaplı yüzeyin aksine normal çamurlu yollarda direksiyon hakimiyetini kaybetme noktasına aniden gelinmediği için erken uyarıyı alıp geri döndük :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,950
Kayıtlı Üye Sayımız
166,953
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR