KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Sevtap sen boşver tuzu biberi eksik kalsın. İlk olarak kadraj konusuna çalış biraz.
1. Ufuk çizgisi düz (yatayda paralel) olmalı, eğer özel bir etki yaratmak için kasıtlı olarak eğik kadraj kullanmıyorsan.
2. Kadraja giren cisimlere dikkat etmek lazım. Yol ve yol üzerindeki araç ya tamamen kadrajda olmalı veya hiç olmamalı. Eli kolu bacağı tekerleği yarısı altı üstü kesilmiş objeler güzel görünmez.
Bana Liseler arası İstanbul 3.'lüğü getiren fotoğrafım 8) ( biraz lale biraz da cami olsaydı fotoğrafın içerisinde diğer yarışmacıların yaptığı gibi, 1. olurdu heralde )
1. fotoğrafta senin kadrajda da azcık sorun var ama çok rahatsızetmiyor.
2. fotoğrafda İş Kulelerin ön orta cephesinde ışık patlaması olmuş. Bir stop daha az pozlasaydın daha iyi olurdu. Birde ufuk çizgisini resmin alttan 1/3 kısmına getirip daha fazla gökyüzü alsan sanki daha iyi bir kadraj olurdu. Böylece lalesiz ve camisiz de 1. olabilirdin. Sen ne dersin Ufuk abi?
1. fotoğrafta senin kadrajda da azcık sorun var ama çok rahatsızetmiyor.
2. fotoğrafda İş Kulelerin ön orta cephesinde ışık patlaması olmuş. Bir stop daha az pozlasaydın daha iyi olurdu. Birde ufuk çizgisini resmin alttan 1/3 kısmına getirip daha fazla gökyüzü alsan sanki daha iyi bir kadraj olurdu. Böylece lalesiz ve camisiz de 1. olabilirdin. Sen ne dersin Ufuk abi?
Yarışmaya 1. foto katıldı abiyyy. ikisi çok ayrı zamanlarda çekildi..
Bi de 1. fotodaki sorun, geniş açılı objektif sanırım.. İş kuleleri , Polat Towers'dan yüksek olduğu için daha yamuk çıktılar sanırım anlamadım nedendir..
Yarışmaya 1. foto katıldı abiyyy. ikisi çok ayrı zamanlarda çekildi..
Bi de 1. fotodaki sorun, geniş açılı objektif sanırım.. İş kuleleri , Polat Towers'dan yüksek olduğu için daha yamuk çıktılar sanırım anlamadım nedendir..
Geniş açı kullanırken cisimlerin yatık görünmesi normal. Eğer kadrajı tam paralel yapamaz isen de bu eğiklik dengesiz olur ve hemen sırıtır.
Aynı pozu 35mm de çeksen çok dikkatli bakılmaz ise kadrajdaki eğiklik fark edilmezdi bile.
Geniş açı kullanırken cisimlerin yatık görünmesi normal. Eğer kadrajı tam paralel yapamaz isen de bu eğiklik dengesiz olur ve hemen sırıtır.
Aynı pozu 35mm de çeksen çok dikkatli bakılmaz ise kadrajdaki eğiklik fark edilmezdi bile.
Yok yaa, benim ki öyle ara sıra keyfine.. Bi ilgim yok fotoğrafçılık işine..
Bu arada harbiden lale olayı patlamıştı o zaman, herkes lale çekmişti.. Juride Topbaş da olunca..
Yok yaa, benim ki öyle ara sıra keyfine.. Bi ilgim yok fotoğrafçılık işine..
Bu arada harbiden lale olayı patlamıştı o zaman, herkes lale çekmişti.. Juride Topbaş da olunca..
Ben lale gördüğüm zaman kafamı çeviriyorum anca o şekilde tepki verebiliyorum
İzmiite belediyeye lale satarak ihya olan birsürü mutahit tanıyorumda o bakımdan
Ben lale gördüğüm zaman kafamı çeviriyorum anca o şekilde tepki verebiliyorum
İzmiite belediyeye lale satarak ihya olan birsürü mutahit tanıyorumda o bakımdan
İnan e5 okadar değiştiki ben bile karıştırıyorum
O yapılan yeni köprüleri inceledim bukadarmı kötü işçilik olur yazık paralara geçenlerde birtanesi çatladı tamir ettiler ben anlamıştım zate )
İnan e5 okadar değiştiki ben bile karıştırıyorum
O yapılan yeni köprüleri inceledim bukadarmı kötü işçilik olur yazık paralara geçenlerde birtanesi çatladı tamir ettiler ben anlamıştım zate )