5.2 İlanlarında Lpg ile İlgili Söylemler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gencerkorkut Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,496

gencerkorkut

daima
Yer
izmir
merhaba,
5.2 grand cherokeleri inceliyordum internete ki malum satış sitelerinde 1995 -1998 arası modelleri ,
bazı ilanlarda kesinlikel lpg kullanılmamıştır gibi bir ibare var sanki bu kötü birşeymiş gibi bahsediliyor nedeni nedir ?
birde sport 4.0 mı yoksa 5.2 limted mi? 4.0 sport kare kasaların fiyatı daha yüksek ancak site içi ankette ençok tutulan araç 5.2 limited olarak görünüyor bu konuyla ilgili yardımcı olurmusunuz ? teşekkürler..

Gas kuru bir yakıt olduğu için motora çok faydalı olduğunu düşünmüyorum... bu benim şahsi görüşümdür. Bende 2 araba arasında tercih yapıyor olsam henüz LPG sistemi takılmamış olanı tercih eder, gerekirse kendim taktırırım...

4.0lt XJ arazide daha çok tercih edilir, daha basit, masrafları ve yakıt sarfiyatı daha az olan bir araçtır fakat talep yüzünden fiyatları arttı ve satılık araçlarda azaldı. 5.2lt ZJ hem piyasada daha fazla var hemde vergi ve yakıt dezavantajı yüzünden özellikle asfalt kullanıcıları tarafından tercih edilmiyor.. Geçen güm 11.000YTL'ye vardı birtane..

Ynt: 5.2 İlanlarında Lpg ile İlgili Söylemler

Bu 15 yaş sınırı vergi işi bence çok etkili. 1 sene yılda 2,5 milyar vergi verdin mi 4 sene de aracın parası. O yüzden 94 öncesi temiz XJ ler kıymetlendi. Birde basit araç. Offroad için daha uygun.

XJ nin yada kare kasanın tutulmasındaki enbüyük etken tabiki 6 silindirli 4.0 lt hacme sahip bir motor ve japon şanzıman sisteminden kaynaklanması , yani bir 5.2 lt ve 5.9 lt zj de şanzıman sürekli 4 çekerde çalışıyor ve bu da bir süre sonra şanzımanın yenilenmesi anlamına geliyor.... bence xj nin en büyük avantajı 2 çekerde kullanılabilmesinden dolayı kolay bozulmaması.... ama eğer bakımlı bir zj ye sahipseniz xj size basık , konforsuz zj kadar güvenli gelmeyecekdir.... piyasadaki düşük fiyatlı zj lere gelince , 11000--15000 gibi fiyat aralıklarına alınacak bir araca minimum yapılması gereken masraf 5000 ytl gibi bir rakamdır....

araçlarımızın motor sistemi akaryakıtla çalışacak şekilde tasarlandığından elbette lpg motor ömrünü bir miktar azaltacakdır.... ancak iyi bir lpg sistemiyle ve vaktinde yapılan bakımlarla bu yıpranma süreci bir miktar absorbe edilebilir... fabrika sağlıklı kullanımla bu araçların motorlarının 300-350 bin km sorunsuz kullanılabileceğini söylüyorsa lpg ile varsın 50 bin km daha az yol yapsın... ülkemizdeki akaryakıt fiyatlarını hesap ederek lpg ile % 40 gibi bir tasarruf sağlıyorsam elbette tercihim bu yönde olur.... yani lpg için görece kötü diyebiliriz...

Ben hiç bir aracımda lpg kullanmadım. Belki çok titiz oluşumdandır. Ama CJ de durum kaçınılmazdı. Yani iyi hesap etmek gerekir. Km de benzin 1 ytl yakıyor.. Can sıkıcı ...

Uğur Bey işim gereği Aygaz ve Tüpraş da zaman zaman mühendislerle biraraya geldiğimizde yaptığımız konuşmalardan yola çıkarak lpg taktırmaya karar verdim , reklam olmaması için adını vermediğim bir lpg montaj distribütörünün çekimlerini yaptığımda açıkçası tam anlamıyla ikna oldum....
emin olun bende sizin kadar titizim ama iyi bir marka ile iyi bir montaj sayesinde ve lpg de tek bir marka kulandığım için bu güne kadar hiç bir sorun yaşamadım....

Photomania' Alıntı:
reklam olmaması için adını vermediğim bir lpg montaj distribütörünün çekimlerini yaptığımda açıkçası tam anlamıyla ikna oldum....

Bu paylaşılabilecek bir konudur. Herkesin bilmesinde fayda vardır.

O vakit yazıyorum Uğur Bey - Milano Lpg- Distribütörü Demirhan Lpg sistemleri.... Şirket sahibi Lincoln Navigatör aracında da lpg kullanıyor... Dudulluda ki merkezlerine giden arkadaşlarımız Murat Beyi bulup da fotoğrafçı Aykut Karadere yönlendirdi derlerse emin olun iki kat titizlikle yardımcı olacaklardır.... Bu arada elbette çok iyi başka markalarda vardır ancak o markaları kullanma fırsatım olmadığı için ve montajı yapan firmadan memnun kalmamdan dolayı ben burayı öneriyorum...

bende ilk defa aracıma lpg taktırdım şu an gayette memnunum işi profosyonel bir firmaya yaptırdıgınız zaman bence hiçbir sorun çıkmaz diyorum yaklaşık 8 depo lpg kullandım ortalaması 240 krş yaktı km de daha ne olsun mozotlusu bile 350 krş yakıyor

dizel araçlara da lpg takılabildiği konusunda forumda konu da mevcut.... yurtdışında uzun zamandır dizel araçlar için çalışma yapılıyordu, nihayet bizde de uygulanmaya başlanacak... benzinle nerdeyse başa baş giden dizel fiyatlandırması yüzünden kaçınılmaz olacak bence.... üstelik lpg de diğer yakıtlara göre uygulanan vergi çok daha fazla olduğu için diğer yakıtlara göre her zaman fiyat açısından avantajlı olacakdır....

Photomania' Alıntı:
XJ nin yada kare kasanın tutulmasındaki enbüyük etken tabiki 6 silindirli 4.0 lt hacme sahip bir motor ve japon şanzıman sisteminden kaynaklanması , yani bir 5.2 lt ve 5.9 lt zj de şanzıman sürekli 4 çekerde çalışıyor ve bu da bir süre sonra şanzımanın yenilenmesi anlamına geliyor.... bence xj nin en büyük avantajı 2 çekerde kullanılabilmesinden dolayı kolay bozulmaması.... ama eğer bakımlı bir zj ye sahipseniz xj size basık , konforsuz zj kadar güvenli gelmeyecekdir.... piyasadaki düşük fiyatlı zj lere gelince , 11000--15000 gibi fiyat aralıklarına alınacak bir araca minimum yapılması gereken masraf 5000 ytl gibi bir rakamdır....

evet kesinlikle katılıyorum...
xj nin artıları vies sistemi 4*2 ve 4*4 seçimleri ve 4litre 6silindir motoru avantajı:smiley:
zj daha konforlu
ikisinin birleştiği nokta zj 4.0l
bende 94 model var hem konfor hemde xj nin alt yapısı:smiley:
hem de ekonomik...
3.5" yükseltme 5cm flanş ve 31" mt lastik ile şehir içinde 300kuruş şehir dışı 250kuruş civarı yakıyor:smiley:

Bence bu noktada en dikkat edilmesi gereken konu; bahsi geçen yıl aralığından dolayı, dönemin ZJ'lerinde karbüratör tip LPG takılmış olması. 93 4.0 ZJ aldığımda başıma geldi. Değiştirdim. Eski tip LP ile yaşadığım sorunlar ortadan kalktı (hava filtresi patlaması gibi). Yalnız gözden kaçırmamak gereken bir diğer nokta ateşleme zamanlarının, aracın orijinal ECU'i ile senkron hale getirilmesi.

Selam arkadaslar

lpg kullanan herkes memnun ve sıkntı yok fakat neden ulkemızde hala kapalı otoparklara ve alısverıs merkezlerınınkıne gıremıyoruz?? yanlısım varsa duzeltın bıldıgım kadarıyla avrupada boyle bır sıkntı yok.netıcede tmmob,tuvturk ıyıce ıncelıyıp olur belgesı verıolar yanı dunya standartlarına gore uygundur dıyorlar.ozaman su sonucmu ortaya cıkıyor: lpg sıstemlerı ab ve bırcok standarda uygun fakat bazı mekanların ılgılılerı ve yetkılıler standart dısı mı ???

bir zj lerde fark ettim gaz ile çalışanların motor arıza lambası yanıyor.iki kişide gördüm.aracın galzı olduğu için onun yandığını söylediler..doğrumu?

Wolverine-Grand Cherokee' Alıntı:
Selam arkadaslar
lpg kullanan herkes memnun ve sıkntı yok fakat neden ulkemızde hala kapalı otoparklara ve alısverıs merkezlerınınkıne gıremıyoruz?? yanlısım varsa duzeltın bıldıgım kadarıyla avrupada boyle bır sıkntı yok.netıcede tmmob,tuvturk ıyıce ıncelıyıp olur belgesı verıolar yanı dunya standartlarına gore uygundur dıyorlar.ozaman su sonucmu ortaya cıkıyor: lpg sıstemlerı ab ve bırcok standarda uygun fakat bazı mekanların ılgılılerı ve yetkılıler standart dısı mı ???

evet bu konuda haklısınız bazı mekanların yöneticileri avrupa kırıterlerine uygundegil şu konuyada dikkat cekmek gerekiyor son yıllarda lpg düzenegi takılan araclardakı sistemler oldukca iyi ve güvenilir hala ülkemizde trafige uygun olmayan bir cok arac gezinmekte ve bir cok teknik eksiklikleri mevcut şu anda kapılarda bu aracları lpg limi deyilmi diye kontrol eden elemanlar bunları ayıracak durumda degiller ve teknik becerileri yok lakin yeni arac muayne sisteminden sonra belki bu aksaklıklar hallolur da herkez rahatlıkla istedigi yerlere gire bilir sorun sadece kapalı otoparklar için gecerli olan bir kısıtlama bu lpgli aracların parklara sokulmaması kapalı mekanda herhangi bir gaz sısıntısı oluştumu gaz yerde yogunlaşır ve kıvılcımla patlama meydana gelir böyle bir sonucu kimse istemez her halde

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

Geri