5.9 jeep 3" yükseltme problemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ahmetti Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,719

ahmetti

TOKAT ÇEVİRGEN OFFROAD'ÇU
Yer
TOKAT/MERKEZ
canım kadar sevdiğim 98 model 5.9 aracıma 3" yülseltme taktırdım. ( 4 adet uzun amatisör, 4 adet 3" takoz ) araç 100-120 km hıza ulaştığında direksiyon kontrolden çıkacak kadar sallanıyor ve aracın ön kısmı zıngır zıngır sannanıyor sorunu nerde yaşıyorum konuyla ilgili akıl sahiplerinden yardım bekliyorum saygılar...

Etiketler
Ynt: 5.9 jeep 3" yükseltme problemi

Geçmiş olsun.Bu sitede bir yerlerde okumuştum,bu tip yükseltme işlemi uygulanan araçlarda bahsettiğiniz direksiyon hakimiyetsizliği olabiliyormuş..bunun sebebide mevcut direksiyon amaortisörünün yetersiz kalması imiş.Sanırım offroad tipi birdireksiyon amörtisörü takılınca sorun gideriliyormuş.Konuyu bir an önce cözmenizde fayda var,çünkü ciddi anlamda tehlikler yaratabiliyormuş.Özellillede100 km. nin üzerindeki süratlerde bu problem kendini gösteriyormuş.Kolay gelsin.

teşekkür ederim yorumunuzdan ötürü. inşallah sadece direksiyon amortüsöründendir, keşke konuyla ilgili daha fazla bilgi sahibi bir arkadaş çıkarda sorunu çözmemde bana yardımcı olur. lütfen bana yardımcı oluuuunnn ??? ??? ???

ustam benımde suzukı vıtarama 3'' sıspansıyon 2'' sase den yukseltme yaptım yuksek hızlarda ve manevradasorun yasanıyo ama senın bahsettıgın kadar degıl arabanın rot balans falan duzgunmu bı onlara bakktır ıstersen cunku bendede ılk baslarda 80 den sonra araba saga sla dalıyodu rot balanstan cıktı

zj lerde durum farklı ve çok ciddi.Sitedeki eski sayfaları kurcalarsanız cevabı bulacaksınız.endişelenecek bir şey yok.problem ve çözümü belli.Biraz zaman ayırıp iyice araştırın lütfen.

gokhan5234' Alıntı:
ustam benımde suzukı vıtarama 3'' sıspansıyon 2'' sase den yukseltme yaptım yuksek hızlarda ve manevradasorun yasanıyo ama senın bahsettıgın kadar degıl arabanın rot balans falan duzgunmu bı onlara bakktır ıstersen cunku bendede ılk baslarda 80 den sonra araba saga sla dalıyodu rot balanstan cıktı
gökhan kardeşim aracı yükselttikten sonra hemen rot balansada soktum. yanlız hiçbişey değişmedi

cherokee grubunda getle yükseltme yapacaksanız azami sınır 2 inch.
2 inch yukarısı yükseltme için mutlaka süspansiyon kit tavsiye ediliyor. kullanıcısı arkadaşlarım var ve daha önce sizin gibi yükselttikten sonra şanzımanı aşağı düşürmediği için arazi şanzımanını harcamıştı. bu kısma dikkat etmek gerek. getle yükselttiğiniz için kaster açısı bozulmuş, internette kitleri incelediğiniz zaman helezon ve amortisörlerin yanında kolların da değiştiğini göreceksiniz.
bence get boyunu 2 inch'e düşürün daha sağlıklı olacaktır.

ilkakdeniz' Alıntı:
cherokee grubunda getle yükseltme yapacaksanız azami sınır 2 inch.
2 inch yukarısı yükseltme için mutlaka süspansiyon kit tavsiye ediliyor. kullanıcısı arkadaşlarım var ve daha önce sizin gibi yükselttikten sonra şanzımanı aşağı düşürmediği için arazi şanzımanını harcamıştı. bu kısma dikkat etmek gerek. getle yükselttiğiniz için kaster açısı bozulmuş, internette kitleri incelediğiniz zaman helezon ve amortisörlerin yanında kolların da değiştiğini göreceksiniz.
bence get boyunu 2 inch'e düşürün daha sağlıklı olacaktır.
valla arkadaşlar arabamı çok sevdiğim için, ondan özür diledim ve getleri söktürdüm. tekrar orjinal haline geri döndü.
aracımı üzmemek için araziden vargeçtim. drag'a devam....
varsa meraklısı her zaman her yerde kaldırabiliriz ;D ;D ;D

işte 5.9 un standart hali...

5.9 standart 21.07.2010-1.jpg

5.9 standart hali 1 12.08.2010.jpg

5.9 standart hali 2 12.08.2010.jpg

Ahmet cim şu uzattım dediğin yerleri bi foto olarak eklesene bi bakalım aynı yerden mi bahsediyoruz...

bu yukseltme esnasında capraz kolarıda uzatman gerekir cunku on ve arkadakı kollar bır tarafı sabit oldugu ıcın arabanın defransiyeli o sabit olan tarafa kayacaktır ,o kollarıda degismen gerekir yada tornacıda ayarlı kol yaptırabilirsin ondan sonra rot balansa girsen daha saglıklı olacaktır..

yükseltmeyle beraber bir veya 2 üst tekerler büyüklüğüne geçseydiniz gerçekten çok şık olacakmış ama bu yol hakimiyeti konusu daha önemli tabi..

100 den sonra hakimiyetin gitmesi pek iyi olmamış benim cj bile 90-100 de gezme yapmıyor tabi aşırı bir titreme oluyor o ayrı :D orjinal boyuta getirerek en iyisini yapmışsınız..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR