4x4 pick up

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan selimsani Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,246

selimsani

Zirve
Yer
istanbul
Siteyi bayağı dolaştım, belki de ben bulamadım, 2 aydır vitarayla yatıp kalkıyorum alacağım diye, geçen vitara bakmaya gittiğim bir galeride L200 vardı, mükemmel bir araç, fiyatı da iyiydi ama kafamdaki soru işaretlerinden dolayı vazgeçtim, arabada 2 gün sonra satıldı. Neyse soru işaretleri şunlar:
-4x4 pick up ların muayenesi ticariler gibi her yıl mı oluyor?
-Bir ara vardı, hala varmı bilmiyorum, hız sınırlaması 80 km mi? yani 220 kadranlı bir araçla en fazla 80 mi yapabiliyoruz?
-Arkadaki makas sisteminde yükseltme yapılabiliyormu?
-4x4 ler vergi öderken arazi taşıtı olarak geçmekte, bunu ruhsata işleterek ya da başka bir yolla Boğaziçi Köprü meselesi halletmek mümkün değil mi? (Çok mu şey istiyorum acaba ;D)

Ayrıca bunlardan başka merak ettiğim birşey daha araçlarda özellikle pickuplarda (amerikada çok örneği olan) kabinin arkasından tırlardaki gibi egzos çıkarmak sorun teşkil eder mi?

Etiketler

Ynt: 4x4 pick up

Sorularınızın hepsinin cevapları forumda var foruma alıştıkça cevaplarını bulacaksınız.

Hususi olarak kullansanız bile Pickup'ların muayenesi her yıl yapılıyor
Hız sınırı yeni yasa ile birlikte bölünmüş yollarda 90 km'ye çıktı. Normal yollarda 80 km. Hatta bu yaz (yasa çıkmadan önce) Muğla'da 96 km ile gittiğim için 180 TL ceza ödedim.
Arkadaki makas sisteminde yükseltme yapılabilir
Ruhsatta kamyonet yazıyor, o yüzden Boğaziçi Köprü meselesi halletmek maalesef mümkün değil. Bence büyük haksızlık. Adam dev gibi hummer'la köprüden geçiyor ben L200'le geçemiyorum.

Egsoz meselesini anlamadım, ama L200'ü kesinlikle tavsiye ederim

Bende bu işin üzerine bir miktar düşmüştüm. Bildiğim kadarıyla;

- Muayne meselesi her yıl (+Maliyet)
- Ruhsatta kamyonet geçtiği için, kamyonet hız kurallarına uymak zorundasınız.
- Makas sistemi hakkında şüpheniz olmasın normal jeep lerde de arkada makas var.
- Malesef kamyonet geçtiği için FSM kullanmak zorundasınız.
- Egsoz sisteminin motora belli bir geri basınc vermesi gerekiyor. Bunun çeşitli hesapları var. Dikkatli yapılırsa olabilir. Sadece aksesuar olarak istiyorsanız birdaha düşünün derim.

Hem vergisini full yüksekten öde, hemde kamyonet geçsin adaletmi bu?

bende uzun zamandan beri 4x4 takibindeyim.insanın kafası okadar karışıyorki(asılmesele ekmek köfte)yoksa yanaş galeriye sırtla git.ama olmuyor bu yüzden değerli kullanıcı (özellikle kullanıcı kendisi kullanan olmaları önemli.)yorumcu olmamalı.)Arkadaşların tecrübelerini izliyorum.İst. için pikap lar biraz sıkınrı FSM park +her sene muayene hız sınırı gibi olumsuzluklar.Diyer yandanda gercektende iş görür yanları ve güçleri vs bir kac + .hal böyle gel de cık işin içinden.izlemeye devam.ve sabırla ayrıca selamlar.

ironhidegmctopkick.jpg

egzos için bulabildiğim tek fotoğraf ;D Bunun gibi birşey olur mu diye düşünüyorum...

L200 benim de çok hoşuma gidiyor ama tüm bu yazılanlardan sonra insan pick up lardan soğuyor açıkçası; her yıl 2000 küsür vergi, her yıl muayeneye para, hafta da birkaç kez karşıya geçmek için bir sürü yol.... Dilekçe yazıp imza mı toplasak acaba ;D

1. köprüyü kullanamamak benim sinirimi bozuyor ama vergi konusunda L200'ler kasko değeri indirimi imkanından faydalanabiliyor.
Resimdeki egsoz'lar koca ayaklı amerikanlara yakışmasına rağmen bizim hafif pikap'larda güzel görünmeyeceğini düşünüyorum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,834
Kayıtlı Üye Sayımız
166,938
Kaydolan Son Üyemiz
sasaasso

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR