4x4 Pick Up Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Mel75 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,664

Mel75

Ana Kamp
Yer
Istanbul
Arkadaşlar selam,

Şu an BMW 320 kullanıcısıyım. Yaş 39 oldu, maddi olarak da Allah'a şükür biraz rahata erdik. Kafamdan şöyle bir operasyon geçiyor:

Benim araç şu an ikinci elde 115 civarı birşey getirir. Sat, üzerine borçlanıp bir Amarok Canyon/Highline bir de Polo DSG 1.2 al diyor. Sıkışık şehir içinde ve sair zamanlarda hanım kullansın diye Polo, benim de TEM veya sıkışık olmayan Istanbul içi kullanımım için Amarok veya muadili düşünüyorum. Tatillerde ve ve hafta sonları iki çocukla beraber memleketi gezmek istiyorum. 4x4 bir araç olsun istiyorum. Dağ bayır dolaşma olacak. Bu yaşımıza geldik bir halt etmeden evde kös kös oturuyoruz biraz gezelim ve macera yapalım diye düşünüyorum. Zaten o nedenle gezenbilir e de üye oldum, inşallah ileri de beraber birşeyler yapma imkanımız olur.
Bu plan için tabi sizden yorum beklemek doğru olmaz, nihayetinde herkesin zevki kendine göredir. Buna rağmen yorum yapmak isteyen olursa memnuniyetle karşılarım. Kafamda Subaru Outback / Forester gibi bir SUV almak vardı ama iyi SUV lar hem bence çok gösterişe kaçıyor hem de daha az paraya Amarok veya Ranger alabilirim. Cipe binen adam olmak istemiyorum. Hele bir yaşında falan birşey olursa daha da ekonomik oluyor. Amarok kullanlar olarak Istanbul içinde kullanım için yorumlarınız ne olur? Alırsam " nerden aldım bu hayvanı" durumu olur mu? "Herif kamyona biniyor" gibi bir yorum alıyor musunuz? İnsanların ne söylediğine çok takılmam ama anormal insan muamelesi durumu var mı? Kusura bakmayın soruyorum işte...Malum şehir içinde kullanmayı çok düşünmüyorum ama kullanmak durumunda illa kalırım. Çok sıkıntılı bir araç mı bu konuda? Gerçi on yıl kadar önce şantiyede Mitsubishi çift kabin kullanmıştım ama o buna göre minyatür kalıyor sanki.
Bir de otobanda kullanım konusunda endişelerim var. Hız yapmam, 120-140 arasıdır seyahat hızım. Bu hızlarda rahatsız edici bir durum var mı? Ses, hoplama-zıplama v.b.
Bir de ayrıca Korando Sports a kafam takıldı. Çoğu insan VW ile Ssangyong nasıl karşılaştırırsın diye sorabilir ama 7 yıl Almanya'da kaldım, -VW ciler kızmasın- Almanlar bile VW ye fiyat / kalite açısından gıcık kapıyorlar. Parasının hakkını vermeyen bir marka. Türkiye'de neden bu kadar rağbet gördüğünü inanın anlamıyorum. Ama Amarok sınıfında şu anda başı çeken bir alternatif hakkını vermek lazım. Korando Sports a gelince en çok ilgimi çeken arka bağımsız süspansiyon olayı. 80/20 asfalt/offroad kullanımında önemli bir avantaj. Donanım olarak da bence çok iyi. Ama maalesef 4x4 ü şu anda yok, gelir mi bilmiyorum. Araç konusunda acelem yok, önümüzdeki bir yıllık süreçte düşünüyorum. Bana tavsiyeleriniz ne olur? Tarafsız yorumlarınız bekliyorum. Aracın ikinci el değeri önemli değil.
Yurtdışı birçok sitede değerlendirmeleri okudum ve buna göre alternatiflerim:

- VW Amarok Canyon veya Highline (offroad tecrübesi olmayan birisi için otomatiği çok iyi deniliyor değerlendirmelerde ve arka makaslardan bir yaprak alındığı için asfalt konforu iyi deniliyor)
- Ford Ranger Wildtrak (tipi çok hoşuma gitti fakat 3.2 motor biraz fazla tüketiyor ve kabin sesi daha fazla imiş, offroad için biraz deneyim gerekli olur deniliyor, şanzıman 6 ileri, asfaltta VW gibi)
- Gelirse Korando Sports 4x4 (fiyat / performans açısından favorim)
- Asfalt sürüşü benim için öncelikli kriter olduğundan Isuzu, Toyota, Mitsubishi falan eliyorum.
Selamlar,

Ynt: 4x4 Pick Up Tavsiyesi

ranger 4x2 aracım var. sadece asfaltta kullanıyorum. 2011 model o yıldan beri memnunum. şu an asfalt kullanımı için tercihim amarok olurdu.

amarok bilmiyorım ama okudugum kadarı ile konforlu ama arazi performansı kötü
çift kabin araclar bence cok guzeller ozellikle 4x4 lerin arazi performansı profesyonel yarışçı olmayan herkesin ihtiyacını fazlası ile karşılar. ama....
1. köprü gecemezsin
2. yolcu konforu kötü hic bir zaman binek araba kadar olamaz hele ranger nissan toyota arka koltuk konfor tam bir faicadıf L200 guzel amaroku bilmiyorum ama her iddiasına girerim bırak 320 yi hyundai accent konforunun otesine gecemez.
3. 120-140 arası benim rangerde anca topspeed olabilir amarok ne yapar bilmiyrım ama binek arabadaki konforu beklemek manasız olur en az 1-2 tık altında olacağını kabul etmelisin
4- yakit ciddi yakar en azından benim ranger 13 lt nin altinda degil basınca 15-16 yakıyor (arabam yuksek yapılı bi araç) ben otomatik amarok un sehir icinde en az 13 lt yakacağımı tahmin ediyorum
5- park sorunu : sehir icinde 320 ni cok ararsın
6- anormal adam olayı yok . cok sayıda kamyonet var.
7- asfalt gidisi kotu diye japonları elemekte hata yapıyorsunuz. bu kategoride total olarak tartışmasız en iyi araç L200 dur. komple pajero alt yapısı , konforlu arka koltuk , kırılmaz boZulmaz makşne en yuksek 2. el degeri ile imkanınız varsa L200 den sasmayın

sonucta 2. el al dene begenmezsen fazla zarar etmezsin

bu arada aracınız 115 yapiyorsa rahatlikla bi polo gti ustune bi de otomatik mitsubishi L200 alabilşrsniz ustune de ciddi paranız artar . gidip de sıfır araca dunya para gommeyin yarın pisman olursanız cok zarar edersiniz ama 3 yasinda expertis yaptırıp temiz arac alirsaniz zararınız cok cok az olur

dilmaç' Alıntı:
ranger 4x2 aracım var. sadece asfaltta kullanıyorum. 2011 model o yıldan beri memnunum. şu an asfalt kullanımı için tercihim amarok olurdu.

Amarok deneme fırsatınız oldu mu? Ona göre mi asfalt konforu Amarok da daha yüksek diyorsunuz?

Ben bircok pickup arac kullandim mermer ocaklarinda asfalt icin amarok ama biraz tas toprak gorunce konfor bozuluyor direk muhendise kakaladik arabayi,benim sahsi gorusum ve bircok mermerci arkadasin altinda olan arac L200 dur. Asfalttada amarok gibidir arazide daha kemikli arabadir. Ozelliklerine gelince 2 ceker 4 high 4 low ve orta kilit ozelligi vardir. Full aksesuar olaninda koltuk isitma sogutmasindan tutunda otomatik klimasina yagmur sensorunden far sensorune mercekli farindan yol bilgisayarina pusula yuseklik alcaklik yakit ekonomisi, deniz seviyesinden yuksekligine kadar her ozellik var.fiyatida amaroktan assagi kalmaz belki.yakit olarak ufak bir sehirde cok sehir ici trafigi olmasada dur kalk yapilan biryer,uzun yol ve arazide 7lt gibi ortalamasi var.

@Oğuzhan3434, @bberksan

Tavsiyeleriniz üzerine L200 ü de düşünüyorum artık.

Öncelikle şunu belirteyim ; tabii ki asfalt veya uzun yolda arka koltuklar için binek konforu beklemek yanlış olur ama es pickup lar gibi de arkadakiler bir o yana bir bu yana savrulmuyordur diye düşünüyorum, doğru mu? Örneğin Istanbul'dan çıktık Karadeniz turu yapacağız , 4-5 saatlik kesintisiz yolculuklarda çocuklar haşat olmasın , merak ettiğim bu....

Bir de ikinci el araç düşünmüyorum esasen ama tanıdık v.b. olur denemek için alabilirim. Onun haricinde sıfır alacağım gibi farzedin. L200 sıfır donanım seviyelerinde en üstte bile deri koltuk yok herhalde doğru mu? Şu anki indirimli liste fiyatı 79000 civarı. Sanırım L200 çok satan bir ara olduğu için bayiler pek pazarlık yapmıyordur.

Bir de dikkatimi çeken yeni modelde 4 seviyeli 4x4 demiş, diff lock yok. Bu - eğer ciddi off road yapalım dersek- dezavantaj değil mi? Yoksa bu 4 kademeden biri diff lock yerine mi geçiyor, orayı tam anlayamadım. Off road culuk hiç bilmiyorum onun için soruyorum...

Verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkürler...

Nissan Navara'yı değerlendirmenizi tavsiye ederim, hiç bir zaman bir otomobil ile bir pickup konfor açısından eşit değildir ama bir çok yönden pickup avantajlıdır. Bence Navara'yıda koyun bir kefeye tartın diğer pickuplarla bir takım farklar göreceksiniz bence..

Mel75' Alıntı:
Amarok deneme fırsatınız oldu mu? Ona göre mi asfalt konforu Amarok da daha yüksek diyorsunuz?

amarok hiç denemedim. sadece çevreden duyduklarımı dile getirdim. ranger konforuda tartışılmaz ama şahsi görüşüm vw olunca bir adım öne geçiyor

Arkadaşım pick up la uzun yol yap yani 5 saat temden ankaraya git , akşam yat sırtını hanım çiğnesin,, bmw den sonra pick up a değilde ikinci el 4*4 bir jip almaya bak

korondo sports pikap sınıfının tartısmasız lideridir

diger pikaplar yuk taşimak icin tasarlanmıstir ve hepsi kamyonlar gibi makaslıdır yoldakı nohut kadar taşi hıssedersiniz

sadece korondo bagımsız amortisorlu arka dingili sahiptır , 155 beygir 360 tork euro 5 motoruyla ust sınıf araclara kafa tutacak kadar seri ve hızlıdır net 200 210 km cok rahat cıkmaktadır ona ragmen yakıt tuketımı sadece 11.5 litredir 120 140 suratle sadece 8 litre sehir ıcı 9 lıtredir

reklam ve pazarlama taktıklerıyle sunı olarak şişirilmiş bılındik markalardan tek eksıgı fiyatıdır .

Yukarıda sayılan pick up araçların hepsi (Ranger, L200, Amarok, Navara, Hilux, D-Max) sınıfının çok kaliteli araçlarıdır. Gerek konfor gerek güvenlik olarak binek araçlarla karşılaştırılabilecek düzeydedir. İstanbul trafiğinde, hem de tek araç olarak 2 yıl boyunca eski kasa 4x4 L200 otomatik vitesli pick up kullandım. Dengesi, konforu orta sınıf araçları aratmayacak seviyedeydi. Otobanda 100-120 km'yi geçmemek kaydıyla çok dengeli araçtır. Ancak yerden yüksek yapısı nedeniyle yüksek kızlarda rüzgar direnci artacağı için tüm arazi araçlarında denge riski vardır.
Şehir içinde günlük araç olarak kullanımda park yeri, manevra vs. açısından bir sıkıntı yaşamadım. Birinci köprü sorununa karşı köprüyü kullanmak yerine genellikle sirkeci harem feribotunu tercih ediyorum zaten. Hobi amaçlı satın aldığınız bir araçtan bir Mercedes BMW gibi üst seviyede konfor ve performans beklemeyin. Bu araçları zaten hafta sonu şehirden kaçıp biraz da rahatsız olmak için almıyor muyuz? :smiley:
Beklentilerinizi çok yüksek tutmazsanız bu araçlar fazlasıyla tatminkârdır. Kaldı ki bir de VW Polo araç düşünmektesiniz, bu araç sizin günlük ihtiyaçlarınızı karşılayacağı için hafta sonları hobi amaçlı kamp ve gezilerinizde ve hatta uzun yolda pick up oldukça keyif verecektir.
Tabii ki bu iş keyif meselesi, benim hoşuma giden sizin beklentilerinizi karşılamayabilir. Onun için, imkanınız varsa birkaç gün bu tür bir araç edinip deneyin, size uygun olup olmadığına karar verin.
Benim ilk tercihim L200, Hilux, Yeni Kasa Ranger, Isuzu arasından olacaktır. Ssang Yong tercih edeceğim bir marka değil. VW Amarok ise bence fena araç değil ama bi L200 veya Hilux değil.

Ailemde 2011 L200 otomatik 4x2 var, 1 yıl bir fiil ben kullandım. Yakıt tüketimi uzun yolda 8 lt civarı(245/70 R16 Lastik takmadan önce 7 lt ye düşüyordu). Sürüş konforu güzel, şehir içinde şuan kullandığım Ford Mondeodan çok daha kolay sürülüyo çünkü görüş açıları harika, kaldırımlardan atlayabiliyorsunuz:smiley: Almadan önce birçok pick-up ın test sürüşüne gittik, Ssangyoung lar evet daha konforlu ancak marka imajı, servis ağı, alçak oluşu, kapıların kapanmasında verdiği malzeme hissi, L200 e göre kötü görüş açısı vb. bizi soğuttu. Diğer japonlara ve Ranger'a gelecek olursak hepsi güzel ancak arka yolcu koltuklarında baston yutmuş gibi oturuyorsunuz. Amarok test etme şansımız olmadı ancak TRT Haber de "Zor Yollar" programında 4x4 lerinin testini izleyebilirsiniz, muhtemelen eski L200 lerini arıyorlardır :smiley:. Ancak şunu da hesaba katın; Amorok ve Sssangyoung 2.0 litre hacminde ve 4X4 lerinin vergileri diğerlerine göre çok daha uygun. 4x2 lerde ise 1900 cc üzeri tüm pick-up lar aynı vergi dilimine giriyor.

Şu an pick up işi rafa kalktı. Yine de bilgiler için teşekkürler. Subaru outback aldım ikinci el. 1 yıl falan kullanırım herhalde.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,944
Kayıtlı Üye Sayımız
166,714
Kaydolan Son Üyemiz
rsl54

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR