5,2 Cherokee Çalışmamazlık Yapıyor ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan taylan67 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,464
Ynt: 5,2 Cherokee Çalışmamazlık Yapıyor ?..

Geçen sene birkaç kere benimde marş basmadı. Sanki akü tamamen bitmiş gibi, kontağı çevirdiğimde tık bile etmiyordu. Bende akü kutup başını söküp geri taktım, anında çalıştı. :smiley: bu işi bikaç kere yaptı, bidahada yapmadı.

Etiketler

TUĞRUL' Alıntı:
merhaba taylan 67 aynı sorun benim zj de 1 hafta öncesine kadar aynı sorun vardı marşa bastıktan sonra ayağımı gazdan çektiğim an stop ediyordu bunun tek nedeni lpg nin rölanti sensörünü kirletmesidir ben orduda teknisyen olarak görev yaptığım için yıllardır arazi araçları ile uğraşıyorum aracımın tamir ve bakım işini genelde kendim yaparım hava filitresinin maifolda bağlı olan yerden söktükten sonra eski tabirle karbüratöre benzer 2 boğazlı parça vardır gaz tellerini ve fişleri söktükten sonra 4 tane cıvata vardır onlarıda sökünce parçayı yavaşça contasını yırtmadan almak lazım parçayı aldıktan sonra güzelce tinerle yıkamak lazım plastik yerlere dokundurmadan varsa balata spreyi ilede temizlenir aynı temizlik manifold ağzınada uygulanır aynı işlemleri tersine uygulayarak montaj yapılır ve marşa basılır sonucu anında hissedersiniz nasıl yemek taifi gibi oldu ama bazı basit bakımları kendimizin yapması lazım yani kendi kendimizin doktoru olmamız lazım bu dediğim işlemi eli anahtar tutan herkes yapabilir herkese selamlar. :D :D :D

Bu bilgi çok iyi, teşekkürler...

.com' Alıntı:
Evet elektronik sistemlerdeki inceliği gayet iyi biliyorum özel antistatik kıyafetler topraklama kelepçeleri özel ambalajlar vs haklısınız hele üzerindeki epronlar chipler daha da bela işler yanlışlıkla bir dokunuş görünüşte olmasa bile içeride kartı kullanılmaz hale getirebiliyor

Bu arada önerinizi dikkate aldım en kısa zamanda şu sensörü bir temizleyim bakalım aslında onu balata spreyi ile değilde sanki elektronikçilerin kullandığı kontak spreyi daha iyi temizler diye düşünüyorum sonuçta kontak spreyi daha çabuk buharlaşıyor

Necmi abi, temizlettireceğinde haber ver, birlikte yaptıralım, hatta yapalım.. Ok?

ne demek efendim bilgiler paylaştıkça verimli olur bu arada tamirci arkadaşlar bana kızmasın ne yapayım benim işimde bu ;D ;D ;D

TUĞRUL' Alıntı:
ne demek efendim bilgiler paylaştıkça verimli olur bu arada tamirci arkadaşlar bana kızmasın ne yapayım benim işimde bu ;D ;D ;D
teş. hocam doğru cevap yoksa gittiydi güzelim pompa hele birde ustasına denk gelmessen vay anam vay
herzaman yapabileceğimiz pratik çözümler vardır

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR