4x4 takaslı temiz servis bakımlı golf

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Mossin Nagant Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 51
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,597
Ynt: 4x4 takaslı temiz servis bakımlı golf

Rıza bey ben hataydayım. arabam 54 plaka :smiley:
iki ayda bir istanbul yapıyorum arabayla.
ve bu uzun yol haricinde şehir içinde 1500 km yapılıyor neredeyse.
şimdi ben sizin araç veya başka bir 5200 ile bu mesafeleri ayda ortalama 1000 tl nin üzerinde bir masraf ile katederim. Vergisi zaten ayrı bir dava.
defender lar bahsedildiği gibi arazi kabiliyeti çok iyi ama kesinlikle şehir içinde ve aile ile kullanılmayacak bir araç.
emniyet unsurları yok denecek kadar az. hatta araç kaza anında katile dönüşüyor. 2 kez ölümcül olmayan defender kazalarına şahit oldum.(yaşamadım) araçların ne hale geldiklerini gördüm. hele ki takla atan tek takla ile cabrio gibi olmuştu.

4 kapı bir vitara dediğiniz gibi güzel olur. td5 , x-trail aslında gönlümden geçenler.

Etiketler

hesaplıyalım hemen:

uzun yolda ortalama 35kuruş yakarsınız
senede 6 defa uzun yol yapsanız aylık orttalama 1000km uzun yol deseniz 350 tl uzun yola harcarsınız.
şehir içinde hatayda sanırım 50-60 kuruş arası yakarsınız
50 kuruştan hesaplıyorum (Hesaplaması kolay diye :smiley: 1500 kmde 750 tl harcarsınız.
aylık yakıtınız 1100 tl olur.
vergisi yıllık 900tl civarı .
kabaca vergi ve yakıt maliyetiniz aylık 1200tl olur.

kıyasladığınız diğer araçların maliyetinide siz yada bilenler çıkarsın artık

arkadaşımız bence bu konuları yani ihtiyaçlarını belirtiği özelliklere uyan
en makul araç suzuki grand vitara..
hem arazi hem şehir içi---diğer araçların motor hacimleri vergileri
bahsettiğiniz araçların çoğu sürekli 4x4 tür. yakıt düşündürücü (sizin mantığınızla düşünüyorum)
bunlardan yola çıkarak grand alacaksanız 1.6 mı 2000 cc mi olmalı
kesinlikle 2000 cc kasaya çok uygun motor ve 1.6 dan çokta fazla yakmaz bazen az yaktığı da görülür
şiddetle tavsiye ederim 1.6 da kullandım şuan 2000 var
diğer arkadaşlar yanlış anlamsın

ben zaten 2.000 ila 2.500 arası arıyorum :smiley:
xtrail vs vitara lar 2000 zaten. bir tek td5 olursa 2.5 olucak. o da dizel zaten :smiley:
sattığım anda zaten zıplayacağım bir kaç araba kestirdim gözüme.

Klima kompresörü, klima valfleri yenilendi. Yağı suyu ve diğer bakımları yeni yapıldı. 1200 tl masraf edildi :(
Günceldir :smiley:
Xtrail , forester , lr td5 , grand vitara tarzı araçlarla üste para verilerek takas yapılabilir.
Çok para olmasın az para olsun :smiley:

günceldir :smiley:

fotoğraf 1 (3).jpg

Aynı paradoks içindeyim... :smiley:

Alacağım aracın eski model olması, devletin eski modeller ile ilgili düşünceleri yüzünden tereddütler oluşturuyor.
İlaveten, piyasada bulunan araçların hepsinin iyi bir bakım, tadilat gerektirmesi cabası.
Fiyatların makul olmamasından bahsetmiyorum bile....

ya sormayın, arabaların çoğunun km leri ile oynanmış, söylenenler yalan dolan... dürüst birine rastlayamadım henüz...
km si yüksek olsun problem yok fakat düşürüldüğü zaman insanın aklına birsürü şey geliyor...
satmak kolayda , temiz araç bulmak...... zor :(

arazi aracı için ne kadar bütçe ayırdınız
onu sormuştum
evet malum sitede araç km oynanmış ve taklalı araçlara
fahiş rakamlar yazıyorlar

http://www.sahibinden.com/index.php?a=1004&b=1&list_type=1
takasa açığım

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,089
Kayıtlı Üye Sayımız
166,828
Kaydolan Son Üyemiz
XOFA

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR