4X4 İcin Marka Öneriniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jadeit Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 71
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,938

jadeit

Ana Kamp
Yer
ANKARA
Merhabalar
Aşağıda saydığım talepleri karşılayabilecek özellkde hangi aracı önerirsiniz? Eğer yardımcı olursanız sevinirim. Neredeyse tüm başlıkları okudum ama sanki bir taraftarcılık söz konusu çünkü tam vitaraya karar veriyorum nissan sayfası bir karşı manevra yapıyor ardından jeep aksini söylüyor kafam karıştı açıkçası:smiley:
1-15000 - 20000 TL arası
2- Yakıt tüketimi makul düzeyde
3- Vergisi uygun
4- Kırıp dökülebilir ve sanayiye girdiğimde de çok masraf çıkartmayan
5- Arazide yolda bırakmayan güvenebileceğim.
6- Genellikle arazi için düşünülebilecek
7- Estetik kaygım yok ama azcık da estetik olsun

Şimdiden çok teşekkürler
Selamlar herkese

Etiketler
Ynt: 4X4 İcin Marka Öneriniz

Suzuki bu yazdıklarınıza bakınca en ideal çözüm, yakıt tasarrufu istiyorsanız 1.6 motor offroad yapıcam güç istiyorum derseniz 2.0 motor .
Dizel istiyorsanız land rover freelander td4 lerin temizleride düşünülebilir ama suzuki ler kadar arazide iyi iş yapmazlar.

daha sert off road yapicam derseniz seçenekler değişebilir.

jadeit' Alıntı:
Merhabalar
Aşağıda saydığım talepleri karşılayabilecek özellkde hangi aracı önerirsiniz?

siz jeepden bahsediyorsunuz :smiley: ...
sadece off road deseydiniz defender derim
arada uzun yol'da yaparım diyorsanız discovery derim
80km/h'yi geçmem , görünümüylede işim olmaz derseniz vitara derim
parça ve yakıt derdim olmaz param çok derseniz tahoe veya durango derim

ama sizin saydıklarınız JEEP'i anlatıyor :smiley: zj kasa sahibiyim , şiddetle 4.0 wj kasa öneririm ...

1-15000 - 20000 TL arası
2- Yakıt tüketimi makul düzeyde
3- Vergisi uygun
4- Kırıp dökülebilir ve sanayiye girdiğimde de çok masraf çıkartmayan
5- Arazide yolda bırakmayan güvenebileceğim.
6- Genellikle arazi için düşünülebilecek
7- Estetik kaygım yok ama azcık da estetik olsun

Bunları en fazla karşılayan Suzuki dir. Jeep Meep Land Mand bunların çoğunu karşılamaz.

Bence beğendiğimizi değil talebe uygun aracı önermek lazım. Ne de olsa yardım isteyen parasını harcayacak. 15.000-20.000 e jeep alıp modifiye etmek mümkün mü? Jeep lerin vergisi makul mü? yakıt tüketimi uygun mu? Ya da Land Rover lar bunları karşılar mı?

Arkadaşlar öncelikle bilgiler için çok teşekkür ederim ancak öyle sert offroad yapmayı düşünmüyorum ama zaman ne gösterir bilemem.
Suzukinin yıl bazında iyi serilerileri var mıdır?
Jeep de çok düşündüm ancak daha masraflı olacağı kanısındayım.

Jeep,Land Rover ve Toyota yı unutun, sizin için tek seçenek suzuki gibi. Uzun yolda fazla sürat yapmaz, lpg li kullanırsanız bagajınız biter arka koltukları bagaj yaparsınız, bunlarsa suzukinin eksileri.

suzuki ci arkadaşlar model marka konusunda daha yardımcı olur size ama

http://www.sahibinden.com/!!!_sahibinden_orjinal_!!!-28WQQaXQQ23720970WQQpXQQdisplayitem

buna bener bişey alıp biraz modifikasyonla heryere girip çıkarsınız.

yada 5 kapılı buna benzer modeller kullanılıyor ve genelde alanlar memnun

http://www.sahibinden.com/2000_model_otomatik_vites_orjinal_kazasiz_5_kapi_sirali_lpg_li-52WQQaXQQ23681663WQQpXQQdisplayitem

bence aklınızdaki tüm modelleri yarım günlüğüne kiralayıp kullanın , en azından biz öyle yaptık ...

Jeep'in yakıtı ne zamandır makul seviyede yavv ;D

bu kıstaslarda sadece Suzuki ön planda

http://www.sahibinden.com/acilll_!!!!_avcilar_kacirmasin_-02WQQaXQQ22100489WQQpXQQdisplayitem

sonra da şöyle bir hale geliverir :smiley:

merhabalar.sizin kıstaslarınıza en uygun üç marka ;lada niva,vitara,terios,1300--1700 cc aralığı motor hacmi.niva kullanımı biraz sorunlu olup yakıt tüketimi dezavantajı ve opsiyon yetersizliği vardır.ki otoban kullanımını neredeyse unutun derim.terios iyi bir seçenek ama lov seçeneği olmayan bir arazi aracıdır.içi gerçekten çok dar olup yaptığımız testlerde vitara dan daha fazla yakıt tüketimi vardır.üzerine geliştirebileceğiniz ofroad özellikli tadilatı neredeyse yok gibidir.lastik bile bulana kadar göbeğimiz çatladı. bu aradığınız özelliklerin hemen hepsini vitara size hem standart donanım hemde ofroad donanım seçenekleriyle yeterinden fazla alternatif sunar.lpg siz standart yakıt tüketimi bile birçok modelin lpg li modellerinden daha ucuza km de yakıt maliyeti düşüktür.duygusal olmadan bunları size yazıyorum.otoban kullanımında ise size rahatlıkla 160 km hızlara çıkmanıza olanak sağlar.5 kapılı 1600 cc lik bir vitarada uygulayacağınız lpg sisteminin yakıt tankı o kadarda fazla yer işgal etmiyor.vergiside düşük bakım maliyetide..

2 ay öncesine kadar ilk mesajdaki soruları ben de soruyordum. Tercihim ES donanımlı bir Disco'dan yana oldu. Çok mutlu ve mesudum :smiley:

toyota alın gerisini unutun bence arac arıza derdinizde olmaz vergi yakıt hiç bişey olmaz fj40 model tam size göre...gerisi hikaye... :D :D :D

PrometheusTR' Alıntı:
2 ay öncesine kadar ilk mesajdaki soruları ben de soruyordum. Tercihim ES donanımlı bir Disco'dan yana oldu. Çok mutlu ve mesudum :smiley:

sukur aldinda bizde kurtulduk ;D ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR