4x4 olmayan binek araç da yerden yükseltilebilir mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan savaskarauz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,491

savaskarauz

Kamp II
4x4 olmayan binek araç da yerden biraz yükseltilebilir mi?

takoz, yay, geniş çaplı lastik vs gibi teknikler iş yarar mı?
yükseltilebilirse de en fazla ne kadar olabilir? 6-8 cm kadar yükseltilebilir mi?

Etiketler
Ynt: 4x4 olmayan binek araç da yerden yükseltilebilir mi?

Her araç yükseltilebilir. Buna neden ihtiyaç duyduğunuzu bilemedim. Binek aracı yükselterek sadece ve sadece daha konforsuz ve emniyetsiz bir sürüş elde edersiniz. Daha büyük lastiklerle de hem performans düşer hem de tüketim artar. Eksi yönler böyle iken artısı olmayan bu işleme neden ihtiyaç duyuldu acaba?

Nejat Beycim Savas beyle bu konuda gorusmedim ama baska bir bolumde kendisiyle Anadol gibi bir araci tecrit edip yuzen bir arac yapmayi gorusuyoruz.Belki o konuyla alakali sormus olabilir.Arac yukselirse tecrit edip suda, su kesimini yuksek tutacak modifiyeler yapmayi planliyor olabilir.Aksi takdirde su kesimi cok az olacagindan yuzememe riski olacaktir.

evet anadol ya da trabanta kıçtan motor takıp yüzdürmek gibi bir fantazi var kafamda. bu kıçtan motorla yüzdürme olayını sonradan hatırladığım emekli mühendis deniz albay bir abimize sorucam vereceği bilgileri burada paylaşırım.

binek otonun 5-6 cm yükseltilip yükseltilememesi ayrı bir merak konusu. 2012 golf aracım var.gayet memnunum. yıpranmasın diye atv alıp dağa taşa sürmeyi düşünüyordum ama kışın karda buzda çok üşünebilir trabant ya da benzeri eski bir arabayı 5-6 cm yükseltip daha kalın lastikle eşek gibi kullanma fikri aklıma geldi. çok hafif bir araç.
sonuç olarak 1.1 polo motorlu trabantı bu işlere kobay gibi kullanmayı düşünüyorum.

resimdeki çok abartılı bir örnek. daha "normal" bir yükseltme ve lastik düşünüyorum ben.

[ATTACH=full]490302[/ATTACH]

Ekli dosyalar

• trabant off road.jpg
    trabant off road.jpg
    33.6 KB · Görüntüleme: 854

Karda aracın ilerlemesi için öncelikle 4x4 olması büyük avantaj olur. 4x2 bir araçta tek tekerlek patinaja düştüğü an araç kalır. Ben derim ki önce 4x4 veya AWD gibi bir araç olmalı, yükseltme ondan sonra anlamlı olur.

Yüzen araç için de aynısı geçerli, aracı suya sokmak veya çıkartmak için çamur batak kum vb bir zemine girmek gerekiyor ki böyle bir zeminde de öncelikle ve mutlaka 4x4 çekiş sistemi gerekir.

evet haklısınız .
kıçına motor takılmış anadol ya da trabantı suda kullanabilmek için motoru yürüyen aksamı çok iyi izole etmek lazım yapılabilir mi bilemiyorum. biraz fantazi. suya gönderme işini kayık gibi iterek düşünmüştüm ben.

trabantı yükselterek kullanma düşüncesi en fazla atv ile gidilecek yol için. pek fazla zorlamayacağız. tabi karada gitmek için samurai daha mantıklı bir seçim olur.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,631
Kayıtlı Üye Sayımız
166,926
Kaydolan Son Üyemiz
ONUR AYGÜN

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR