5.2 ne yakar işte cevap.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan butros Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,705

butros

Kamp I
Yer
Eskişehir
Arkadalar 19 Kasım 2011 tarihinde Ankara - Diyarbakır seyahatimde ortalama 110 km/h hızla 1000km de yaktığım Lpg toplam 320 TL dir. LPG fiyatları 2,15L-2,35TL arası idi. Kaba hesapla bu araç uzun yolda 0,32 TL yakıyor. Baktım ki herkes merak ediyor, 5.2cc herkese dert olmuş ben de sizin için 1000 km yaptım ;D

Etiketler

Ynt: 5.2 ne yakar işte cevap.

o hesaba göre 450-500 krş olur
2010 model BMW X5 lpg li ortalama 500 km yol yaptı 350 lira lpg tüketti otobanda hemde

hagurel' Alıntı:
o hesaba göre 450-500 krş olur
2010 model BMW X5 lpg li ortalama 500 km yol yaptı 350 lira lpg tüketti otobanda hemde

Oooo o neymiş öyle? Cherokeenin adı çıkmış çok yakar diye. Bende otobandaydım ama 320 Tl yaktı. Hemde 1000km de. Şehir içini daha hesaplıyamadım. 100TL gaz aldı full depo, kullanıyorum ama daha 70 milde bakalım ne olacak. 125 mil (200km) yapar gibi, tabii bu afaki bir rakam , göreceğiz bakalım.

istanbul trafiğinde bu yakıt tüketimini 2 ye hatta 3 e katlar ama

Arkadaşlar şehir içi yakıt verileri çıktı. Gerçek mi değil mi ? Diye iki depo bitirerek hesap yaptım. 5200 cc Grand Cherokee aracım normal şehir trafiğinde '' bir semtten bir semte giderken otobana çıkıp 40 km otobanda gitmeden'' yani hep şehir içi trafikte'' İstanbul gibi de 40 dakika rölentide beklemeden tabii :D '' gayet rahat Diyarbakır trafiğinde 100 km/h = 21 litre Lpg harcadı.

Bu da Diyarbakır'da Lpg fiyatının 2,4 TL olduğunu hesaplarsam , kilometrede 0,50 TL' ye denk gelir.

Değerli arkadaşlarım, bu aracımdan önce bende 90 beygirlik turbo 2000cc Citröen Berlingo vardı. Tüm samimiyetimle söylüyorum aynı yollarda aynı şartlarda 0,35- 0,40 TL arası yakıyordu.

Tamam 0,50 TL yüksek gibi geliyor , peki az yakan kaç yakıyor bana söylermisiniz? Araçlar çok da yakmıyor, lütfen 225 beygir kaputun içinde bunu unutmayalım , elbette Clio daha az yakacaktır.

Ama merak da ediyorum, bu ülkede, mazotun litresi 4,0 TL 'nın olduğu bir ortamda 2500 cc veya 3000 cc dizel Land'lar veya Toyota'lar ne yakıyor?

2011 L200 2.5 dizel karma tüketim değeri 8-9 litre arası. Karma tüketim içinde 12 km işe gidiş geliş yolu ortalama 1 saat civarı sürüyor, hafta sonu şehir içi kullanımı genellikle trafik yoğunluğu az,şehir dışı otoban kullanımı hız 120km ortalama nadirende 170-180km çok sıkılırsam :smiley: Lastikler 265/70/16 Lassa competus A/T. Bu rakamlar Petrol Ofisi euro dizel ve Total Excellium yakıt kullanılarak çıkan değerler. Shell den aldığım zaman bu rakamları yakalayamıyorum.

parsbrujah' Alıntı:
2011 L200 2.5 dizel karma tüketim değeri 8-9 litre arası. Karma tüketim içinde 12 km işe gidiş geliş yolu ortalama 1 saat civarı sürüyor, hafta sonu şehir içi kullanımı genellikle trafik yoğunluğu az,şehir dışı otoban kullanımı hız 120km ortalama nadirende 170-180km çok sıkılırsam :smiley: Lastikler 265/70/16 Lassa competus A/T. Bu rakamlar Petrol Ofisi euro dizel ve Total Excellium yakıt kullanılarak çıkan değerler. Shell den aldığım zaman bu rakamları yakalayamıyorum.

Dediğim gibi 100km/h 'da 10 litre desek kilometrede 0,40 TL eder. Bu araç 2011 model ve cillop gibi motoru mevcut. Artık 0,40 lira veya 0,50 liralara alışmamız gerekir.

Bir atasözü varya yllardır söylenen '' Dünyada ki en pahalı akaryakıtı kullanıyoruz'' diye , işte bu ;D ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,569
Kayıtlı Üye Sayımız
166,891
Kaydolan Son Üyemiz
Onur5225

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR