4x4 takaslı temiz servis bakımlı golf

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Mossin Nagant Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 51
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,629

Etiketler
Ynt: 4x4 takaslı temiz servis bakımlı golf

mossin nagant' Alıntı:
hocam teklifiniz için çok sağolun keşke imkanım olsa o aracı haraket ettirebilecek:smiley:
5200 beni çok zorlar gibi geliyor.

günlüğümden aracı inceleyin derim.
temmuzdan beri nelerle karşılastım neler masraf çıktı gorursunuz.
eminimki golfün çıkarabilceği masraflardan ekonomiktir.
vergisi zaten 450 tl civarında.
yakın şehir içi yoğun trafikte 60 kuruş uzun yolda 35 kuruş yani 55litre gaz minumum 250 max 370 km yol aldırttı bana

Merhaba,
Linkteki araçla takas düşünürseniz görüşelim.
http://www.arabam.com/ikinciel/ilan/detay/3567445

hocam teşekkür ederim. ben daha çok 4 kapı crv-forester-discovery tarzı bir araç istiorum.
tek araç olacağı için şehir içi kullanım konforu olması lazım.

açıkçası ben şu an hem arazide, hem uzun yolda, hem de şehiriçinde kullanıyorum, arkaya çadırımı hava yatağımı alıp keyfimce gezebiliyorum. kamyonet olarak geçmesinden dolayı trafiğe giriş çıkışta problem olduğu doğrudur ama eğer araziye de girecekseniz hem arazide takılmayan hem şehir içinde konforlu, hem az yakan, her yere giren çıkanını, kısaca mükemmelini bulmanız imkansızdır, neler sizin için katlanılır, neleri daha çok istiyorsunuz diye düşünmelisiniz pişman olmamak için fikrimce. çünkü bir kez aldınız mı elden çıkarmak gerçekten çok zor. kesinlikle nasıl bişey aradığınızı siz daha iyi bilirsiniz. ille benim aracımı alın diye demiyorum, diğer araçlar için de alternatifleri listeleyip bu şekilde değerlendirirseniz araziye çıkmaktan, aracıyla uğraşmaktan keyif alan bir arkadaş daha kazanmış oluruz diye düşünüyorum. dilerim kısa zamanda aradığınızı bulur, keyifle kullanırsınız. iyi akşamlar

kesinlikle dediklerinize katılıyorum.
bu düşünceler içerisinde 2 haftadır discovery II lere bakıyorum. td5 :smiley:
td5 in yakıt masrafı konusunu çözemedim sadece. farklı yazılar var.
nissan x-trail olucak eğer td 5 olmazsa :smiley:

mossin nagant' Alıntı:
kesinlikle dediklerinize katılıyorum.
bu düşünceler içerisinde 2 haftadır discovery II lere bakıyorum. td5 :smiley:
td5 in yakıt masrafı konusunu çözemedim sadece. farklı yazılar var.
nissan x-trail olucak eğer td 5 olmazsa :smiley:

Bir seyler yazmak istiyorum ama kimse kızmasın,

Bu kOnuyu ilk günden buyana takip ediyorum ama kimse arkadasa secimleri hakkinda yardim etmedi.
Forester-x trail-disco td5 ileriki zamanlarda bizim gibi doyumsuzluga ulaştığınızda, arazi hoplamak ziplamak istediğinizde bu araclar ile olmayacak, satmak isteyecek ama ya zor ya da Cook zararına satarsınız. Bence yol yakinken ucuzdan 2 arac yapin, biri binek digeri zevk icin olsun

sehzata' Alıntı:

Bu kOnuyu ilk günden buyana takip ediyorum ama kimse arkadasa secimleri hakkinda yardim etmedi.
Forester-x trail-disco td5 ileriki zamanlarda bizim gibi doyumsuzluga ulaştığınızda, arazi hoplamak ziplamak istediğinizde bu araclar ile olmayacak, satmak isteyecek ama ya zor ya da Cook zararına satarsınız. Bence yol yakinken ucuzdan 2 arac yapin, biri binek digeri zevk icin olsun
Arkadaş tüm önerileri beğenmedi ve yapılan açıklamalarla ikna olmadı.

tercihini net olarak belirtemedi.
izlenimim cadde jipi arıyor.

menecer' Alıntı:
Arkadaş tüm önerileri beğenmedi ve yapılan açıklamalarla ikna olmadı.

tercihini net olarak belirtemedi.
izlenimim cadde jipi arıyor.

o zaman arkadaşı kamplı bir geziye götürelim, bizim araçların birine atlasın gelsin. belki o zaman vazgeçer :smiley:

sehzata' Alıntı:
o zaman arkadaşı kamplı bir geziye götürelim, bizim araçların birine atlasın gelsin. belki o zaman vazgeçer :smiley:
vaz geçmesi için değil ,
nasıl bir araca ihtiyacı olduğunu netleştirmesini sağlamak için olur tabbiki.

sehzata' Alıntı:

teşekkür ediyorum fakat herkesin imkan kabiliyetleri bir olmuyor.
ben hafif arazide sağa sola rahatça gidebileceğim bir araç bakıyorum. tercihlerimde net aslında :smiley:
x-trail, td5 , forester crv tarzı araçlar bana yeterli olur. 2. araç olarak almamın imkanı yok gibi. yerleşik bir düzenim olmadığından her tayin olduğum yere 2 araç beraber gitmek mantıklı değil kaldıki 2. araç alıcak kadar ağır araziye girmiyorum.
defender ile iki ayda bir burdan ailemin yanına gitmek için 1000 km yol gitmem lazım. hali hazırda sıfır dizel bir defender ile 100 km yol aldığımdaki yol konforunu biliyorum :smiley:
eğer bu saydığım araçlar cadde jipi ise evet cadde jipine ihtiyacım var.
5200 motor bir jeepin yakıt masrafı ayda 1500 km yapan ve genelde şehir içi olan biri için veya ben için çok yüksek bir maliyet çıkarır.

o yüzdendir ki istediğim araçlar 2000-2500 motor aralığında.
bende isterim 5000-6000 motor aralığında bir araca binmeyi.imkanlarım buna elveriyor.
bu imkanlar dahilinde sizin aranıza katılmak için imkanımlarım bahsettiğiniz gibi cadde jiplerini almaya yetiyorsa yapabilecek bir şeyim yok.

Alınmanız için değil farkı belirtmek için bu tabiri kullanmıştım.
sonuçta istediğiniz tür araçlar arazi tiplerinden çok daha pahalıdır.

ayda 1500km ve sanırım sakaryada hiç sorun olmaz aslında.
ben İstanbulun merkezinde 50metrede 1 ışıkların olduğu 3 km yolu yarım saatte alabildiğim bir trafikte ayda rahat 1500km yapıyorum .
haftada 1 depoyu sadece 1 araçta kullanıyorum.
insan zorlanıyor tabiki bu durumda.
sizin sarfiyatınız benden çok daha az olacaktır

şimdi sizin isteklerinizi daha net anlıyorum .
size şöyle bir önerim olacak.

misal benim aracı düşünün (lacivert lpg li asfalt lastıkli olanı)

şehiriçi kullanımda kullanıyorum.sizde günlük seyahatlerinizde İstanbul trafiği gibi benzini durup kalkarken değil yol alırken harcarsanız çok keyifli kullanırsınız.

yanında 2. araç değilde 2.bir lastik takımı bulundurup özel gezmeye gideceğinizde lastıkleri değiştinizmi 2 araç taşıma derdiniz olmaz.
nereye tayiniz çıksa lastık takımınızı arkadan kargolatırsınız.
böylelikle hiçte ne 2 araç için nede binek jipler için 50binlerde tutarlar ödemezsiniz.
ortalama 20bin araca 2binde ikinci lastik takımına ayırdınızmı 2 zevki birden rahatlıkla tadarsınız

mossin nagant' Alıntı:
teşekkür ediyorum fakat herkesin imkan kabiliyetleri bir olmuyor.
ben hafif arazide sağa sola rahatça gidebileceğim bir araç bakıyorum. tercihlerimde net aslında :smiley:
x-trail, td5 , forester crv tarzı araçlar bana yeterli olur. 2. araç olarak almamın imkanı yok gibi. yerleşik bir düzenim olmadığından her tayin olduğum yere 2 araç beraber gitmek mantıklı değil kaldıki 2. araç alıcak kadar ağır araziye girmiyorum.
defender ile iki ayda bir burdan ailemin yanına gitmek için 1000 km yol gitmem lazım. hali hazırda sıfır dizel bir defender ile 100 km yol aldığımdaki yol konforunu biliyorum :smiley:
eğer bu saydığım araçlar cadde jipi ise evet cadde jipine ihtiyacım var.
5200 motor bir jeepin yakıt masrafı ayda 1500 km yapan ve genelde şehir içi olan biri için veya ben için çok yüksek bir maliyet çıkarır.

o yüzdendir ki istediğim araçlar 2000-2500 motor aralığında.
bende isterim 5000-6000 motor aralığında bir araca binmeyi.imkanlarım buna elveriyor.
bu imkanlar dahilinde sizin aranıza katılmak için imkanımlarım bahsettiğiniz gibi cadde jiplerini almaya yetiyorsa yapabilecek bir şeyim yok.

nacizane fikrim o zaman suzuki grubuna yönelin, 2004-5 grand vitaralar daha uygun olabilir. bende bu işe girerken hep azıcık bozuk yolda gidebilsin yeter demiştim ve freelander dizel almıştım. sonrasında insan oğlu hakikaten doyumsuz, freelander ı satmasam ya araba parçalanacaktı yada masrafıyla o beni parçalayacaktı. onun üzerine 4-5 arazi aracı değiştirdim. her değişimde bir üst noktaya sıçradım en sonunda Land Cruiser de durdum :smiley: ama içinde hakikaten hem arazi hem uzun yol için suzuki grand vitara ve uzun gelmez ise yine grand vitara xl-7 ;)

şehzataya katılıyorum, ben ilk başta defenderımı alırken çok vitara baktım. o zamanlar gezenbilirden de haberim yoktu, arazi araçları hakkında da çok bilgim yoktu ama gördüklerimin hepsi haşat olmuş araçlardı. temiz bişey bulabilseydim kesinlikle ben de vitara ile başlardım. hatta keşke bulabilseydim 1.6 jlx en doğru seçimim olurdu diye düşünürüm hep. hem yakıt gideri az, hem araziye girebilen, hem şehirde dolaşılabilecek bir araç. hatta ne yalan söyleyeyim, bugün temiz bir vitara 1.6 jlx gel takas edelim dese 5 dakika düşünmem =)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR