Ynt: 4x4 Heveslisi Bir Üyeye Tavsiyeleriniz
olasiliksiz' Alıntı:
Bir ara ben de AT lastik düşünüyorum ama aslında pek ihtiyacım olmadığı için ve fren mesafesini uzatıp yakıt tütetimini de arttırma ihtimali olduğundan pek acelem yok

(Bahar ayları gelip de yağmurlu bir günde çamura saplandığımda bu "aslında pek ihtiyacım yok" cümlesini hatırlamam umarım

Pek ihtiyacım yok dediğim aslında bu jip değil miydi ki?! deyip ufaktan dalıyorum çamurlu yollara..)
Size lastikle ilgili bir anımı anlatayım

Geçen sene aracı yeni aldığımda ilk heyecanla bir Sülüklü Göl ve Sünnet Gölü gezisi yapalım dedik. Sülüklü Göl'de, eşimin itirazlarına rağmen, resim çekmek için aracı patikadan gölün kenarına indirdik ve daha inerken çıkışın sorunlu olacağını anladım.
Patika ıslak yaprak kaplı, altı da vıcık değil ama kaygan bir çamur. Çıkışta (resimdeki hafif eğimli yol) yapraklar lastiğe yapıştı, sanki buz üstünde gibi aracıın arkası sağa kayıyor, ağaçlara çarpıp ezilecek arkası. 4L falan kâr etmiyor, araç milim tırmanmıyor. O zamanlar tam olarak ne işe yaradığını bilmediğimden arka diff lock aklıma gelmedi, acaba onu devreye soksam nasıl olurdu bilmiyorum ???
Hava kararmaya yakın, ben acemiyim eşim ve arkadaşlar falan korktu, bende de hafif panik

Vinç falan olsa bir ağaca bağlayıp çekicem. Neyse, çevreden de halimizi gören insanlar geldi, yardımları ile aracı ağaçlara çarpmadan geri alıp farklı bir rotadan çıktık, bu arada ben de utanç içindeyim :-[
Bu deneyim bana uygun olmayan lastiğin nelere yol açabileceğini gösterdi. Araç üzerinde Bridgestone Blizzak marka kar lastikleri vardı. Hepsinden ötesi bu olay eşimin off-road'a karşı bakış açısını 180 derece değiştirdi maalesef

Bu resimler o günün tatlı bir hatırasıdır